Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kapanmayan yaralara bal tedavisi...

dostempati

Aktif Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
6
Yaklaşık iki haftadır kapanmayan bir yaraya bal sürdüm ve 2 gün içinde yara önemli ölçüde iyileşti. Yara sürekli sulanıyor ve kapanmıyordu. İlk uygulamadan bir iki saat sonra yarada iyileşme belirtileri başladı. İnternette yaptığım araştırmalarda da balın yara tedavilerinde kullanıldığını gördüm. Kendim uyguladığım ve başarısını gözlerimle gördüğüm bu yöntemi tüm kardeşlerime tavsiye ediyorum.

Allah kolaylıklar versin...amin...

Bu tür şeyler ilk anda iyi gelebiliyor bazen... Onun için "kullanmayın" demem. Ama özellikle enfeksiyon açısından çok çok dikkatli olun. Yarayı sürekli gözleyin, ekstra bir kızarıklık, hararet ya da koku olursa, derhal işleme son verin ve enfeksiyonun tedavisi için doktora gidin. Antibakteriyel sıvıyla temizlemenizi ve antibiyotik kullanmanızı önerecektir.

bence iyilesecegi vardir:( halis muhlis balmi kaldi ortalikta hepside katki maddeli yemeye korkar olduk :(
aman ne olur doktora filan gitmeden turlu seyler surmeyin en olmadi saglik ocagina gidin yara enfeksiyon olursa is buyur

Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Büyük bir hastanenin özel bir ünitesinde sürekli takibim yapılıyor ve daha önce estetik cerraha gitmişliğim var. Cerrah yara örtüsü önermişti ve o zaman yaranın iyileşmesi aylar sürmüştü. İstediğim her bölümde tedavi olabilecek imkanım da var Allah a çok şükür. Hastane ve doktor elbet önemli, forumlarda kapanmayan yarası olanların ameliyata kadar varan tecrübelerini gördüm ve bal tedavisini de belki onlara da bir faydası olur diye paylaştım.

1- Yarada hiçbir anormallik olmadı ve yara kapanmak üzere.

2- Kullandığım bal 25-30 tl ye satılan her yerde bulabileceğiniz çıta ballarından. Balın sızmışından ince bir tabaka halinde 8 saatte bir yaralı bölgeye sürdüm. Deri balı emiyor ve tedavi süreci başlıyor.

3- Yarada çok hızlı bir iyileşme gözlemledim.

4- Parmağımda kırmızı kaşınan kabartılar vardı bal sürdüm ve tek seferde iyileşti, ikinci uygulamaya gerek dahi kalmadı.

5- Başka bir parmağımda yine kabartı şeklinde pütürlü, kaşınan bir bölge vardı. Tek uygulamada iyileşti.

Bütün bunları sırf Allah rızası için hiçbir menfaat gözetmeksizin yazmaktayım. Bizimkisi menfaat reçetesi değil kardeş tavsiyesidir. Herkeste iyileşme olur mu, her yaraya iyi gelir mi bilemem. Farklı şahıslarda uygulama yapmadım. Ayrıca şifa Allah tandır, Allah şifa vermedikten sonra hiçbir madde şifa veremez.

Allah yardımcımız olsun...amin...

Estetik cerraha sormuştum ben bu tedaviyi, söylediği şey "evet ilk başta faydalı ancak eğer daha sonra yara yeterince temizlenmezse ki temizlenemiyor içinde kalıyor buda enfeksiyona sebep oluyor" şeklindeydi..Cerrah ameliyat sonrası pis kanı emdirmek için sülük tedavisi bile yapmış bir eleman bu arada

sizlere tuhaf gelecektir belki ama, kapanmayan yaralar, canlı sinek lavrasıyla kapanıyor. tubitak ın desteklediği proje cerrahpaşada uygulanıyor diye duymuştum.

amerikada 1930 yılından beri uygulanmaktadır

Yarada bütün iyileşme belirtileri oluştu. Küçülme, kabuklanma vs. Yaklaşık 15 günde 45 defa bal uyguladım ne bir mikrop ne bir ateşlenme ne de başkaca bir sorun olmadı. Ayrıca yıllardır bir iyileşip bir açılan belki onlarca defa yara örtüsü yapıştırdığım başka bir alana uyguladım. Yaklaşık 5 yıldır ara ara sıkıntı çıkaran kabuklu bölgede gözle görülür derecede küçülme oldu. Galiba emektar yarayla da zaman içerisinde tamamen vedalaşacağız.

