Selamlar,iyi akşamlar,ben 3 yıldır askerlik muayenesi yaptırıyorum.Kalbimde Mitral Kapak Yetmezliği,Mitral Kapak Prolapsusu ve Sinüs Taşikardisi rahatsızlıklarından 2 yıldır 42/C maddesinden erteleme aldım.Bu yıl da muayeneye gittiğimde aynı tanılardan 42/D maddesinden muaf oldum.Ancak her ne olduysa önce ekleyeyim muayenelerim sağlık kurulunda yapıldı 1 hafta sonra muafiyeti askerliğe elverişli diye değiştirdi ve sebebini bir türlü anlayamadım.Sağlık kurulunda çalışan bir tanıdığımız ilk muayenemde ilk 2 yıl erteleme 3.yıl muaf olursun dedi,geçen yıl askerlik şubem seni askere almazlar muaf olursun dedi,aynı sene beni muayene eden doktor da bu yıl da erteleme alırsan (ki aldım) seneye (bu yıl için) muaf oluyorsun dedi.Yani nedenini anlayamadık sağlık kurulunda çalışan tanıdığımız bile çok şaşırdı seni muaf tutması gerekirken neden kararını değiştirip elverişli yaptı diye,bize rapor çıktıktan sonra askerlik şubesinde rapora itiraz edin,yüksek ihtimal 4.hastane muaf tutar dedi.Biz de önümüzdeki pazartesi günü itiraz edeceğiz bakalım inşallah tekrardan muaf olurum çünkü gün içerisinde çarpıntım,kalbime nefes aldıkça bıçak saplanır gibi oluyor ve zaman zaman acıma ve ağrılar yapıyor.İlaç olarak baştan concor 5 mg kullanıyordum geçen yıl beni muayene eden doktor ilacını 10 mg'a yükseltin çok çarpıntın var dedi.1 yıldır da concor 10 mg kullanıyorum.Böyle bir durumu daha önce yaşayan elbet vardır diyerek yanıtlarınızı bekliyorum.