Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Kınıyorum] Vestel'in 7 yıl ürün garantisi uygulaması..!

sairyakamoz

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Sevgili Üyeler,

Sakın 7 yıl garanti dediğine bakıp Vestel ALMAYINIZ
geçen sene aldığım Vestel 72 ekran TXT S Tam düz Ekran Televizyonum bilmediğim bir sebeple TV nin altında kasa üstünde bir çatlak oluşmuş. TV yi hiçbiryere taşıma veya kaldırmak gibi bir lükse sahip değiliz. Ve servisi aradım ilk önce direkt bana bunun kullanıcı hatası olduğunu söylediler sonra sordum nasıl anladınız bunu görmeden deyince, düşürmüş olabilirmisiniz diye sordu? Bende zaten kaldıramam özürlüyüm dedim. Servis sıkışınca randevü verdiler ve dün geldiler sonra geldiler biri benim yaşlarımda 30 falan biride 17 var yok 17 yaşındaki baktı bu kullanıcı hatası dedi ben sandım Mühendis sanki. Dedim ki yaşında daha 18 bile değil nasıl anladın sen mühendismisin kardeş dedim yok dedi. Ve ne yazık diyorki evde çocuk varsa o yapmış olabilir dedi bende evde çocuk yok dedim. Ve yapamaz bu şekilde sanırım dedim. Zaten TV nin dış kabı garantide olmaz dedi bende ona bu işi bilmiyorsunuz çünkü garanti belgesini okumamışsınız dedim. Çünkü garantinin;

2. Maddesi: Malın garanti süresince herşeyi yani tamamı garanti kapsamı içindedir diyor ... TAMAMI bunu belirttiğimde ise tabii çok şaşırdılar. Çünkü bilgi bir tüketici ile karşılaşmak onların canını çok sıkıyor niye mi kandıramıyorlar. Neyse bir servis fişi yazdılar ve gittiler.

Bugün aradaklarında ise kullanıcı hatası olduğun tespit etmişler Sözde... Bende TV alıp götürmediniz nasıl bir tespit diye sordum yani kockoca vestel zorlu grubu 17 yaşında bir çocuğun el teması ile bir sorunu anlıyorsa yazık dedim mühendislik yapmasın kimse dedim. Bana ise nasıl faydalı olabilirlermiş biliyormusunuz TV yi alıp isterlerse garantisiz parasıyla ama indirimli tamir yapabilceklerini söylediler yuhh ...

Ve sonra 0800 lü hatlarını aradım ve durum anlattım. işte malisef daha sorunum çözülmüş değil

Benim burada canımı sanki yalancıymışız yerine koyulmamız ve 3 yıl garantiyi hiçe saymaları üstelik yapmadığımız birşey için TV yi götürüp daha test vs yapmadan bunu söylemeleri bana çok acı ve garip geldi.. Keşke Vestel Almasaydım.

... sizden ricam bu konuyu servis konusunu vestele yazmanız..

http://www.vestel.com.tr/Msib20/vstforms/mimform.aspx :(

Konuyla iligli olarak şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim: Vestel vb. büyük firmalar müşteriyi mutsuz edeceğine, 10 tane ürün kırmayı tercih ederler. Buna inanın.
Vestel'i aradığınızda ya da e-posta yolladığınızda şunu dile getirin. Göreceksiniz ki sorununuz çözülecek:
  • "Ben, satın aldığım Vestel ürünündeki sorunun kullanıcıdan/benden kaynaklı olmadığını biliyorum. Ve bunu bildiğim için de, tercih ettiğim markanın siz yetkililerinden, sorunu çözmenizi rica ediyorum.
    Koskoca Vestel'in 'koşulsuz müşteri memnuiyeti' ilkesi yerine, 'teknik servisi inandırabilen müşterilerin koşulsuz memnuniyeti' gibi anlamsız ve itici bir bakış açısını benimsediğine inanmak istemiyorum.
    Sorun üç kuruşluk teknik servis bedelini ödemek ya da ödememek değil elbette. Sorun, benim memnuniyetim...

Bendeniz zaman ayırdım, ve siz müşteriyi memnun etmek için yollar arayan kişilere, derdimi anlattım; umarım sizler de aynı zamanı beni mutlu etmek için ayırırsınız...

Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim

Evet dostum...