İnternette balla ilgili kısa bir araştırma yaparsanız uzmanların yaptığı akademik çalışmaları ve uzman yorumlarını okuyabilirsiniz.

Geçenlerde tv de bir doktor çörek otunu ezip balla karıştırıp yaraya sürüldüğünde iyileştirici etkisinin arttığını söyledi. Ben çörek otunu denemedim, sadece bal kullansanız dahi yaranın iyileşme süresi ciddi derecede azalıyor ve bal yaralı bölgede kanama, tahriş gibi olumsuzlukları engelliyor. Ne kadar sık aralıklarla uygularsanız o kadar faydalı olduğunu gözlemledim.

Allah şifa versin...

Yara bölgesinin iyileşmemesinin en büyük sebeblerinden biri baskıya maruz kalması.ayakta ve oturma bölgesinde cıkan yaralar baskısı azaltılırsa iyileşme o kadar hızlanıyor.aksi halde yara iyileşmiyor, iltihap kapmasıda cabası.Ben ayağımda cıkan iyileşmeyen nasır yarası için nette araştırmalarda bal tedavisini duymuş uygulamıştım fakat faydasını göremedim.Cildiye doktoruna gidince ortapedi doktoru ile ameliyat dediler.Ameliyatıda plastik cerrahi yapıyormuş vucudun başka bir yerinden parça alıp yara bölgesine yapıştırıyorlarmış.Geç kalınmış vaka idim.Başka bir cild doktoruna gittim yara bölgesine merhem verdi ve yara ayak altında olduğu için 5-6 kat gazlı bezle pansuman etmemi söyledi.Tedavi yaklaşık 1 ay oldu yarada büyük oranda iyileşme var üstteki nasır tabaka katmanı soyulma aşamasında.İnş sonu iyi olur.

Allah şifa versin Faruk Bey... Ben balla ilgili her uygulamamda olumlu sonuç aldım. Bazı ağır vakalarda ameliyat gerekebiliyor. Dert gezmiş derman da gezmiş...

Bal elbette şifadır Kur'an-ı kerim'de sure bile var arı hakkında NAHL suresi

25 yıldır ‘bal’ üzerinde çalışan biyokimya profesörü Kamaruddin M. Yusoff’un çalışmaları çığır açıyor. Antibakteriyel özelliğe sahip balın yara, yanık ve mikrobik rahatsızlıkları kısa sürede tedavi ettiğini bilimsel olarak ispatlamış. Son çalışması, balın sahte olup olmadığını ölçecek test çubuğu.

makaleyi oku: Bal gibi tedavi

Samsun Canik Başarı Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferhat Öztürk, Karadeniz Bölgesi'nde üretilen kestane balının, açık yara tedavisinde veya mide rahatsızlıklarında kullanılabileceğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Öztürk, kestane balının yüksek oranda antioksidan ve antimikrobakteriyel özelliğe sahip olduğunu belirtti.

devamı: Yrd. Doç. Dr Öztürk: Kestane Balı Açık Yara

Arı balı en az 3000 seneden beri birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmıştır. Balın antiseptik/antimikrobiyal, osmotik, hidrojen peroksit ve asiditesine bağlı birtakım iyileştirici etkileri olduğu saptanmıştır.

