Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kayseri'de engelliler için her şey zorlaştırılıyor!

uday

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar kayseride özürlü olmak hayli zor bişi
burada özürlüysen ve kamu dairesinde işin varsa torpilinde yoksa süründürüyorlar
torpilli olanlar veya çok iyi yalvarıp acitasyon yapanların işi anında görülüyor
bu durumu bildiği halde
KAYSERİ VALİSİ BİLİCİ engellilere karşı ve engellilerin sorunlarına karşı çok duyarsız umursamaz bir tavır içinde. valiyi görevden aldıralım mı ?
ne dersiniz mail kampanyası başlatalımmı ?
BİLİCİ kayseriden gitsin

Vali gitmezde uygulamalarını yazarsan belki onları değiştirebilme şansımız olur.

Kaysei valisi şimdi o Cumhurbaşkanını nasıl ağırlıyorsurki tam gözbebeğine girmiştir.
Kolay kolay kimse yerinden edemez.

Cumhurbaşkanının memleketi oraya kendine yakın bir vali atamıştırlar onu oradan şahı gelse sürdüremez diğer meseleye gelince bence valinin uygulamalardan haberi olmayabilir bunları valiye duyurmak lazım diye düşünüyorum

olan olumsuzlukalrı biz duyuralımda gerisi onlara kalsın olmaz yapmaz alınmaz vs gibi birşey demek yerine gerekl iyerlere bildirip sonucu görelim. ha vali alınmaz belki yada başka uygulama olur mesele haksızlıklar konusunda ne gibi duyarlılık var ne gibi uygulama var onu görürüz hiç olmazsa

ibrahim peygamberi ateşe attıklarında karınca su taşımak istemiş
demişlerki yahu sen daha ateşe yaklaşmadan ölürsün
karınca demişki
OLSUN EN AZINDAN TARAFIM BELLİ OLUR

----------

arkadaşlar koskoca türkiyeyi bir çırpıda düzeltemeyizki
yani diyorumki il il düzeltsek
kayseriden başlayalım
engelli insanlara karşı duyarsız olan yöneticileri üst kurumlara topluca şikayet edelim
bu şekilde hareket edersek başarılı olabiliriz
çünki çok kalabalık bi site burası
sadece güç birliği yapmamız gerek

aynen katlıyorum kayseride engeli olmak çok zor
daha önce verilen sözler okadar çabuk unutuluyorki bir anda acaba benmi yanlış anladım bu kişlere böyle sözler vermedi demekten kendini alamıyorsun

ben de katılıyorum bir yerden baslamak lazım...mail yagmuru iyi bir fikir..

2009 şubatından itibaren malülen emekli olabilmek için çalışmalara başladım. Kayseri SGK nın istediği tüm evraklarımı işlemlerimi tamamlayıp 15.nisan.2009 da malülen emekli olmaya müracat ettim. 15.mayıs.2009 da %90 özürlü heyet raporumu alabildim. Anlam veremediğim bir şekilde kayseri SGK çalışanları ellerinden geldiğince engellemeye yavaşlatmaya çalışıyorlardı. Çok önceden aldıp hazır ettiğim epikriz raporumu dosyama koymayarak il sağlık kuruluna kasıtlı olarak dosyam eksik gönderildi epikriz raporu dosyaya eklenmemiştir diye il sağlık kurulu dosyamı ret etti. Raporumu dosyama koydurup il sağlık kuruluna yeniden göndersem bile benimle sürekli zıtlaşan SGK çalışanları bu seferde senin rapor el ile yazılmıştır diye dosyamı ret ettiler ettirdiler. Oysa incelendiği zaman benden öncede sonrada el yazısı birçok epikrizli dosyanın onaylandığını göreceksiniz. Aylarca doktora yalvararak epikriz raporunu daktilo ile yazdırmayı başardım dosyama ekletip tüm engellemelere küfürlere hakaretlere tehditlere rağmen dosyamı yeniden il sağlık kuruluna göndermeyi ve kurulda onaylatmayı başardım tam her şey bitti emekli olacağım derken SGK çalışanları sen 15.nisan.2009 da müracat etmişsin 15.mayıs.2009 da heyet raporu almışsın nisan ile mayıs arasında bir aylık borcun var içeride şimdiye kadar biriken altı aylık maaşın yanıyor dediler.
Oysa beni hiç kimse böyle bir borcun varlığından haberdar etmedi söyleselerdi elbette yatırırdım. Hatta il sağlık kurulu geçmişe dönük borç varken dosyamı ret etmesi gerekirken ben kasten olduğuna inanıyorum onlar kaza ile diyorlar atlamışlar bu hatayı, tabi yaptıkları bu hata altı maaşımın yanmasına hatta emekliliğiminde gecikmesine sebep oldu. Kayseri SGK da çalışan hiçbir görevli memura derdini anlatamıyorsun değil dert anlatmak durumunla ilgili bir şey sorduğun da bile azar işitiyorsun. Seni azarlayıp hakaret eden memuru ilgili muavin beye şikayet ediyorsun, şikayet ettiğin memur seni kolundan tutup aynı muavinin odasına götürüp muavin beyin gözü önünde tartaklıyor beni. Dosyam hangi aşamada diye arada bir telefonla bilgi almak istiyorum telefonda bile azar işitiyorum olup bitenler hakkında genel müdüre çıkıyorum müdür bey muavin beyi çağırıyor tartaklanmama seyirci kalan muavin bey içeri giriyor ve sokak jargonu ile müdürüm beni çağırtmışsın süleee diyor. Aralarındaki samimiyete bakınca anlıyorsunki seni dinleyecek anlayacak kimse yok.strateji değiştiriyorum kimseyi şikayet etmicem yalvar yakar olup işimi yaptıracam ilgili memura bey abim lütfen bi zahmet bi yardımcı ol diyorsun ne yardımı sana yardımcı olabilmem için cebimde para olması gerek diyor bu seferde dilenci yerine konuyorsun anca ben dilenci değilimki diye bildim. Benim gözlemlediğim şu kayseri SGK da memur arkadaşları rahatsız etmiceksin köyden kentten gelmiş eş, dostları ile oturup rahatca çayını kahvesini içecek sohbetini edecek hasbelkader araya girer bir şey sorarsan işte o zaman fincancı katırlarını ürkütmüşsün demektir. Elimde yakinimdir ilgilenin ibareli bir torpil kartım olmadığı için Kayseri SGK da çalışan memurlar tarafından aşağılandım azarlandım hakaretlere hatta küfüre maruz kaldım.
Seni valiliğe şikayet ettim diyorsun git bidaha şikayet et deyip meydan okuyorlar. Buranın SGK da kim müdür kim memur belli değil maalesef kimse kimseyi ka ale almıyor. KAYSERİ SGK PERSONELİ BİRBİRLERİ İLE LÜZUMUNDAN FAZLA SAMİMİ OLMUŞTUR.

