Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Kınıyorum] Japon Pasajı'na tekerlekli sandalyeyle alınmadık!

Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler
benim adım burakcan kılınçarslan benim kardeşim engelli (yürümüyor konuşmuyor) 10 yaşında adı burhancan onun dışarı çıkması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. ama bazı insanlar bunu engellemek için elinden gelen gayreti göstermeye çabalıyorlar. bunun bir örneğini bugün yaşadığımız olaylada kanıtlamış oldular.
evden cıktık ve kardesimi dolastırıp hava almasını saglamak amaçlı bir gezinti esnasında japon pasajı denen magazaya girmeye teşebbüs ettik,
ancak kapıdakı kılıgı bozuk, görevli oldugunu tahmin ettigimiz iletişimden anlamadıgı her halinden belli olan genç bir sahıs tarafından ''içeri engelli arabası ile giremezsiniz'' seklinde uyarı aldık
kendisine ne demek oldugunu toplumun hiçbir kesiminde bu tür bir uygulamanın olmadıgını kendilerini kınadıgımızı ve bunun çok ayıp oldugunu söyledik. akabinde daha yetkili oldugunu söyleyen ancak daha ziyade oradan geçen birine benzeyen biri aynı konuyu tekrarladı.
nasıl üzüldügümüzü anlatamam. babam yıllarca bu ülke için elinde silah dagda pkk ya karsı mücadele verdi. halen de astsubay olarak görev yapıyor. kendilerine girmeyecegimizi bu olayı basın ve yayın ile paylaşacagımızı belirttik.

sonuç: lütfen ne amaçla yayınlarsanız yayınlayın insanların duyarlılıgı adına, tüketici hakkı adına veya engelli hakkı adına bu hususu gazetelerde basın ve yayında görmek istiyoruz.
teşekkürler.

burakcan kılınçarslan
ev telefonu:232 4380266 izmir/buca

Kanunların ön gördüğü şekilde iş merkezlerini donanımlandırmayanlar engelli sorunlarını işte böyle yasaklarla kökünden temizliyorlar.
Bu ülkede yasaklar herşeyin çözümüdür.
Örneğin otopark sıkıntısı olan bir yerde otopark yasağı getirilerek sorun ortadan kaldırılır. Vatandaşın canı cehenneme.
Sizin anlattığınız bu meselede böyle birşey işte.
Umarım haykırışını birileri duyar.

Bu yerin tam adı ve adresi ile, size o edepsizliği eden kişilerin adlarını ve görevlerini buraya yazar mısnız lütfen. Site olarak gerekli tepkiyi vermemiz gerek!

Keşke içeri girmeye yeltenseydiniz, sizi durdursaydılar... İiki şahitle birlikte o kişiler hakkında hem ceza davası hem de tazminat davası açardınız! Hatta şahitleriniz varsa hala bile açabilirsiniz.

• TÜRK CEZA KANUNU

Ayırımcılık
    Madde 122- (1) Kişiler arasında dil, ırk, renk, cinsiyet, özürlülük, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım yaparak; (1)

a) Bir taşınır veya taşınmaz malın satılmasını, devrini veya bir hizmetin icrasını veya hizmetten yararlanılmasını engelleyen veya kişinin işe alınmasını veya alınmamasını yukarıda sayılan hallerden birine bağlayan,

b) Besin maddelerini vermeyen veya kamuya arz edilmiş bir hizmeti yapmayı reddeden,

c) Kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını engelleyen,

Kimse hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.

tekerlikli insanlar sosyetik insanların fiyakalarını bozuyolardır o yüzden almamışlardır seni :evil:

Özür diliyorum ama,o dediğiniz yer zaten gezilmesi imkansız olan mağazalardan değilmi.İzmirdeki japon mağazası diye açılan ucuz çin malı dükkanları çok var.İçerde sandalye ile değil,normal sağlıklı olarak bile dolaşmak zor.Bütün ürünleri yerlere sağa sola heryere dökerek tehşir ediyorlar.Biryere çarpacak olsanız birsürü eşyayı kırarsınız.Yanlış olmasın,mağazaya haklı demiyorum.Ama butür yerlerde sandalye ile dolaşmak imkansızdır.Buna rağmen siz girmek istediğinizde hoş olmayan tarzda uyarmışlar gibi geliyor bana.

