Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendi kendimle konuşuyorum, bu delirmek midir?

Micro123

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
80
Yakınıma gelen beni duyuyor ona diyorum sanıyor bunu farkettim
Bu delirmenin bi çeşidi mi

Bu hale gelmeden önce Çok uzun süre yalnız kaldım

Öncelikle Allah'tan şifa diliyorum kardeşim. Yalnız kalmak sıkıntılı bir durum belli bir süre sonra beyin kendine bir şeyler üretir ve böyle sorunlar ortaya çıkar. Ne olursa olsun yalnız kalmamaya çalış.

@Micro123, Kendi kendime konuşuyorum derken olmayan bir ses duyup veya hissettiğin ses veya şeye cevap verip mi konuşuyorsun bu önemli.
Yoksa bunların hiç biri yok kendi kendine şarkı söyler gibi mi konuşuyorsun?

Kendi kendime şarkı söyler gibi muhabbet ediyorum kafama bişey geliyor ona cevap verir gibi oluyor. Ses falan duymuyorum

Psikolojide "İç Ses" diye bir kavram var.Hastalık olarak görülmez genelde? Hemen psikozmuyum diye düşünmeyin.İşinizi gücünüzü aksatıyor mu bu konuşmalar?

@Micro123, Kafama bir şey geliyor kısımı araştırılması gereken bir konu normal sağlıklı herkesin aklına gelen düşüncelermi yoksa sağlıksız düşüncelerle karşılıklı konuşmak veya tartışmak mı iç sesle konuşmak abartı olmadığı zaman çok sorun teşkil etmez hatta rahatlatabilir sizi ama bunun sorun olup olmadığını doktor bilebilir.
Ve çok yoğun ve yüksek sesle konuşuyorsanız çevre tarafından garip karşılanabilirsiniz.

Son düzenleme:
valla bende aynı durumdayım hemde çok uzun zamandır doktor ilacın dozunu artırdı ama birde kendimize uğraş meşkale bulsak daha iyi olacak tabiki ..

@Talihsiz Bedevi,

Yalnızken kendi kendimle konuşuyorum ve etrafta biri varsa duyuyor ve ona dediğimi zannediyor

@kara duman,

Konuşmalarım cevap verme , tartışma gibi
İçimde tartışma oluyor kendime soru geliyor ben de bu cevabı dışardan kendime söylüyorum. Mesela " o beni kaba mı anladı?" Gibisinden bi soru geliyor kafama ben de bu soruya "yok ya öyle anlamamıştır" gibisinden konuşarak kendime cevap veriyorum

Sen en iyisi bir doktora görün biz net bir bilgi veremeyiz veya netten psikologla görüş ben psikiyatri yanlısı değilim hemen psikiyatriye kaçmak iyi bir şey değil ne o ağır ilaçlar veriliyor hemen belki duyduğun sesler normaldir çünkü normal yürüyünce konuşan çok kişi gördüm kendileriyle konuşurlar ama psikopazada benziyor Bir doktora görün

@Micro123, diğer açtığın konulardan şizofreni olduğunu gördüm bence seninki gaipten sesler dir sen doktora gitmelisin

@kaybedenler kulübü..,
neresi sıkıntı ?? bende konuşuru cevap veririm kızarım küfrederim ... sadece araba kullanırken bunu yapmam sıkıntı oluyor allah korusun kaza felan olurdiye...

@Micro123 psikolojik rahatsızlıgınız varsa belki ondan kaynaklanıyordur .yoksa strestendir yada sesli düşünüyorsunuzdur. Psikolojik rahatsızlıgınız varsa dr unuza gidin. Psikolojik bir sıkıntı yoksa . Insan bazen stresten yada sesli düşünebilir . Çevrenizdeki kişiler rahatsız olmuyorsa yüksek sesle konuşuyormuşuyormusunuz her ne yapıyorsanız. Bu durum size rahatsızlik veriyorsa dr. Gidin vermiyorsa zamana bırakın rahatlamaya çalışın . Geçmiş olsun

@Micro123 Aile veya akrabalarda hiç şizofren var mı? Belki genetik yatkınlıktır, stresle baş etmek için beyin böyle yapıyordur.

Üst Alt