Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetersizliği nedeniyle malulen emeklilik başvurum reddedildi!?

Ali topçu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Selamlar 2023 Haziran ayında kalp yetersizliğinden dolayı engelli sağlık kurulu raporu aldım EF 20 %100 rapor verdiler.
Sonra malulen emeklilik için sgk Çanakkale 18 Mart üniversitesi hastanesine sevk etti 01/09/2023 tarihinde muayene oldum diyabet ve hiper tansiyon da var ama onu yazmadılar.
Bu arada 14/10/2023 tarihinde Ege Üniversitesi hastanesinde 22 gün tedavi gördüm yatışım oldu ve 04/01/2024 tarihinde kalıcı kalp pili takıldı.

Ama yüksek sağlık kurulu 10/11/2023 te başvurumu red etti en son yapılan ECO değerlerim EF 25 çıkıyor tekrar malulen emeklilik için başvuru yapsam değişir mi?

Siz değerli Grup yöneticileri ve konuda uzman arkadaşların bilgisi ve yorumu benim için çok önemli şimdiden teşekkür ederim saygılarımla

@feromon,
Göndermiş olduğunuz linkte kalp yetmezliği ile ilgili açıklamada bir farklılık mı var acaba?

KALP YETMEZLİĞİ
EVRE I:

Fizik muayene ve ekokardiyografi ile hafif kalp yetmezliği tanısı konulan ve NYHA sınıf–I hastalar 10

EVRE II:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %50-60 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –II hastalar 30

EVRE III:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %30-50 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –III hastalar 50

EVRE VI:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %30’un altında olan veya NYHA sınıf –III-IV hastalar 100

Maalesef olmuyor %40 ve 59 arası raporlar vergi indiriminden emekli olabiliyor fakat 59 ve üzeri malulen emekliliğe sevk ediyor sgk.. Malulen emekli olmak çok zor

@Ali topçu,

Ya insanları yanlış yönlendirmeyin böyle bişey yok. 2008 öncesi giriş varsa, rapor oranına göre yıl ve prim gün sayısı dolmuşsa vergi indirimi ile emekli olunuyor. Ne demek 59 üstü vergi indirimi ile emekli olamıyor. Lütfen yanlış şeyler yazıp insanları yanlış yönlendirmeyin!

bu ülkede yaşamak ayrı dert iş bulup çalışmak ayrı dert emekli olmak apayrı bir dert ne olacak bizim sonumuz ??? bizzler nasıl emekli olacaz ???

@cuneyt09,

Hadi madem öyle.. iletişim yazayım evrakları takip et beni emekli yap istediğini vereceğim

yönlendirmeyin!
%100 engelli sağlık kurulu raporum var malulen emeklilik için olmuyor kardeşim yatağa tam bağımlı olman gerekiyor malulen emeklilik için 2 defa başvurdum olmuyor bende biliyorum yönetmeliği ama adamlar malulen emekli olman için ölüme yakın, yatağa tam bağımlı olman gerekiyor diyor benim raporumun %de 100 olmasının hiç bir önemi yok diğer tüm haklardan yararlanıyorum ve yararlandım. Mesleğim trafik kazalarına bakıyorum 14 yıldır bu meslekteyim işim gereği her gün heyet raporları ve asli tıp raporları ile haşır neşir oluyorum sayısız sağlık kurulu raporları aldım işin içindeyim ama maalesef olmuyor ben yolunu biliyorum Ankara’da dayım var yaparım dersen eyvallah başka türlü olmuyor..

@Ali topçu,

Ali bey ben malulen emekli olmak kolay demedim. yüzde 59 üstü vergi indirimi ile emekli olamıyor yazmışınız, bu bilgi yanlış diyorum. 2008 öncesi sgk girişi varsa, vergi indirimi varsa, ve prim gün sayısı tutuyorsa yüzde 59 üstü olanlarda vergi indiriminden emekli oluyorlar.

benim itiraz ettiğim konu bu..

@cuneyt09,
SGK girişim 1998 %59 üstü için çok uğraştım sistem beni malulen emekliliğe itiyor ondada çalışma gücümün %60 kaybetmem gerek diyorlar saçma bir durum bende biliyorum YouTube de böyle bir sürü video var izleyin bende kalp yetmezliği var emekli olamıyorum hatta geçen gün arkadaşımın işlemlerini yaptık %43 hem ÖTV muafiyetli araç hakkı aldırdım ORTOPEDİK ve kronik diabet kolestrol kbb ve görme hemde vergi indiriminden emekli oluyor. SGK uzmanlarıyla görüştüm danışmanlar ile Dr arkadaşlara danıştım maalesef böyle saçma bir durum SGK da birisi abi başvuruların %98 red diyor yatağa bağlı evde sağlık hizmetleri alan altı beslenen olman gerek diyor 😀

Üst Alt