Bende çok şaşırdım bu tür bir sonuç beklemiyordum. Bence aslında servislerin kötü niyeti belkide vestelin müdürlüğü bu konuyu bilse böyle olmaz ama bana dediği genel müdürlükle konuştuk ve bu neticeyi aldık dediği.. Bende üzüldüm... Böyle olacağına en azından tv yi alıp bir götürüp iyice bakıp desinler sorun başka bizden değil bunda gam yemem baktılar vs diye ama bunuda yapmadılar.... ki kesinlikle eminim benim hatam olamaz... :(

Vestel'in ana merkezindeki müşteri hizmetleri departmanına, ürün bilgilerini, sorununu ve yukarıda yazdığım şeyleri yaz. Göreceksin ki halledecekler işini.
Dil/üslup çok önemlidir... :)

dostum mesela şöle düşün....

ben ilk önce bunlara güzelce durum izah ettiğimde bana bunu yaptılar artık üslub pek önem kazanmıyor ne dersen de adamlar birkere at gözlüğü ile bakıyorlar... Ama yinede en son aradığımda bile kendimi bozmadım ama bakacaz....sen bir mesaj at istersen bir dostum bizim üyemize bu yapılmıştır diye bir mesaj atsanız mesela çok daha etlikli olacaktır.

OturanBoğa' Alıntı:

Katılıyorum.
Konu ne olursa olsun uygun bir dille anlatıldığında kesinlikle açılmayacak kapı yoktur. "tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır" O yüzden bir kurumun eksiğini gördüğüm zaman kesinlikle kınamam, çünkü yapacaklarsada yapmazlar o zaman. Gider o noktayı gözden kaçırdıklarını ve nasıl olursa daha güzel olur? anlatırım. Uygun bir ifade tarzı seçtiğimde bana teşekkür ederler.

sevgiler

wallaha bu iş oldu...

Artık değiştirmeye gelecekler. Ki burada ahkam kesen dostlar var ki bazen tatlı dili yumuaşama veya gerçekte sizin hatanız olduğunu düşünüp yumuşadığınız için yapayabiliyorlar. Sizi suçlayan bir zihniyete karşı nasıl bir tutum içinde olduğunuzu da forum içinde görüyoruz. Biraz daha duyarlı olalım dostlar lütfen. Bu hayat ta dişimizi geçirmeden mücadele etmeden alabildiğimiz haklar varmı? Tatlı dille kaçkere desekte özürlüler için kaç hak verilmiştir. Herzaman tatlı dilli olmak yetmiyor. Ben tatlı dille davrandım adamlar beni aradılar ve dediler ki sizin hatanız bunun için yapamayız ... Bende bu sefer sert ve bilinçli kullanıcı olunca iş değişti. Granati belgesinin 2. maddesini gösterdim bozuldular. Ve istanbula bildiğimde ise dün arayıp yanlış anlamış özürdileriz sorunu düzletecez dediler ve kasayı değiştirme kararı aldılar. Bende bu sefer istanbulu tekrar arayıp Teşekkür ettim. Ve dedim ki eleştri olsa da gerektiğinde teşekkür etmesini de bilmeliyiz dedim. :) Buna çok memnun olduklarını ilettiler. işte Böyle...

Bu işin tatlıya bağlanmasına sevindim.
Konuşmada üslup ve içerik eşit oranda etkilidir...

evet sorunum çözüldü...

evet dostlar sorunum çözüldü haberiniz olsun istedim... :lol:

oturanboga bundan sonra butun dilekceleri yazıalrı istekleri sikayetleri biz sana bildircez sen bie cok guzel yazar bizde yolalrız ne dersin hoş olmaz ım :D ellerine diline saglık :D :D :D

3 yıl önce vestel marka bir buzdolabı almıştım. dolabı bir yıl hiç kullanmadık. Kullanmaya başladıktan sonra farkettimki dolap yiyecekleri kokutuyor. Servisi çağırdım geldiler düğmesiyle falan oynadılar. Tamam dedi gittiler. Ama sorun yine bitmedi. Bir daha çağırdım. birdaha gelip baktı tamam dedi gittiler. Bir daha çağırdım birdaha geldiler. Böyle sürdü gitti. Baktım olmuyor sonunda ben pes ettim. Şu an buzdolabımı sadece dolap olarak kullanıyorum. Serviz ücreti olarak ödediğim paralar ise yanlarına kar kaldı.
OturanBoğa' Alıntı:
Tabiki tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Ancak işin şu boyutuda varki kendini %100 müşteri memnuniyetiyle tanıtan firmalar tatlı dilli olmasa da her tür müşteriye hizmet vermek zorundadırlar. Hizmet görmek için tatlı dilli olmak zorunda değiliz. Tam tersine onlar tatlı dilli olmak zorundalar. Kendilerini buna mecbur görmezlerse işte böyle konuşuruz ve reklam için trilyonlarca ödedikleri parayı çöpe attırırız.
Firmalar malını satmak için trilyonlarca reklam parası ödemeyi göze alıyorlar madem, bu paranın cüzzi bir miktarını da satış sonrası hizmete ayırmalıdırlar. Gerekirse kimseyi konuşturmadan malının kusurunu kabul edip malını geriye almayı bilmelidiriler.

Üst Alt