karserde özürlü hakları ihlal ediliyo doru bi konuya deyinmiş arkadaşım bu nuyu açarak ama kayserde okadar engelli arkadaşımız var neden sesi çıkmıyo gelin toplanılım kapatalım meydan tırafini nasıl duyulur sesimiz bakın ama nerde o yürek bizim kayserli özürlü kardeşlerde höddesen kaçacaklar.

merhaba arkadaşlar
diyalizci; sadece Kayseri'de ihlal edilmiyor özürlü hakları bu 81 il içinde geçerli ancak Kayseri adı altında konu açılmış. Ayrıca Kayserili özürlü kardeşlere höddesen kaçacaklar demişsin öncelikle sen burda öyle bir teklifte bulundunda katılım olmadı ise söyle.
uday; Kayseri Valisi Bilici görevinden alınsa ve yerine başka birisi getirilse o kişinin görevini suistimal etmeden yerine getireceğine kim garanti verebilir. bir söz vardır gelen gideni aratır diye.
ancak burda elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız...

umut38 kardeş sen anadolu engelliler derneyine geliyomusun orda bu konular konuşuluyo ve nedir efendim mesaj atalım diyolar ilgili kuruluşlra bilgi sayardan dediler bende dedimki mesajla falan bu is plmaz kalkın gidelim hepberaber kimle konuşacaksak neyapacak hadin kimseden tık yok ben içindeyim konuyun bana yürekli adamlazım yapalım dedimmi sonukadar gidecek sen kayserdeysen gelim senlede gidelim kardeş nereye diyosan.

Osman abi ben anadolu sakatlar derneğine birkaç kez üye olmak için gittim ancak fazla bir ilgi göremedim veya bana öyle geldi zaten derneğe gidecek vaktimde olmuyor.
Söylemiş olduklarında haklısın, bunlar bir veya iki kişi ile olacak işler değil birlik olunması,dernek yönetimininde birşeyler yapması lazım.

kayserde benim çak zoruma giden bişey daha var tranvay oto büsler sadece kırmızı otobüslere üjretsiz biniyoruz diyerlerine üjretli bize bu türkinin her yerinde böyle deyil engelli pasosu yada kartı olan üjretsiz biniyo ama bizim kayserde bu uyguluma yok neden zabıtalar polisler daha ismini sayamdım kişiler üjret vermeden biniyo bunlar devlet memuru ayda 1.800 lr maaş alan kişiler neden biz özürlüler binemiyoruz bizim çalışma olanımız kısıtlı bumu adalet?

otobüsler engellilerin binip inebileceği gibi olsada tek ücret ödemeye razıyım ama otobüslere binemiyoruzki o yüzden benim için ücretli veya ücretsiz olması farketmiyor belediyeye bu konuda mesaj attım özel şirket işlettiği için birşey yapamıyorlarmış.

Üst Alt