Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mabthera adlı ilacı kullanan var mı? Ne yapmalıyız?

bertay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba,

benim eşim 83 doğumlu ve ilkokul 4. sınıftan buyana nefrotik sendrom hastası. triodi ve kolesterolü çok yüksek.

en sonki tahlillerinde doktor mabthera adlı ilacı alması gerektiğini söyledi. ilacın yan etkileri çok ağır. riskli bir serummuş. 4 hafta haftada bir kez alacak.

bu serumu alan tedavi gören var mı acaba? ne yapacağımızı bilemez durumdayız, seruma tamam mı diyelim yoksa ilaçlarınımı kullansın çok kararsız kaldık.

herkese Allah şifa versin.

Bağışıklık sistemini baskılayıcı bir ilaçtır ve genelde wegener granülümatozu olan hastalara veriyorlar. Eğerki doktoru bu ilacı vermemiz gerekiyor diyorsa almalıdır, tablet ilaçlarla çok fayda bulamazsınız.
http://wegenergunlugu.blogspot.com.tr/ Bu blok da şuan için kullanan bir arkadaş var onunla irtibata geçebilir.

Arkadaşlar merhaba, ben PAN VASKÜLİT HASTASIYIM BU İLACI 6 ayda 1 almaktayım. aynı zamanda cilt tulum yoğun olduğundan endoksan tedavisi alıyorum ayda 1 bu ilaçları alamdan önce engeli raporu için başvuru yapmıştım bana yüzde 20 rapor verdiler şuan kullandığım ilaç puan durumu etkiler mi? rapora itiraz etmek istiyorum

Ben yaklaşık 20 yıldır pemfigus vulgaris hastasıyım kordison ilaçlarından dolayı iki göz de görme bozukluğu vücut da çitti yaralar ve fonksiyon bozukluğu oldu 18 yıl prednol ilaçla hastalığım kontrol altına alındı ve daha sonra dr istemesi özerine camunex c denen mor reçeteyle yazılan ilaci kulandım bu ilaç iyi bir ilactı baya bi toparladım çok pahalı bir ilaç olduğu icin devlet artık karşılamıyor bunun özerine dr isteğiyle mabtera kulandım ilk doz alışım dr dediğine göre iyi bir tedavi ilaçı bakalım bizde ilk başladık hayırlısı işallah gerçi kordison ilaçları devamlı kulanıldıgında çok büyük yan etkileri var bunun an büyük örneği benim bu yüzden sağlıklı biri ken şuan yüzde 98 ağır engeli bir birey oldum

Peki bu bağışıklık ilaçları kullanmak (sonuç itinariyle kemoterapi ilaçıdır ) engel oranını değiştirir mi ?

bana bu ılacı non hondkıng lenfoma tedavısı alırken vermıslerdı.

4.alisim sorun yoktur.Engelliklik raporlarinda etkisi yoktur.

Wegener hastasıyım bu ilacı 15 er gün ara ile Ağustos 2022 ortası ve Eylül ayında romotoloji Doktorum verdi herhangi bir yan etkisini görmedim wegener hastalığı beni burnumdan vurdu burun mukozası bozuldu ve buna bağlı olarak iç kulak sinirlerim de tahribat sonucu sol kulağımda %90 işitme kaybı oluştu.Rabbim cümlesine şifa versin inşallah.

Üst Alt