Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane boynu yüksekliği ameliyatı ile ilgili bilgisi olan var mı?

yaman002

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bende mesane boynu yüksekliği var sık sık idrar ve daimi idrar hissi sıkıntısıyla bir yılı aşkın uğraşmamın sonunda öğrendiğim veya konulan teşhis

forumda bir arkadaş olmuş memnun ama başka olan duyan bilen varmı çünkü ameliyat artı ve eksileri var deneyimleri olan varsa paylaşırsa sevinirim

9 ay önce 2 prof doktor mesane boynu yüksek teşhisi koydular 2 defa cerrahi operasyon geçirdim mesane boynu düşürüldü ama mesane daimi olarak kasılmakta daimi idrar hissi var mesane ye bir fincan idrar gelse sıkışıyorum daimi idrar hissi var kasgevşeticiler dahi fayda sağlamıyor aktif mesane için gelişmeler veya ilaç kullananlarda durum nedir acaba

selam arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun diyorum öncelikle mesane konusunda benim yüzde yüz kendisinden yada mesane konusunda cocuk olsun ergen olsun mesaneyi kendisine ilke edinmiş ankara da bir doktorumuz var kendisi eski gata profesör bu doktorumuzun üzerine yıllarca araştırmamam rağmen eş değerini bile bulamadım
mutlaka ve mutlaka kişiye özel bir tedavi yöntemi var bu profesörle konuşmadan bir iyi yada kötü düşünmeyi bırakın önce profesörle bi konuşun biraz kendisi oldukça yoğun ama siz bir iki kere arayıp aaa açmadı falan gibi düşünürseniz yüzde yüz hata yaparsınız
kendisi çok değerli bi insan konuşunca beni daha iyi anlıyıcaksınız zaten askeri ünvanı albay dır iyileşmeyi kendisine ilke edinmiş biri olarak görüyorsanız kendinizi mutlaka konuşun

prof dr murat dayanç: 0532 232 64 39

genelde sekreteri de bakabilyor teline bilginiz olsun ulaşamazsanız da vazgeçmeyin tekrar arayın sonucunu buraya yazarsanız sevinirim benim yazılarım var bu sitede ahmet 1967 diye şimdiden geçmiş olsun

murat hoca gitdim sen merek etme kardeşim ankara çok iyi hoca babacan adamdır. küçük ameliyat oldum ankarada bu işi iyi biliyoyor. Git derim sana

slmm cinsel bir kayıp oldumu bnde de yükseklik var ameliyat olmayı düsünüyorum bilgineldiirisen sevinirim

selam kesinlikle söz konusu değil ikisi başka alanlar ha tabi şunu belirtim bu benim doktorum için geçerli diğer başka doktor ların ameliyatı hakkında yada sonucu hakkında bişe diyemem şimdiden geçmiş olsun

Merhabalar bundan 2 ay önce üretradan kapalı ameliyat oldum nerdeyse 1 hafta geçmeden tekrar tıkanma belirtileri göstermeye başladı geçenlerde idarımı yapamıyorum paniği ile özel bir hastaneye gittik mesaneye baktılar çok az bir idrar olduğunu yinede durumu yerinde görmek için sistoskopi yapılması gerektğini söylediler.

Sistoskopiyi yaptırmadan oradan üniversite hastanesine gittim üretrografi çekildi sfinkter dedikleri kas grubundan yukarısı gözükmüyor darlığın orada olabileceğinden şüphelendiler operosyonu yapan doktora çekilen üretrografiyi götürdüm sende darlık yok üretran açık sadece kendini sıktığın için sfinkterden yukarısına ilaçlı su çıkmamış, şikayetlerin mesane boynu yüksekliğinden olabilir dedi. istanbulda başka bir doktorda üretra darlığı değilde mesane boynu yüksekliği olabilir dedi.

şimdi cardura4 mg kullanıyorum ama şikayetlerim aynı üretra darlığı belirtilerinin aynısı ( idrarın zayıf gelmesi bazen ıkınarak idrar yapma peniste yumurtalıkta ve perine bölgesinde çok rahatsız etmeyen lokal ağrı ve sancı penis ucunda batma ve penis içinde kaşıntı hissi otururken bazen perine bölgesine acı hissi bazen kasıklarda ve alt karın bölgesinde ağrı) ne yapacağımı şaşırdım :eek: bu konuda sizlerin tecrübesinden faydalanmak isterim bir de mesane boynu yüksekliği ile üretra darlığı aynı belirtileri gösterir mi? mesane boynu yüksekliği ile mesane boynu darlığı aynı şeyler mi?

Bu konuda güncel deneyimi ya da bilgisi olan var mı arkadaşlar?

yaman002 durumun ve geçen süredeki deneyiminle ilgili bilgi yazabilirsen buraya çok yararlı olur.

78 fakih
Mesajınızı bu başlığa taşıdım, daha doğru bilgi gelebilir diye düşünüyorum.

