Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane alınması ve yapay mesane ameliyatı olan var mı?

ferdironaldo

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bu ameliyat ile ilgili tecrübesi olanlar, acil olarak benimle paylaşırsa çok sevinirim. Ameliyatı nerede, hangi doktorlara yaptırdınız? Ayrıca hastaneden ayrıldığınızda toplam olarak ödediğiniz ücretler hangi boyutlardaydı.
Sanırım yapay mesane olayına, ameliyat esnasından karar veriliyor, bu durumda ödenen ücretler yine aynı mı oluyor? Ameliyat sonrası için de bilgi verirseniz sevinirim

ben bu ameliyatı geçen eylul de oldum inanılmaz rahatım.kesinlikle tavsiye edebilirim.yapay olması ile ilgili bilgim yok benim olduğum ameliyatta barsaktan yapıldı mesane.ben anadolu sağlık merkezinde vakıf hastası olarak yani parasız olarak prof dr cemil uygur tarafından oldum bu ameliyatı allah ondan razı olsun.özellikle tavsiye etti ve simdi hiç bir sorunum yok ameliyat sonrası ilk iki hafta barsakların eskiye dönmesine kadar bi takım sancıların olacak o nadir olur ama bende oldu o kadar baskada bi sorunun olmaz ha birde belli bir zaman mesane yıkaması yapacaksın aksi halde tıkanırsın ki allah kimseye yasatmasın.baska soruların olursa yaz seve seve cevap yazarım

Yapaydan kasıt barsaktan yapılması sanırım? (aslında kök hücreden mesane haline dönüştürülebilecek parça üretmeye dair bazı deneysel çalışmalar yapıldığını duymuştum İngiltere'de ama, güncel birlgim de yok maalesef)

Ameliyatın kaça yapılacağına dair sadece doktorunuz bilgi verebilir. "Serbest piyasa"!

Komplike bir ameliyettır, zordur. Ama başarı oranı çok çok yüksektir. Nadiren bünye mesaneyi reddeder.

Ameliyat sonrası neredeyse herkes çok çok rahat eder. Mesane yıkama başlarda zahmetli gelir, ama sonra azalarak devam edeceği için, alışır insan...

Merhaba. Ben mesane kanseriyimve yapay mesane dusunuluyor. Bilmek istedigim seyler var yrdm eder misin

Ayşe hanım, sorularınızı buraya yazarsanız, herkes elinden gelen paylaşımı yapacaktır...

50cc ye dusmuş mesanem buyuk ihtimal bende olacagım

operasyon sonrasında ne gibi sorunlar cıkabiliyor
kaç yıl sorun cıkmadan devam edebilecem
tumor ihtimali var mı

bi de bu ameliyat pahalı mı

tşk
ergün32

Libertarian

Barsaktan mesane yapma operasyonu artık bayağı bir kullanılıyor. Ben beraberinde üretrayı by-pass eden TAK deliği açılmasını da öneririm.

Büyük bir ameliyat, ama sağladığı fayda o kadar kıymetli ki, insan riske giriyor... Risk ya da kullanım zorluğu olarak şunları yazabilirim:
1- Çok istisna da olsa vücut mesaneyi reddedebilir.
2- Çok çok çok istisna olarak tabii ki kanser vb. risk vardır. Ama bunu düşünmeye bile gerek yok. Aksi halde kimse vücuda ellettirmemeli :)
3- Ameliyat sonrası gittikçe azalan sıklıkla da olsa mesane içini sıvıyla -tersten tak yolu ile- temizlemek gerekecek. Aksi halde kendini hala barsak sanan doku salgıladığı parçalarla mesaneyi kullanılamaz hale getiriyor.

