Herkese merhaba, 1 yıldır derdini çektiğim bir rahatsızlığımı sizinle paylaşmak istiyor ve sizlerden de yardım bekliyorum. Bu forumdaki arkadaşların bilgileri ve tecrübeleri beni umutlandırdı. Rahatsızlığımın tüm detaylarını anlatacağım.
Öncelikle şu anki belirtileri yazmak istiyorum;
1. Sık sık idrara çıkıyorum ama az az yapıyorum. İdrarın akış hızı da 5-6 civarı. Özellikle hızlandığı anda bir anda o ıkınma hemen kendini geri çekiyor ve damla damla yapıyorum idrarımı.
2. İdrarın ilk çıkışı daima geç oluyor.
3. İdararımı yaparken ağrı hissetmiyorum.
4. Gün içinde 20 kez idrara çıksam bile yirmi birincisinde yine mesanem dolu hissediyorum.
5. Açık Üretra Darlığı ameliyatının yapıldığı yerde sürekli bir kasılma, hafif ağrı ve yanma ya da üşütme gibi bir durum söz konusu.
6. Kabızlık da cabası.
7. Mesane çıkışındaki kaslar sanki gereken pompalamayı yapmıyormuş gibi hissediyorum. Sürekli bir düzensizlik var. Akış bazen hızlı bazen de çok yavaş oluyor.
Bu hastalığa 1 sene önce yakalandım. İlk başlarda sık sık idrara gitmemde bir sorun görmedim. Suyu fazla içtim diye önemsemedim. Daha sonra bu sıkıntı 3-5 gün sürünce idrar yolu üşütmesi ya da idrar yolu enfeksiyonu olduğunu düşündüm ve yine pek önemsemedim. Günler böyle geçip gitti. Kola, çay, kahve gibi içeceklerden uzak durdum ve bol su içtim. Ama bunların hiçbiri rahatsızlığımı hafifletmedi.
Yaklaşık iki ay sonra sağlık ocağına gittim. Doktor da Pyeloseptyl ve Cipro ilaçlarını yazdı. Bunlar da fayda etmeyince soluğu devlet hastanesinde aldım. Ultrason, akış hızı testi, kan testi ve idrar testi yaptırdı. Akış hızı testi hariç diğerlerinde herhangi bir sorun çıkmadı. Akış hızım da 6'lardaydı. Bundan dolayı bana herhangi bir sorun yok ama akış hızın düşük olduğu için kesinlikle bir sıkıntımın olacağını söyledi. Ameliyat için çok genç olduğumu da belirtti. Tabii ameliyatlık durum sistoskopi yapılınca ortaya çıktı. Sistoskopi yaptığında mesane boyunun yüksek olmasından böyle olduğunu söyledi. Ameliyatı ikinci plana atınca doktor bey XATRAL ilacının yanında kabızlık için de Benukis verdi. XATRAL ilk başlarda epey rahatlattı. Öyle ki ilacın sonlarına doğru gelince bu illet bitti diye düşündüm ama sonra yine başladı.
Tekrar aynı doktora gittim. Doktor ilacı şu an kullanıp kullanmadığımı sorduğunda bıraktığımı söyledim. O da ilaçtan bir fayda görüp görmediğimi sordu ve ben de ara ara faydası olduğunu belirttim. Böyle deyince tekrar aynı ilacı yazdı ve 1 ay sonra tekrar gel işeme hızına bakalım dedi. İlacı 1 ay kullandım ve akış hızı testine girdim. Akış hızı aynı olmasına rağmen ulaşılan en yüksek akış hızında biraz gelişme vardı. Bunun sonucunda ise daha etkili bir ilaç dediği Ürorec'i yazdı. Ürorec de Xatral gibi başlarda ve sonlara doğru beni rahatlattı ama sonrasında ise hiçbir fayda sağlamamaya başladı.
Sonuç olarak psikolojik olarak etkilenmeye başladım. Sürekli idrara gitmek, geceleri mesane doluluğu hissiyle uyumaya çalışmak beni dibe kadar getirdi. Bunların yanı sıra artık su bile içmemeyi düşünmeye başladım. Soğan ve domates yemiyorum artık. Süt de içmiyorum. Sanırım beyin bu hastalığın sebebini soğanda, domateste ve içeceklerde arıyor. Hepsini geçtim yediğim yemeklerden zevk almamaya başladım. Her yemeğin kokusu aynı gelmeye başladı. Ne yapacağımı şaşırdım. Başka doktora gittim her şeyi en ince detayına kadar anlattım ama yine yaptırdığım testleri yaptırmamı istiyor.
Siz ne diyorsunuz bu duruma arkadaşlar? Benim sorunum mesane boyu yüksekliği mi yoksa üretra darlığı mı?
OturanBoğa özellikle sizin düşüncelerinizi merak ediyorum hocam.