Mesane boynu yükseliği ameliyatı ile güncel bilgisi olan var mı

başlığı açan bendim ilk mesajımdaki sorunlar aynen devam ediyor bu tür rahatsızlıklar kişiden kişiye fark ediyor şahsen ben pişmanım onu söyleyeyim kişisel fikrim

78 fakih
Merhaba!
Kardeş son durumun nedir bendede var mesane yüksekligi ameliyat oldun mu?

Arkadaşlar Merhaba! Mesane boynu yükseligi için cardura xl 8mg kullanan varmı kötü durumdayım ve şu an 3 dünya ülkesinde bir yerdeyim ilacı getirtecem türkiyeden

Slm kardesim bendede aynı problem var bende bekliyorum ameliyat olmadım ilaçın faydası yok

Herkese merhaba, 1 yıldır derdini çektiğim bir rahatsızlığımı sizinle paylaşmak istiyor ve sizlerden de yardım bekliyorum. Bu forumdaki arkadaşların bilgileri ve tecrübeleri beni umutlandırdı. Rahatsızlığımın tüm detaylarını anlatacağım.

Öncelikle şu anki belirtileri yazmak istiyorum;

1. Sık sık idrara çıkıyorum ama az az yapıyorum. İdrarın akış hızı da 5-6 civarı. Özellikle hızlandığı anda bir anda o ıkınma hemen kendini geri çekiyor ve damla damla yapıyorum idrarımı.
2. İdrarın ilk çıkışı daima geç oluyor.
3. İdararımı yaparken ağrı hissetmiyorum.
4. Gün içinde 20 kez idrara çıksam bile yirmi birincisinde yine mesanem dolu hissediyorum.
5. Açık Üretra Darlığı ameliyatının yapıldığı yerde sürekli bir kasılma, hafif ağrı ve yanma ya da üşütme gibi bir durum söz konusu.
6. Kabızlık da cabası.
7. Mesane çıkışındaki kaslar sanki gereken pompalamayı yapmıyormuş gibi hissediyorum. Sürekli bir düzensizlik var. Akış bazen hızlı bazen de çok yavaş oluyor.

Bu hastalığa 1 sene önce yakalandım. İlk başlarda sık sık idrara gitmemde bir sorun görmedim. Suyu fazla içtim diye önemsemedim. Daha sonra bu sıkıntı 3-5 gün sürünce idrar yolu üşütmesi ya da idrar yolu enfeksiyonu olduğunu düşündüm ve yine pek önemsemedim. Günler böyle geçip gitti. Kola, çay, kahve gibi içeceklerden uzak durdum ve bol su içtim. Ama bunların hiçbiri rahatsızlığımı hafifletmedi.

Yaklaşık iki ay sonra sağlık ocağına gittim. Doktor da Pyeloseptyl ve Cipro ilaçlarını yazdı. Bunlar da fayda etmeyince soluğu devlet hastanesinde aldım. Ultrason, akış hızı testi, kan testi ve idrar testi yaptırdı. Akış hızı testi hariç diğerlerinde herhangi bir sorun çıkmadı. Akış hızım da 6'lardaydı. Bundan dolayı bana herhangi bir sorun yok ama akış hızın düşük olduğu için kesinlikle bir sıkıntımın olacağını söyledi. Ameliyat için çok genç olduğumu da belirtti. Tabii ameliyatlık durum sistoskopi yapılınca ortaya çıktı. Sistoskopi yaptığında mesane boyunun yüksek olmasından böyle olduğunu söyledi. Ameliyatı ikinci plana atınca doktor bey XATRAL ilacının yanında kabızlık için de Benukis verdi. XATRAL ilk başlarda epey rahatlattı. Öyle ki ilacın sonlarına doğru gelince bu illet bitti diye düşündüm ama sonra yine başladı.

Tekrar aynı doktora gittim. Doktor ilacı şu an kullanıp kullanmadığımı sorduğunda bıraktığımı söyledim. O da ilaçtan bir fayda görüp görmediğimi sordu ve ben de ara ara faydası olduğunu belirttim. Böyle deyince tekrar aynı ilacı yazdı ve 1 ay sonra tekrar gel işeme hızına bakalım dedi. İlacı 1 ay kullandım ve akış hızı testine girdim. Akış hızı aynı olmasına rağmen ulaşılan en yüksek akış hızında biraz gelişme vardı. Bunun sonucunda ise daha etkili bir ilaç dediği Ürorec'i yazdı. Ürorec de Xatral gibi başlarda ve sonlara doğru beni rahatlattı ama sonrasında ise hiçbir fayda sağlamamaya başladı.

Sonuç olarak psikolojik olarak etkilenmeye başladım. Sürekli idrara gitmek, geceleri mesane doluluğu hissiyle uyumaya çalışmak beni dibe kadar getirdi. Bunların yanı sıra artık su bile içmemeyi düşünmeye başladım. Soğan ve domates yemiyorum artık. Süt de içmiyorum. Sanırım beyin bu hastalığın sebebini soğanda, domateste ve içeceklerde arıyor. Hepsini geçtim yediğim yemeklerden zevk almamaya başladım. Her yemeğin kokusu aynı gelmeye başladı. Ne yapacağımı şaşırdım. Başka doktora gittim her şeyi en ince detayına kadar anlattım ama yine yaptırdığım testleri yaptırmamı istiyor.

