Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Migren ağrısı için neler yapılır?

zeynep71

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba geçen yıl tek taraflı burun akıntısı ve agrı için aile hekimine gitmiştim. Migren demişti ara ara oluyor yine agrı kesici almak dışında migren için neler yapıyorsunuz? C vitamini ilaç verdi. Burun agrısı ve akıntısı oluyor tek taraflı

Migren agrınızın ne zaman başlayacagını nasıl anlıyorsunuz?

zeynep71

Migren ağrısını daha çok maruz kalınan durumlar başlata bilir.Bunlar sıcak,soğuk,gürültü,kalabalık,ışık vs...gibi çevresel durumlar. Akıntı migrenden değil de sinüzitte daha fazla olur.

Nurtan bende sizin gibi düşünerek sinüzit dir diye gitmiştim.dr. migrendede burun akıntısi oluyormuş. 2 yıldir ara ara oluyor. Uykusuzluk ve çok yorgundum tetiklemiş olabilir. Saolun söyledikleriniz için. Ses parlak ışık konusunda dikkat ediyorum

Doktorunuza danıştıktan sonra, size uygunsa "ergafein" ilacını içebilirsiniz; migren için çok etkilidir.

Migrenin olası nedenleri ;
Gıda hassasiyetleri
Gluten alerjisi
Hormonal dengesizlikler
B vitamini eksikliği
Magnezyum eksikliği
Histamin intoleransı

Migrenzede olarak yazıyorum :) Gıda hassasiyetim olan besinlere dikkat etmeye başladıktan sonra rahatladım. İlaca gerek kalmadı. Kendi bünyenizi tanımaya çalışın.

eşimin hayatını mahvediyor , tüm gün kusar . günü ertesi günü de rezil olur. botoks ya da daha farklı yolları araştırıyoruz bir arkadaşımız tedavi oldu ama 1 yıl yoğun kortizonlu vs bunlar da zararlı neticede.

zeynep71

Başta stres olmak üzere her şeyin aşırısı migreni tetikliyor. Bu yüzden aşırıya kaçmamak gerekiyor Kafamda bir bulanıklık ve mide bulantısı, iştahsızlık hissediyorum. Ergafein bazı kişilerde etkili olmuyormuş ama bende çok etkili oldu. Kullanmaya başladığımda yeniden doğmuş gibi hissetmiştim. 3 gün yataktan çıkamayan, mide özsuyumu bile çıkartana kadar kusan ben Stresi de azaltmamın sayesinde birkaç senedir sağ tarafımda hafif bir yoklama yaparak geçiyor. Artık İlaca gerek duymuyorum. En önemli etken Stres. Ne yaparsanız yapın ama stresten uzak durun.

Biberye çayı içebilirsiniz faydasını görürsünüz

Sema yazdıklarınızın hepsi olabilir bi kaç taneside bu yazdıklarınız herhangi bi tetkikle belirleniyormu? B12 vitamini ve magnezyum eksikligide olabilir. Gıda hassasiyetini kendiniz mi farkettiniz? Bilgilendirme için teşekkür ederim iyi akşamlar
OĞUZATAY doktora gittigimde çok acı ve agrı çektigim için aklıma gelmemişti. C vitamini ilacı vermişti. O dönem çok kötüydüm.genelde sag tarafta komple bi agrı oluyor. Hava degişimi tetikliyor. Sanırım. Agrı kesici kullanıyorum. Agrı kesici den bi ara mide kanaması geçirdigim için ilaçlar mide agrısı yapıyor. Bilgilendirme için teşekkür ederim. İyi akşam lar

*sevgili* strese giriyorum maalesef mide bulantısı bendede oluyor. Reflü var ayrıca agrı azalsada sersemlik oluyor . Agrı geldiginde yatıyorum.öylece vermidon parol içiyorum. Zamanla kendiliginden geçiyor. Stres mutlaka tetikliyor bilgilendirme için teşekkür ederim . Size ve migreni olan arkadaşlar geçmiş olsun iyi akşamlar..

Arkadaşlar migren agrınız yer degiştiriyormu? Yani sag taraf agrıyorken sol tarafta agrıyormu?

Sol taraf agrıyor iken agrı sag tarafta agrı olmuyor. Benim aile hekimi söylemişti bana migren olabilecegini benim sag taraf agrıyor iken göz burun yüz agrıyor. Sadece kafada agrı olmuyor. Bu tür bi sıkıntım var. Yine agrıyor ama neyin tetikledigini bulamadım

Migren enteresan bir hastalık gerilim tipi ile çok vakit yer değiştirir çünkü vücut stres halinde de migren tetiklenir . Genel geçer çok fazla tetikleyici vardır ama her migren hastası bunlardan etkilenmez bunu siz bulmalısınız demişti doktorum bana. Tedavi de öyle . Hastalık kroniklesirse tedavisi de zorlaşır . O yüzden mümkün oldukca ağrı kesici olmadan geçirmelisiniz . Regl dönemleri genelde ağrı olur. Hayatınızı yemek yeme düzeninizi stabil yapmalı sporu hayatınıza ( esneme hareketleri bile olsa) dahil etmelisiniz . Geçmiş olsun

zeynep71
Geçmiş olsun halen devam ediyormu migrenin bilemiyorum
Bende birkac aydır car
Su içnek yürümek rahatlatıyor
Ama bendeki kesin rahatlaması biraz ekmek gibi birşey yemek

çok araştırdım ve çözümü için 3-4 aydır uyguluyoruz sadece bir kez atak gelir gibi oldu ve 1 saatte geçti.Yaptıklarımız:
Bol su
güneş gözlüğü ve şapka ile uv den kaçınmak
B6vitamini ve magnezyum (biz üçlü kombinasyon olanını aldık)

biz şükürler olsun şiddetli kusma , bayılma , 3-4 gün atak sonrası uyuşukluk hali yaşamıyoruz .Eşim çok daha iyi ama bunları devamlı ben hatırlatıyorum ( balık yağı da içiriyorum)

umarım siz de fayda görürsünüz , sokağa güneş gözlüksüz çıkmayın hatta eve çok güneş vuruyorsa evde de takın PC başında çok zaman geçiriyorsanız ara vererek çalışın.aci şifalar

benim bir yakınımda migren demişlerdi biraz zaman geçtikten sonra tansiyona bağlı baş ağrısı dendi

Biberiye çayı içsin günde 2 3 bardak doğal yol olarak bu daha etkili

apranax plus migren hastalığı için birebir bıçak gibi ağrıyı keser atar...

Üst Alt