Yara tedavisinde;Bal temel olarak iki monosakkaritin yoğunlaşmış bir karışımıdır. Bu karışımda su etkisi az olduğu için yani su moleküllerinin çoğunluğu monosakkaritlere bağlı oldukları için mikroorganizmaların hayatta kalmasını sağlayacak nemden ve sudan yoksundur. Böylelikle balda hiçbir mikroorganizma canlı kalamaz. Bunun içindir ki bal, asırlardır yanık, yara ve deri ülserlerini iyileştirmek için kullanılmıştır.

devamı: Bal - Vikipedi

Prof.dr Ahmet Maranki kendi sitesinde balla tedavi hakkında önemli açıklamalarda bulunmuş ve kaynaklarını da vermiş. Okumak isteyenler için kendi sitesinin linkini paylaşıyorum: Bal - AHMET MARANKİ - RESMİ WEB SİTESİ

Ahmet Maranki Hocamıza değerli çalışmaları için teşekkür ediyorm. Allah razı olsun...

D&R - Oktan Keleş alntıdır...

Araştırmacı-yazar Oktan Keleş Bey in Bir Meczubun Rüyası serisinin 4. kitabı olan ASA adlı kitapta bal hakkında, arıların önemi ile ilgili bazı tarihi sırlar anlatılmış. Arı sembolü tarihte ne amaçla kullanılmış ve günümüze yansımalarının neler olduğu açıklanmış. Oktan Hocamızın Asa kitabı ve serinin tüm kitaplarında yüzlerce farklı konuda değerli bilgiler, bilinmeyenler, sırlar var... Oktan Hocamıza değerli çalışmaları için teşekkür ediyorum...

Bal şifa kaynağıdır. Yıllardır yüzlerce kez farklı yaralar üzerinde uyguladım ve hepsinde de tedavi edici ve iyileşmeyi hızlandırıcı sonuçlar gözlemledim. Yan etki, olumsuz en küçük bir durum olmadı. Balı kulları için şifa vesilesi kılan Güzel Allahımıza sonsuz hamd olsun, Efendimiz Hz. Muhammed sav e aline ve ashabına sonsuz salatu selam olsun...

Kuran ımızda Bal ve Şifa

İçlerinden çeşitli renklerde bir içecek çıkar ki, onda insanlar için şifa vardır. Nahl/69

Yüce kitabımız v etemel kaynağımız Kuran ı Kerim de Rabbimiz balın şifa olduğunu bildirmiştir. Nahl arı demektir ve Kuran daki surelerden biri arı suresidir.

Allah tüm kardeşlerimize şifa versin...

Hocam çift taraflı tırnak batması operasyonu geçirdim 1 aydır yaram düzelmedi iltahapli ve sulanıyor. Özel mesaj olarak görüntü atabilirim bal kullansam faydası olur mu ? Çörek otu ile karıştırmayi düşünüyorum. Üniveriste öğrencisi olduğum için eğitimim aksadı yardım ederseniz çok dua alırsınız iyi günler.

Allah şifa versin, özel durumunuzla ilgili seçim sizin...

68: Rabbin bal arısına da şöyle vahyetti: «Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kuracakları kovanlardan göz göz evler edin!

69: Sonra bütün meyvelerden ye ve Rabbinin kolay kıldığı yollara koy.» İçlerinden çeşitli renklerde bir içecek çıkar ki, onda insanlar için şifa vardır. Şüphesiz ki, bunda düşünen bir topluluk için büyük bir ibret vardır.

Nahl suresi 68-69 (Elmalılı meali s1)

vuralozhn

Enfeksiyonlu yaraya sakın bitkisel bir uygulama yapmayın! Aman, iyice kötü olur. Enfeksiyonu tedavi etmeden yaraya müdehale edilmez.

Bal böcek ari sinek falan filan..Bunlar sadece sebep.sen onlara sebep olana bak.Sifayi yediginden degil,Onu yaratandan isteyeceksin

Hz.Musa nin bununla ilgili bir hadisesi var,aklima geldigi kadariyla yazayim.

Bir gün Hz Musanin vucudunda yara bereler cikar.Ne yaptiysa gecmez,Allahaten sifayi ister,Allah ta der ki faln yere git,sari öbekler var ( cicek türü ) onlari topla,kaynat,suyunu ic,posasini vucuduna sür gecer.Harfiyen uygular HZ Musa,Ve yaralar iyilesir...