Siz ne diyorsunuz bu duruma arkadaşlar? Benim sorunum mesane boyu yüksekliği mi yoksa üretra darlığı mı?
OturanBoğa özellikle sizin düşüncelerinizi merak ediyorum hocam.

Nevarres

Mesanenin tam boşaltılamaması gibi bir sorun var sanırım. Hiç sonda ile boşalttınız mı? Mesane boş olduğundaki hissiyat nasıldı?

Bu konuda güncel deneyimi ya da bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Nevarres

Mesela birkaç gün sabit sonda kullansanız, mesane iç basıncı ve üretra sakinleşse, mesane boşken ne olduğunu tartsanız, sanki bir çıkış yolu gösterebilir gibi geliyor bana. Doktorunuza bunu sorabilirseniz, belki o da değerlendirebilir.

Sonda takma konusunda hiçbir öneride bulunmamıştı Doktor Bey. Bir sonraki randevumda bunun hakkında bahsedeceğim. Teşekkür ederim yorumlarınız için. Sonda takma işlemi nasıl oluyor peki? Takarken ya da çıkarırken ağrı vs oluyor mu?

OturanBoğa hocam flood gibi olacak ama şunu da belirtmek isterim. Gece yatıp sabah kalkınca ilk idrara gittiğimde rahat bir şekilde yapıyorum idrarımı. Ama sonrasında tekrar eski haline dönüyor. Dediğiniz gibi sonda taktırıp mesaneyi dinlendirmek gerekebilir.

Nevarres

TAK can sıkıcı, yorucu bir uygulamadır maalesef. Acıdan çok hissiyatı kötüdür. Sabit sonda biraz daha katlanırdır. Sonuçta bir kez takınca 1-2 hafta duracak.
Sabit sonda takarken boruda akışı kesecek bir mandal olmasına dikkat edin. Günde bir defa o mandal kapalı olsun, mesane -abartmamak şartı ile- dolsun, sonra mandalı açın ve mesane boşalsın.

Gece kaslar gevşeyince daha kolay boşaltım oluyor demek ki. Bir de unutmayın, kabızlık, gaz sıkıştırması da mesanenin zorlanmasına neden olur.

Anladım. Pekala bu kabızlık için sizin bildiğiniz etkili bir yöntem var mı? Ayrıca doktorların verdiği xatral ve ürorec gibi ilaçları 5-6 ay gibi bir süreyle mi kullanmalıyız? Ben 1 ay geçince etkisini görmeyince bırakıyorum genellikle. Sonradan bu ilaçların kabızlık yaptığını öğrenince bırakmamda daha etkili oldu.

Nevarres

İlaçları bırakmamanızı öneririm. En az 3 ay kullanıp karar vermek lazım.
Kabızlık başa bela. Kabız yapan yiyecek/içeceklerden geri durmak, düzenli yürüyüş ile sistemi çalıştırmak, haftada 2 defa bakliyat tüketmek, kayısı vb. barsak çalıştırıcı doğal besinler tüketmek, asla çok fazla kabız olmamak, bu olacak gibiyse Dulcosoft vb. ilaçlarla barsakları çalıştırmak lazım

Hocam her şey için çok teşekkür ederim. O zaman sürekli olarak xatral ilacı kullanmaya başlayacağım. Ürorec meninin geri kaçmasına neden oluyor. Kabızlık için de gerekli önlemleri alacağım. Bir arkadaşım probiyotik ilaç önermişti onu da edineyim. :)

merhabalar benim hastalığım konu başlığıyla alakasız olacak ama güncel olan konu bura olduğu için burdan da yazmak istedim . benim rahatsızlığım mesane boyu yüksekliği teşhisi konuldu . 8 ay dır günde 6 kez TAK yapıyorum, ürodinami sonucuna göre kasılmalarım var ama mesane yüksek olduğu için atamadığımı söyledi doktorum. kapalı ameliyatla % 60 kurtulma şansım olduğunu söyledi .bu ameliyatı olan var mı aranızda yardımcı olursa çok sevinirim evliyim ve çocuğum yok 35 yaşındayım ameliyat sonrası çocuk olmama ihtimali var, idrar kaçırma ihtimali var.

mesane boyu yüksek olan kimse yok galiba bir kaç kez yazdım ama kimseden dönüş almadım konu 2017 de açılmış hasta olanlar iyileşmiş demek midir . ameliyat çözüm mü acaba diye düşünmeye başladım.

Kardeşim baya bilgim var ameliyat olmadıysan bilgi veririm sana aynı hastalık bendede var

Bu konuda deneyimi olan arkadaşlarımız yazarsa herkes için yol gösterici olacaktır

Üst Alt