Ameliyatı özelde olmaya gerek yok. Artık özellikle üniversitedeki cerrahlar bu işi iyi yapıyor. (tabii üniversitede de ne kadar doktor kaldığı malum!). Gözüne bir doktor kestir ve o doktor üzerinden araştırma yap bence. Doktor iyi bir insana benziyorsa, emin ol becerisi de iyidir.

bizim gibi olmayan ama tumor yuzunden bu ameliyatı olanların hayatı aynı sekilde devam ediyor mu?
gunde kaç kere tuvalete gidiyor ?
basınç aynı mı?

ilerde olurda iyileşirsek diye soruyorum

ben 2013 mayıs ayında mesane genişletme ameliyatı oldum Ankara Numune hastanesinde
ameliyata hazırlık ve sonrası benim için zordu oturanboğanın dediği gibi sağladığı fayda çok önemli değişiklikle yapıyor ve yaptı hayatımda :)
ilerde iyileşecek durumda mısın bilmiyorum ama bunlaerı düşünmeye gerek yok ameliyattan sonra ben kendimi iyileşmiş gibi hissediyorum ;)

ben çok memnunum kaçak sorununu önemli ölçüde çözdü bu ameliyat...doktorun dediğine göre böbreklerin zarar görmesinide engelledi. sorun diyebileceğimiz şu olabilir, oda ameliyattan ne kadar zaman geçerse geçsin mesanenin barsaktan yapılmış olması dolayısıyla barsaktan gelen partiküller her sonda yaptığımda sondayı tıkıyor,önemsiz bir tıkanma ama yinede sorun sorundur diye yazdım.vesselam

merhaba arkadaşlar konuya ilişkin yeni bir takım gelişmeler yaşadım ve bu yaşadıklarımı aktarmam bu ameliyatı olacak arkadaşlara yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

özellikle son 6-7 ay ciddi sancılar yaşıyor, aşırı iltihap ve kanamalı bir şekilde idrara çıkıyordum. kaçaklardan bahsetmiyorum bile hemen her gece ve gün kaçak olmaya başlamıştı.

hastanelerden nefret ediyor ısrarla gitmemeye çalışıyordum. enfeksiyon kapmış olabileceğimi ve bu durumun zamanla kendiliğinden geçeceğini düşünerek bir müddet bu şekilde yaşadım.

sonunda hastaneye gittim ve ultrasonu çeken doktorun yüz ifadesi asla unutmayacağım bir olarak kalacak bende.

mesanemde tam 7 cm uzunluğunda 5,5 cm eninde kocaman bir taş oluşmuş.

bu taşın sebebi maalesef barsaktan salgılanan mukosa dedikleri salgıymış.

doktor derhal ameliyat dedi ve 5 saatlik bir operasyonla taşı kırarak temizledi. ve şimdi eskisinden daha rahat bir yaşama kavuştum.

yukarıda bu konuya ilişkin yazdıklarım halen geçerlidir yine olsa bu ameliyatı yine yapardım pişman değilim sadece karşılaşacağınız durumları bilmenizi istedim.

ergün32

Merhaba benim annemde tumorden sebep bu ameliyati olucak anadolu sağlık hastanesinde ücretsiz olarak nasıl ameliyat oldunuz peki bilgi verme imkanınız varmı ?

Denizli Pamukkale üniversitesi Yusuf ozlulerden ve Ali Ersin Zümrütbaş hocaları tavsiye ederim insanî olarak da doktor olarak da müthiş iyiler. Hastane de gayet iyi. Bir buçuk yıl oldu ameliyat olalı. 9 saat sürmüştü ameliyatim. Gayet iyiyim şükür. Hiç bir şikayetim yok. Sadece 2 saatte bir lavaboya gidiyorum böbreklere zarar gelmesin diye. Herhangi bir ilaç kullanmamaya çalışıyorum. Doğal besinler yiyorum. Aksamlari azaltarak gündüzleri bol su içiyorum. Oda ücreti almışlardı sadece 10 gunde taburcu oldum. Normal odaya gecşek de tek kalacakmisim ve ucret olmayacakmis

Kök hücre ile ilgili bir gelisme var mi acaba babam da mesanesinden ameliyat olacak ama bir türlü doktorlardan emin olamiyoruz bir doktorun hatasi yüzünden su anda göbeğinde sonda ile geziniyor ve gittikçe daha da eziyetli olmaya basladi doktorlar da kanserde yapay mesane öneriyor fakat bizimki kanser olmadığı halde mesane kullanilamadigindan ayni tedavi sart gibi bize onerisi olan var mi bu ameliyati gecirip..
Babam 65 yasinda bu arada....
Simdiden tesekkurler....

Üst Alt