Yillar sonra ayni yaralar tekrar cikar,HZ Musa yine ayni yere gider toplar o sari öbekleri, suyunu icer,posasini sürer vucuduna lakin bir iyiliesme olmaz. Sebebini Allaha sorar, Der Ki, Ey Musa, Sen ilkinde sifayi benden istedin verdim,Lakin ikinci defasinda benden degil,direk cicekten medet umdun...

Yani dostlar,sifa istiyorsaniz yaraticidan isteyin,dedim ya yedigimiz ictigimiz sadece birer sebep olabilir ancak.....

NOT: Beyin tümöründe iki defa ameliyat oldum ( bir yil icerisinde ) ama cok agresif bir tümör oldugundan cok cabuk büyüyordu,bende cörek otunu duymustum.Ezdim yogurtla beraber her gün yedim ( ezmeyecekseniz,mutlaka disleriniz ile cignemeniz gerekli,cokkkk aci ama )

Dedigim gibi,sen sadece bir sebepsin cörek otu dedim,>Yarab su cörek otuna sebep ver,sifam olsun dedim.Ister inanin ister inanmayin,tümör gitti.

Sükürler olsun,yillardir da geri gelmedi,gelmez insallah

Enteresan Bilgiler Ansiklopedisi -feyz alıntı

Allah razi olsun inşaAllah bendede 8 yıldır kapanmayan yara var

vuralozhn

Enfeksiyonlu yaraya sakın bitkisel bir uygulama yapmayın! Aman, iyice kötü olur. Enfeksiyonu tedavi etmeden yaraya müdehale edilmez.
Merhaba iki ay önce sol baş ayak parmağımı gata hastanesi alınacak dedi eklem orta kemiği deri dışına atıldı aynı hastanenin ortopedi servisi biz en son noktayiz tedavinin sonunu kadar aurdur dedi ... Ankara gata yara ve stoma polikliniği tedavi edilmez bu dedi ve tedaviyi sonlandırdı ... Üniversitelerin bal la ilgili yaptığı araştırmalar ve yayınlar var ve bunları incelediğimde ampute olmasi karar verilmis İltihapli yaralarda enfeksiyonlu yarada balın nasıl kullanılacağını anlatan gün gün raporlar tutulan hastalarin kayıtlarını yabancı kaynaklardan inceledim hepsi üniversite deneyleridir. Bal konvansiyel sargısı ( yani bala bulanmış steril spanc ama öyle bal akan bir spanc değil) yaralı bölgeye serumla yıkanarak bu spanc uygulanıyor)
Ayağımdaki enfeksiyon kokusu 2 inci günde kayboldu 1 hafta sonra yara küçülmüş ve görünen kemikler. Kaybolmaya başlamıştı
2 inci haftada kemiklerin üstü kapatılmış ve orta eklem kemiği çıkan yer etle dolmaya başladı ve köy hiç yok akıntı yok
3 uncu haftada deri birleşmeye başladı bu arada Ballı spanc kullanımda yara çevresi olen ve sertleşmiş deriler sokulmaya başladı debritman uygulanmadı
4 uncu haftada yara %60 iyileşti kemikler kapandı
5 inci haftada yara üstünde deri oluşmaya başladı
8 inci haftada yara iyi ve kapandı iki milimlik bir boşluk kaldı
Sonuç olarak ampute kurtuldum . Kullandığım bal dağ balı yani koyu renkli baldi .

