Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Metrolardaki asansörleri kullanan engelli olmayanları kınıyorum [Görüş]

gülnihal

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Metro istasyonlarının içine engelliler için yapılan asansörleri bizden baska bütün herkesin kullanmasını kınıyorum...

Üstelik üstünde koskocaman engelli logosu bulundugu halde nasıl bu kadar vurdumduymaz oluyorlar anlamıyorum çıkacakları 10 tane merdiven bile degilken...

onlar yukarı çıkacagız diye ugrasırken...alt katta ayakta durmakta zorlanan bizden birisi oluyor her sabah...

artık ben söyleyecek kelime bulamıyorum...

Bu insanların beyinlerinin içini açarak bu anlamaya çalısmadıkları seyleri beyinlerinin içlerinemi sokmak gerekiyor..

Aynı kınamayı ben büyük alışveriş merkezleri için diliyorum.

Ankara'da Ankamall'da hafta sonu bir asansöre binebilmek sorun olmaya başladı. Merdivenler var, yürüyen merdivenler var kimse kullanmıyor herkes asansörde.

İkaz ettim ama sadece çocuk arabası olanların ve engellilerin asansörü kullanması için, şimdilik birşey yok. yakında daha ileri düzeyde müdahale edeceğim en azından yazı asılması için.

Çoğu kez otoparkında da engelli olamayan kişilerin park ettiğini görüyoruz, bunuda birçok kez ikaz etmiştik. Bir ara düzelir gibi olmuştu, şu günlerde tekrar sorun olmaya başladı.

Herkesin ortak bir cevabı var gibi, sanki sözbirliği edilmişcesine;
"Kaç engelli geliyor ki".

Hadi arkadaşlar evde oturmak yok, herkes dışarıya, gidin, gezin. kaç engelli varmış, millet bizi görsün.... :wink:

birgün arkadaşımla indik ankara yenimahalle metrosunda, yukarı çıkıp eve gideceğiz. asansöre yönelip bindik. tabii 2-3 yaşlı amcayla birlikte. bir kat çıkacağız yukarı amcalar aralarında konuşmaya başladı.
-bu asansörü gençler için yapıyorlar zaten.

ben üzerime alınarak haliyle.
-yok amca yanlış anlamayın, ben engelliyim de.

amcadaki tavır kızgın, alaycı.
-yaaa tabi tabi.

engelim anlaşılmadığı için bu tür sorunlarla çok karşılaşmışımdır. yine heybeden yere fırça yemiştim. ama aklımda kalan ve beni güldüren bir anımdır. :)

ama bizlerin olmazsa olmazı, asansörlere olmadık hayret verici zarar verenlerde yine sağlıklılar tabiiki.

ASANSÖRLERİMİZİ RAHAT BIRAKIR MISINIZ ARTIK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zaten sağlamlardan bize fırsat gelmiyo ki asansöre binelim :lol:

kimin umrunda yapılan asansörlerin, alt ve üst geçitlerin kimin-nasıl kullandığı?..
melih gökçek asansör yaptırdı mı?.. adı yaptırdı oluyor...gerisini düşünen yok...
engellilere kolaylık sağlansın diye yapılan asansörler, hep baskları tarafından suistimal ediliyor...
yaptıkları işin arkasında duran, takipçisi olan, kontrolünü tutan kimse yok ne yazık ki...
metrolardaki güvenlikçilerin bile haberi yok, ilgilenmiyorlar asansörlerle..
(tabii anca turnike başında dursun onlar..)
sağlıklı hizmet verip vermediği hiç umurlarında değil!..
:!:

kıro belediye çalışanları ve melih gökçek düzeni ankaraya hakim olduğu sürece bu anlayış değişmez. kaliteli-duyarlı insanlar göreve geldiğinde birşeyler değişir diye düşünüyorum.

adama diyorum bu merdiven çalışmıyor yardımcı olur musunuz çalıştırır mısınız, aval aval yüzüme bakıyor bu ne diyor gibi.

aslında övünüyorum metrolardaki yürüyen merdiven, asansörlerin varlığıyla ama aslında içler acısı haldeler.
gökçek efendi sanırım keçiörendeki şelalelerde ve ankaradaki diğer yapay havuzlarda nöbet tutuyor aman bişiy olmasın diye. başka diğer şeylerden beyhaber... :!: :evil:

zaten bizim insanımızın suistimal davranışlarından dolayı bir çok iptal edilme veya kaldırılma yoluna gidilmekte bende arkadaşım seninle hem fikirim şiddetle kınıyorum

dilemma yazınca aklma geldi bende bir kaç kez çok yorgundum öyle kullanma gafletinde bulundum asansörü şöle bi bakıyorlar süzüyorlar... bi fiziksel sorun göremediklerinden dolayı başlıyolar bıdı bıdıya... sonra diğer yerlerdede öyle... Engellilere öncelik tanınan hastanerde olsun kamuda olsun sıra dışında ben engelliyim demedim valla napim ya bi kere deneyeyim dedim arkamdan öyle baktılar... Biz hakkımızı bile kullanamazken eğer bu şekide su istiman edenler varsa kınıyorum...
Ama şunuda düşünmeden edemiyorum kendimden dolayı vardır "onunda bir engeli sadece fiziksel olacak değil ya?" :wink:

DOĞRU!

Selam ben avcılarda yaşıyorum...
Burda üniversite kampüsünün yanındaki üst geçide adamlar asansör yapmışlar ama arkadaşların dediği gibi"yapıldı mı, yapıldı" düşüncesiyle tabii. Bir kez birinin kullandığını gördüm o da adam üstünü değiştirmek için mağazalarda kullanılan kabin gibi...Merak ettim çıplak bir vaziyette giyinmeye çalışırken bu şahsiyet(!) acaba bir engelli asansörü kullanmak isteseydi ne olurdu??

msg arkadışıma katılıyorum kaç kez şahit oldum engelli otparkına normal araçlar parkediyor neymiş yer yok arkadaş orası sana özel ayrılmadı. Ayrıca alışveriş merkezlerinde engelliler için yapılan çalışma yok. İstanbu metrosundaki engelli asansörlerin kullanılmasını bende kınıyorum denetleyecek görevli yokki

Çok da katı olmayınız. Bazı engeller dışardan hiç belli olmuyor.
Birde onları aaansörlerde görünce bıdı bıdı yapınca daha çok
üzülüyorlar. Diğer insalarda mahçup oluyorlar.

Üst Alt