Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Korana (covid-19) aşısı olup yan etki yaşayan oldu mu?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
239
Reaksiyonlar
100
korana aşısı olup yan etkileri neler oldu

Ben oldum sadece kolda ağrı oldu 3-4 saat.

Mirdem: biontech mi oldunuz aşı?

Biontech olmayı düşünüyorum. Hastanede 30 dakika bekleniyormuş bekledinizmi?

Bugün bende biontech oldum. 10 saat geçmesine rağmen kolda ağrı arttı.

Ben iki doz asimi da oldum ama ben sinovac asisi oldum. Ilkinde kolda 3 4 gun agri oldu, bir de ilk gun hafif ateş ve uyku hali olustu. Ikinci dozda da yine kol ağrısı oldu ama daha cabuk geçti 2 3 gun diyebilirim, ilkine göre daha hafifti. Biraz halsizlik gibi durumlar yaşadım ama genel olarak da vitamin eksikliklerim.var ondan bile olabilir. Kolda ağrı haricinde öyle sorun yasadim diyemem. Annem biontech oldu 2.dozunu da 2 hafta sonra olacak. O da yan etki yaşamamış. Bana biontech sakincali olabilir bilmiyorum doktorum sinovac tavsiye etmisti.

Benim sürekli bir doktorum yok. Arkadaşlar hastalıga göremi oluyor insanların doktorları ? Bunu sorma nedenim. Aşı konusunda doktorunuza danışın deniliyor . Doktorunuz derken acaba aile hekimini mi demek istiyorlar merak ediyorum

Oguzhan 112 :aile hekimine sordum. Biontech i sordum telefonda. Olabilirsiniz dedi. Bana sinovac daha mantıklı geliyor. Tedavi amaçlı kullandıgım ilaç flagly ( pelesilin grubu ilaçmış ) araştırdım. Çok şişmişti. Bogazım pelesilin grubuna veya antibiyotik ilaca alerjim var sanırım. 2 ilaçta antibiyotikti.. ilaç alerji testini yaptırmadım. Yaptırsaydım karar vermem kolay olacaktı..hemşireye sordugumda sinovac alerjisi olana öneriyoruz dedi. Herkesin bünyesi farklıdır.

Doktorlar ilaç alerjisi olanlar sinovac yaptırsın diyorlar. Bazıları her 2 sinden istediginizi yaptırın diyorlar. İnternette ilaç alerjisi olanlar sinovac olsun diyorlar..hangisi dogru bilmiyorum

Herangi bir doktor olur fark etmez😊
Sormaya da gerek yok, o genel bir yazım,.
Aklına takılan bir şey olursa istediğin doktora sor..
Aile hekimin de olur.
zeynep71

Bir tanıdığımın erkek kardeşi (hangı marka aşı bılmıyorum) oldukdan sonra kanında pıhtılaşma yaptı 10 gün bu sebepten hastanede yatmak zorunda kaldı .

sinovac oldum bende hiçbir yan etki olmadı ayrıca zatürre aşısıda oldum

Bende gecen hafta Biontech ilk dozu oldum kolumda ağrı olmadı ama ICD pil var pil bölgesinde yer yer agrı oldu birde ertesi gün kemiklerim yer yer ağrıdı baska bir yan etkisi olmadı

Bu arada ben Hipertrofik Kardiyomiyopati hastasıyım doktoruma danistım Biontech olmamı önerdi bence devamlı gittiğiniz dr varsa danısın

zeynep71
Benim de sabit doktorum yok ama her zaman gittigim poliklinikte doktor kimse o bakiyor dosyam zaten ellerinde oluyor. Ben de kontrolümü saglayan o doktora (en az uzman doktor çoğunlukla doç/prof) sormuştum sinovac tavsiye ediyoruz demişti. O dönem biontech henuz bizde yoktu gelecegi de belirsizdi.
Diger yandan benim bazi ilaclara ve gidalara karsi alerjim var. Ama alerji derneginin videolarini da izledim alerjisi olanlar biontech olabilir diyor. Ama tabii ki alerjik reaksiyon gelistirebilir vucudunuz bunu kimse bilemez maalesef aşilarin uzun vadeli arastirmasi olmadigi icin biraz deneme yanilma seklinde yol aliniyor. Alerjiye dair tetkiklerinizi yaptirip ona göre de karar verebilirsiniz aşı icin.

Dün biontech aşısı oldum bir saat içinde kolum ağrımaya başladı hala 10 Kg dambıl kaldırmışım gibi ağrıyor. Jel buz kompres yaptım biraz iyi geldi ama tam olarak geçmedi.

Gül 2011 benim toz küf alerjim yok. Gıda alerji testi nasıl yapılıyor bilmiyorum. Sadece antibiyotikten bogazım şişmişti. Baya uzun zaman önce. Sizin 1 den fazla ilaca alerjiniz var sanırım.

Aşı ile ilgili düşünceleriniz neler

Aşının yan etkilerini duydukça olmaktan vazgeçiyor gibiyim biyotek zaten yan etkili öbürü piyasada yok Rus aşısı gelecekmiş emin olamadım sizin fikirleriniz, neler gerçekten kafam karıştı

dün oldum sadece aşı bölgesinde kolumu hareket ettirdiğim de ağrı oluyor şuan için başka sıkıntı gözükmüyor

Bende gecen hafta Biontech ilk dozu oldum kolumda ağrı olmadı ama ICD pil var pil bölgesinde yer yer agrı oldu birde ertesi gün kemiklerim yer yer ağrıdı baska bir yan etkisi olmadı

Bu arada ben Hipertrofik Kardiyomiyopati hastasıyım doktoruma danistım Biontech olmamı önerdi bence devamlı gittiğiniz dr varsa danısın

Geçmiş Olsun. Bende de ICD Kalp Pili var Brugada sendromu. Biontech konusunda endişeliyim bende. Sinovach olan kalp hastası yorumuna rastlamadım ama

Üst Alt