Balın en büyük etkisi antibakteriyel ve antibiyotik olması
Ben 3 yıldır 2 defa x olmaktan zor kurtuldum hep son anda müdahale edildi. Amputeyi kabul etmedim . Çünkü benim hastaligimda ampute çare değil . Bir şekilde ortaya çıkıyor AIDS gibi düşünün bağışıklık sistemi biraz çöktüğünde hortluyor...
Kısacası ben ostemiyelit hastasıyım ve ampute tedavi değil. Bunu çok iyi biliyorum . Bunu foktorlarda biliyor ama başka çare yok gibi davranıyorlar
Ben bu tedaviyi yaparken rutin kullandığım antibiyotiklere devam ettim fakat balın etkisi inanilmazdi.bal kullandığım bölgeler sağlıklı deri geliyor hastalıklı değil Allah herkesin yardımcısı olsun ....

Bal ve şeker tedavisi yurtdışında bilinen ve kullanılan yöntemlerdir. Ne yazık ki tıp çevreleri ülkemizde çok iyi bilmiyor.

Bu arada konu aslında bal değil, şekerdir! Şeker çok güçlü bir antiseptiktir. Mesela o yüzden insanlar reçel yapmayı öğrenmiş... Şekere buladıkları meyvaların bozulmadığını, uzun süre dayandığını farketmişler.

Afrikanın bazı fakir yörelerinde ilaç bulunamadığı için geleneksel olarak şeker ile yara tedavisi uygulanıyor. Ayrıca veterinerler çok eskiden beri şeker bandajı ile yaraların iyileştiğini bilirler.

Bal veya şeker uygulamasının karşılaştırıldığı bazı çalışmalar var. Her ikisi de sonuç veriyor. Bal bir boyun farkı daha iyi sonuç veriyor ama şart değil. Sadece ıslatılmış toz şeker ile de bandaj tedavisi yapmak mümkün.

MeTePe

sekerle olan tedavıyıde uyguladım fakat seker sadece yaranın kurumasında faydalı ama bır bal kadar onarıcı maelesef değil

Olabilir. Bu konuda farklı görüşler var. Balın tedavi edici özelliği bir nebze daha iyi görünüyor. Ama bal yoksa şeker de uygun bir alternatif.

Sonuçta her ikisi de antibiyotiklerin ve kremlerin yetersiz kaldığı umutsuz hastalarda oldukça işe yarıyorlar. Şeker hem çok güçlü bir antiseptik, hem de yara bölgesinde kanlanmayı ve doku oluşumunu teşvik ediyor. Çok büyük yaralar bile hızlıca toparlıyor. Bal da içindeki şekerle bu etkiyi sağlıyor ama bal şekerin yanı sıra başka yararlı etkenler de barındırıyor. Çok güçlü bir besin.

Bu bal ve şeker tedavisini kocakarı tedavilerinden ayrı tutmak gerekir. Bilimsel olarak etkinliği gösterilmiş bir yöntem. Ayrıca ucuz ve kolay.

Hiç duymamıştım açık yarada bal tedavisi bunu not ettim yazdım..Ben uzun süre geçmediyse zeytin yağı dökerim yaranın üstüne bilhassa yanık yaralarına.

Şekerle tedavi hakkında bilgim yok. Bal hakkında Albert Einstein " Arılar yeryüzünden kaybolursa insanın 4 yıl ömrü kalır." demiş.

Balla ilgili araştırmalarıma devam ediyorum. Bütün dünyada araştırmalar var...

Selametle...

Elleriniz çatlıyorsa bal iyi geliyor.

doğal tedavi

bal

Açık yaralar için gümüş kullanıyorlar bir araştırın derim önemli ölçüde iyileştirme sağlıyor

[FONT=&quot]T sandalyeyi iterken sol kolumu bilekten sakatladım. 10 gün falan bal sürüp bezle sardım. Çok şükür düzeldi.[/FONT]

[FONT=&quot]Bası yaralarına bal sürüyorum. Her tür yara bere, ellerdeki çatlaklara iyi geliyor.[/FONT]

[FONT=&quot]Hayırlı Ramazanlar dilerim, selametle...[/FONT]

Dr Aidin Salih in Gerçek Tıp kitabında balın çeşitli hastalıklarda nasıl kullanılacağıyla ilgili reçeteler var.

Kitapta sağlıkla ilgili çok faydalı bilgiler var.

Oku

Üst Alt