Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik sürecim devam ederken yeni raporumla yaşlılık emekliliğine başvurayım mı?

Mehmet005

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
27
Arkadaşlar,
Benim malulen emeklilik başvurum vardı ret kararına istinaden itiraz ettim ve dosyam ankara yüksek sağlık kuruluna gönderildi ve kurul ara kararla bir tetkik daha istedi onu gönderdim ve üstünden yaklaşık 50 gün geçti dosya halen sağlık kurulu özet servisinde işlemde görünüyor.
Anlayacağınız şuan beklemedeyim,fakat diğer taraftan almış olduğum 07/11/2024 tarihli %96 oranlı ki,bunun %60 kalp damar cerrahiden,%60 da göğüs hastalıklarından,%52 de kbb 'den süresiz raporum var.
Sizin fikrinizi almak istediğim konu bu maluliyet başvuru sonucunu beklerken diğer taraftan engelli raporumun 6aylık süresi dolmadan engelli emeklilik başvurusunuda yapayımmı yoksa malulen sonucunu bekleyeyimmi.
İşin asĺı beklemeden yanayım zira prim gün sayım 3165 gün,malulen olursa 1800 günle olabiliyorum.
İşe giriş tarihim 1988.
Ayrıca bu engelli emekllik başvuru için ne tür evrak isteniyor nilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

@Mehmet005, Malulen emeklilik süreci devam ederken yeni başvurunuz kabul görür mü bilmiyorum. Çalışma gücü kaybı ile emeklilik başvurusu yapsanız bile prim gününüz 3165 yazmışsınız.

Yeni yasa ile düzenlenen yeni emeklilik kriterlerini sağlayamıyorsunuz prim gününüz eksik.

31.12.2008 dahil öncesi girişliler için getirilen emeklilik şartları
%40-49 18 Yıl - 4100 Gün
%50-59 16 Yıl - 3700 Gün olarak bu şekilde belirlenmiş.

@BnymnYldz,

Kardeşim malulen emeklilik ile engelli emeklilik birbirinden farklı olarak biliyorum.
Prim gün açığını 536 gün askerlik borçlanmasıyla kapatmayı düşünüyordum.

@Mehmet005,

malulen emeklilik ile erken emeklilik durumunda maddi olarak bi farkı olurmu onu sorgulayın bence.

Çalışma gücü kaybı ve malulliyet tespiti aynı belgelerle yapılıyor. size malul olduğunuzda ne kadar maaş bağlanır . birde hafif çalışma gücü kaybı nedeni ile 16 yıl 3700 gün prim ile ne kadar maaş bağlanır onu net öğrenin sgk dan.. Ayrıca da bu raporumla tekrar başvurabiilrmiyim diye sorarsınız... edevlette yazıyordur..

Son düzenleme:
Hakkımızda hayırlısı. Gerçi hayrı yok bu kanunun.

Bugün çalıştığım kurumun emekli sandığından şunu öğrendim. Daha önce kontrol şartıyla emekli olanlar şuan kontrolleri geldiğinde eski kanuna göre işleyişleri oluyormuş toplama oran baltazar. Tek bize yani bu değişen durum çok can sıkıcı

Üst Alt