25 yıldır bal üzerinde çalışan biyokimya profesörü Kamaruddin M. Yusoffun çalışmaları çığır açıyor. Antibakteriyel özelliğe sahip balın yara, yanık ve mikrobik rahatsızlıkları kısa sürede tedavi ettiğini bilimsel olarak ispatlamış. Son çalışması, balın sahte olup olmadığını ölçecek test çubuğu.
makaleyi oku:
Bal gibi tedavi
Samsun Canik Başarı Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferhat Öztürk, Karadeniz Bölgesi'nde üretilen kestane balının, açık yara tedavisinde veya mide rahatsızlıklarında kullanılabileceğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Öztürk, kestane balının yüksek oranda antioksidan ve antimikrobakteriyel özelliğe sahip olduğunu belirtti.
devamı:
Yrd. Doç. Dr Öztürk: Kestane Balı Açık Yara
Arı balı en az 3000 seneden beri birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmıştır. Balın antiseptik/antimikrobiyal, osmotik, hidrojen peroksit ve asiditesine bağlı birtakım iyileştirici etkileri olduğu saptanmıştır.
Yara tedavisinde;Bal temel olarak iki monosakkaritin yoğunlaşmış bir karışımıdır. Bu karışımda su etkisi az olduğu için yani su moleküllerinin çoğunluğu monosakkaritlere bağlı oldukları için mikroorganizmaların hayatta kalmasını sağlayacak nemden ve sudan yoksundur. Böylelikle balda hiçbir mikroorganizma canlı kalamaz. Bunun içindir ki bal, asırlardır yanık, yara ve deri ülserlerini iyileştirmek için kullanılmıştır.
devamı:
Bal - Vikipedi
Prof.dr Ahmet Maranki kendi sitesinde balla tedavi hakkında önemli açıklamalarda bulunmuş ve kaynaklarını da vermiş. Okumak isteyenler için kendi sitesinin linkini paylaşıyorum:
Bal - AHMET MARANKİ - RESMİ WEB SİTESİ
Ahmet Maranki Hocamıza değerli çalışmaları için teşekkür ediyorm. Allah razı olsun...
D&R - Oktan Keleş alntıdır...
Araştırmacı-yazar Oktan Keleş Bey in Bir Meczubun Rüyası serisinin 4. kitabı olan ASA adlı kitapta bal hakkında, arıların önemi ile ilgili bazı tarihi sırlar anlatılmış. Arı sembolü tarihte ne amaçla kullanılmış ve günümüze yansımalarının neler olduğu açıklanmış. Oktan Hocamızın Asa kitabı ve serinin tüm kitaplarında yüzlerce farklı konuda değerli bilgiler, bilinmeyenler, sırlar var... Oktan Hocamıza değerli çalışmaları için teşekkür ediyorum...
Bal şifa kaynağıdır. Yıllardır yüzlerce kez farklı yaralar üzerinde uyguladım ve hepsinde de tedavi edici ve iyileşmeyi hızlandırıcı sonuçlar gözlemledim. Yan etki, olumsuz en küçük bir durum olmadı. Balı kulları için şifa vesilesi kılan Güzel Allahımıza sonsuz hamd olsun, Efendimiz Hz. Muhammed sav e aline ve ashabına sonsuz salatu selam olsun...
Kuran ımızda Bal ve Şifa
İçlerinden çeşitli renklerde bir içecek çıkar ki, onda insanlar için şifa vardır. Nahl/69
Yüce kitabımız v etemel kaynağımız Kuran ı Kerim de Rabbimiz balın şifa olduğunu bildirmiştir. Nahl arı demektir ve Kuran daki surelerden biri arı suresidir.
Allah tüm kardeşlerimize şifa versin...