Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kemiklerdeki ağrı, eklem iltihabı metastaza işaret ediyor olabilir mi?

Onurkeles

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
Merhabalar 2-3 aydır ayak tibia kemiklerim çok ağrıyor bazen sol kolum kemikler agrıyor. Ortopedi ye gittim MR röntgen herşeyi çektiler birşey bulamadılar. Yürüyerek normal hızda 5 dk yürüsem hemen acı giriyor ve yürüyemiyorum sürekli dinleniyorum internette araştırırken kemikkanseri diye birşey gördüm. Daha önce tiroid kanseri oldum şuan atlattım İnternetteki yazı şu şekilde ;

Kemik metastazlarına özellikle prostat, meme, akciğer, tiroid bezi ve böbrek kanserlerinde rastlanır.

Ben kontrole 3 ayda bir endokrin bölümüne gidiyorum ultrason vs temiz çıkıyor. Hangi doktora gitmemi önerirsiniz ? onkoloji servisi gidip vücut taraması yaptırsam sonuc alabilirmiyim ?

Onurkeles
Kardeşim sen kendi durumunu daha iyi biliyorsun,bana kalırsa bi onkoloji uzmanina görünsen daha sağlıklı bir bilgi edinmiş olursun.
En azından böyle bir durum varmı yokmu bilgi sahibi olursun.
Geçmiş olsun.

Mehmet005

Teşekkür ediyorum. Kendi doktoruma mı gitsem onkoloji mi kararsız kaldım o yüzden bi danışayım dedim

Onurkeles
Kardeşim, sözünü ettigin ağrilar yürüme esnasindayken kramp girmiş gibimi oluyo.

Onurkeles,
Kardeşim benim ağrilarimda o şekilde nuks ediyordu,yürüme esnasında ayak baldır kaslarima siddetli agrilar giriyor yuruyemiyordum.
Bana diyabete bağli birden fazla periferik damar tikanikligi teşhisi konuldu.
Bacak damarlarim tikanmis,birkac ameliyat oldum,rahatladim fakat tekrar tikandi.
Ve suan acamadilar.

Onurkeles,
Kardeşim seni yanlış yönlendirmeyim,öncelikle bunun testini kendin yapabilirsin.
Öncelikle ayak nabzına kendin bakabilirmisin,acaba nabiz alabilecekmisin.
Bununla kalp damar cerrahi servisi ilgileniyor.
İstersen bi görün ve ağrinıda tariflendir.
Şayet temiz cikarsa,onkoloji doktoruna görünmeyide ihmal etme.

Mehmet005

önce onkolojiye gideyim temiz çıkarsa o bölüme gideyim birde teşekkür ederim ilginize

Eklem iltihabı

3-4 aydır sol ayağımı basamıyordum. Koronodan dolayı gidemedim hastaneye geçen hafta gittim röntgen mr vs çekildi. Doktor eklemlerde iltihaplanma olduğunu söyledi ve çok fazlaymış. Fizik tedavi olmazsa ameliyat dedi ameliyatı nasıldır ne olur bilgisi olan varmı ? Birde röntgende doktor pek iç açıcı değil dedi. Eski röntgen ve yeni çekileni koyuyorum diz kapagında eğilme var gibi.

20.06.2019

03.07.2020

Kendinize nasil kanser teshisi koyabildiniz anlayamadim
Doktorlar bile.metastaz icin pet çekimi istiyorlar farazi yorum yapmıyorlar
Kemik.agrisina gelince, bende kemik.erimesi var
O yüzden kemik agrim.cok olur
Su an bile uzandigim.yerde omurgamdaki kemik cikintilarini hissediyorum agri esigim yüksek olduğu icin dayabiliyorum.
Ayni zamanda el ve ayak bileklerim sızlıyor sanki icinde bir sey var hani iltihap gibi, keske igneyle iltihabi ceksem de agri gecse diyorum
Bir suru test yapıldı bir sey cikmadi sadece vücutta enfeksiyon var.
Yani onca uzman doktor bir sey bulamamis ben nasıl kendi kendime teshis koyabilirim.

Bir de kanser ilaclari kemik.erimesine de sebep olabiliyor d vitamini seviyenize baktirin ve kemik dansitometresi çektirin

gul2011

Önceki konu ile birleştirmişler. Son mesajımdan önceki mesajım 2019 tarihli Benim sorduğum soru Doktora gittim eklemde iltihap varmış fizik tedavi yapabiliriz geçmezse ameliyat olacaksın dedi bu ameliyatı nasıl? Açık ameliyat mı falan. Birde eski röntgenim ile yeni röntgenimarasında diz kapagımda eğilme var gibi geldi bana mı öyle geliyor diye görüş almak istedim.

Konu birlestirilmis olabilir ben ilk.mesajiniza göre yorum yaptım
Sorduğunuz sorulara da doktor olmayan cevap veremez verse de yanlış olabilir
Lütfen internetten arastirma yaparak kendinize teshis koymayin, varsayimda bulunmayin. Gidin bir doktora danışın en basiti bu rontgenleri aile.hekiminize gösterseniz o bile daha dogru yorum yapar
Bu platformda hic birimiz doktor degil (aramizda varsa tip.okuyan buyursun tabii) o yuzden siz de bilmiyorsanız yorum yapmayin derim. Bu tamamen tavsiyedir, ben 22 yıllık böbrek hastası olarak internetten teshis konmasına karsiyim, oyle yapanlara da sinir olurum. O kadar kolay degil yani... ki ben kendimi, vucudumun neye nasil tepki verdiğini de biliyorum ona rağmen doktora sormadan hareket etmem. Dedigim gibi benimkisi tavsiye niteliğindedir, uygulamak size kalmis

gul2011

Sanırım kendimi anlatamıyorum :D İnternetten kendime teşhis koyacak kadar cahil bi insan değilim.

Doktor teşhis koydu. Dizimde kemikte iltihaplanma varmış. Fizik tedavi ye başlarsın olmazsa ameliyat dedi.

Sorum bu ameliyatı olan varmı açık ameliyat mı farklı sistem mi ?

Üst Alt