Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım. Tuvaletimi altıma kaçırıyorum. Bu sorunama bir çözüm yolu var mı?

jumanji

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
1
Büyük tuvaletimi kaçırıyorum malesef. Onlarca kez yollarda altıma kaçırdım. tabiki hastalık sonuçta utanılacak bişy yok fakat insan tedirgin oluyor yinede ister istemez. Son olarak liorasel ve üropan verildi bayadır onları içiyorum fakat çok önemli bir etkisi olmadı biraz bir iyileşme oldu sadece. ms herkeste ayrı bölgelerde tutulma gösterebiliyor benimki de malesef bu oldu. gerçekten çok zor bir durum. sosyal hayat inanılmaz etkileniyor. ha diyince dışarı çıkamıyorsun, tuvalet seansları düzenlemem gerekiyor. bazı zamanlar 1 saat wc de kaldığımı bilirim. onun haricinde vücutta dengesizlik var hat safhada, sürekli sallanıyorum yürürken. neyse ona alıştık gibi artık da bu wc sorunu çok büyük. var mı benzer durumda arkdşlar ve nasıl başa çıkıyorlar bununla?

Allah Kolaylık Versin. Sabır versin.

Geçmiş olsun usta bende ms hastasiyim.

geçmiş olsun egzersiz sık bırak egzersizi yapmanız , yemeğinizi az ama öz yemeniz gerekir . birde alıçı dneyin derim kalbi kuvvetlendiren gıdadır köylü pazarlarında alıç marmelatı satıyorlar gaz sorununda geçici olsada işe yarıyor sizede yararı olur diye tahmin ediyoruım geçicide olsa. ibrahim saraçoğlunun sitesinde üzüğm özlü alıç satıyor pahalı ama köylü pazarlarındaki uygun olur

tşkler arkadaşlar.

lağman uzun vadeli olmaz bu süreğen birşey olduğu için sürekli lağman olmaz yani. arkdşaın dediği gibi sık bırak egzersizleri doktorda bunu önermişti ama tam çözüm olmuyor o da. düzenli tuvalete çıkılması gerekiyor ve bunu alışkanlık haline getirmek gerekiyor. başka kalıcı yararlı bir çözüm bulamadım sanırım da yok zaten. ms e bağlı olduğu için sorunun kaynağı ms yani o tedavi olabilse zaten bunun gibi sorunlar da kalmayacak ama tam olarak iyileşmiyor bu hastalık dolayısıyla bütün bu ekstra yan sorunlarda devam ediyor ve hastalıkla beraber gidiyor. kafa rahat olunca biraz daha iyi gidiyor bu konu yani dışarıdayken o tedirginlik olursa başa da geliyor, biraz kafa rahatlığına da bakıyor açıkçası.

Merhaba bu konuda fazla yazan yok bende yazmak için aradım zor buldum bir çözüm bulabildinizmi ? Eğer denemek isterseniz ben size ceviz yaprağını kurutup yemenizi tavsiye ederim mayısta topladığım yapraklar yeniyor tadı kötü değil daha önceden temmuz veya ağustos ta topladığım yapraklar tadı kına gibi idi yiyememiştim idrar sorunu oluyor sabah idrarı taşıyamıyordum şimdi çok iyi sorun yaşamıyorum faydası çok günde 1 veya 2 yemeni tavsiye ederim bırakırken birden bırakma günde 1 sonra 2 günde 1 geç yavaş yavaş bırak 1 ay yapabilirsin kas hastalarının ve birçok kişinin şifa olacaktır kanı temizleyici sarılıkta facede 1 grup ta 1 arkadaş ceviz yaprağını kazanda kaynatıp felçli hastayı bu suya konup felçli hastanın yürüdüğünü gördüm diyor ne kadar kaynamış başka içine ne koyulmuş bu konuda bilgim yok araştırmak lazım inşallah bir çok kişiye faydam olursa sevinirim

Üst Alt