selam ergün arkadaş sana telefondada dediğim gibi sitede gazateci olan serkan arkadaşa bi mail atın belki ilgilenir oturan boğanında dediği gibi bu olay ayrımcılık suçuna giriyo çünkü :evil:

yazıklar olsun o insana o insana söyleyecek kelime bulamadım cünkü insan olan bunu yapmaz

Yanınıza 2 tane belediye zabıta memuru alıp tekrar o mağazaya gidin,
bakalım nasıl almıyorlarmış.
Bu olayın mutlaka üstüne gidin.

kınıyorum

kimse kimseyi engelliyemez unutulmasınki hiç bir insan kusursuz değildir bu davranıştan dolayı o görevliyi kınıyorum

Oradaki japon pazarını hiç görmedim. Bir arkadaşın dediği gibi sandalye dolaşmayı bırak normal şekilde bile dolaşamıyacağımız çok "Ne alırsan 1ytl" tarzı yer vardır. Fakat burda önemli olan bu insanların tutumları. Kardeşimizin yada bizlerin başına sık sık gelebilecek bu tür hadiselere onların anlayacağı şekilde, hakkımızı aramayı bilmeliyiz, öğrenmeliyiz ki bu tür canımızı sıkacak olaylar ile karşılaşmayalım..

arkadaşlar
ben burhancanın ve burakcanın babasıyım.oglumunda belirttigi gibi 89-94 yılları arası özel bir birlik ile dagda pkk ya karşı 5 yıl mücadele ettim.bu ülke sınırları içerisinde giremedigim,girmediğim dag ve in yoktur .ilginiz ve alakadar olmanızdan dolayı ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.duyarlılık bu olmalı.yukarıda belirttigimiz konu esnasında ben sahışlarla tartıştım ancak bu tür şahışların anladıgı tek şey zorbalıktır .ancak ben günümde degildim.sadece birkaç gazete ve engelli biz'e yazma ihtiyacı hissettik.bugüne kadar toplumdan genelde yardım ve şefkat gördük.insanların gülümseyen yüzünü hissettik.hiç tanımadıgımız insanların engelli ogluma birşeyler ikram etmek için nasıl çabaladıklarınıda biliyorum .yolda yardım tekliflerinide unutmadım. üzüntümüzü (biz üzüntülü değiliz)paylaşma çabalarınıda belirtmeden geçemeyecegim. mesajların çoklugundan ötürü şaşırdıgımı ve sevindigimi belirtmek isterim.hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

olay yeri:izmir /buca/sirinyer/japon pasajı.
not :üç katlı bir bina ve pek 1 ytl.lik malzeme satan bir yer degil.ancak görevliler yarım ytl dahi etmez.

allah böyle insan postuna bürünmüş mahlukları nasıl biliyorsa öyle yapsın.
ben de izmirdeyim orayı biliyorum ve en kısa zamanda oğlumu tekerlekli sandalyesine bindirip oraya gideceğim bakalım beni almasınlar içeri de göreyim onları :twisted:
nasıl ortalığı birbirine katarım bin pişman olurlar.
terbiyesiz insanlık özürlü ruhsuz ahlaksız iğrenç yaratıklar...
dahasını yazacağım ama küfüre girecek anlayın işte.....
Arkadaşlar herkes hakkını sonuna kadar aramalı kimse ayrımcılık yapamaz burası türkiye cumhuriyeti dağ başı değil...
Susmayın.................... :evil:

ülkemizde yaşandığı için doğrusu pek şaşırmıyoruz bu tür olaylara

can sıkıcı, üzücü berbat bir durum, keşke direk polis çağırıp üşenmeden olayı orada uzatıp büyütseydiniz.

şimdi kapıdaki güvenliğe "içeri engelli arabasıyla birilerini almak yok" diyeni bulmak lazım evvela, sanmıyorum kafasına göre böyle birşey diyebileceğini güvenliğin..

Üst Alt