a. 1. Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu, 2. Her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumu---(TDK özgürlükle ilgili kelime anlamının bir bölümü).....Bir zamanlar hayvanat bahçesine sık giderdim keyifte alırdım .onları seyrederken yüzümüze verdiğimiz o şirinlik hani hayvanları çok seven ,sevimli bulan şirinlik varya ,ne olduysa ondan rahatsız oldum.sahte buldum kendimi,kendimizi.kafeslere kapatarak şirin olmak.sora bizi düşündüm.bizde modern hayatın kafeslerindeyiz.yaşadığımız barınakta özgür degiliz.ses yapma ,halı silkeleme,müzik açma
misafirin az gelsin.kim geldi kim çıktı,kafeslerde şirinleşme.bu en basiti esaretimizin.düşüncelerine,eylemlerine yaşam tarzına müdahale.ahlakına ,mahremiyetine,seçimlerimize kısıtlama.bireyselliğimize sürekli tecavüz edildiğini düşünüyorum.kafesleri ta çocukken tanıyoruz.aile yasaları,örfler adetler,devlet yasaları.ÖZGÜRMÜYÜZ BİZ.
misafirin az gelsin.kim geldi kim çıktı,kafeslerde şirinleşme.bu en basiti esaretimizin.düşüncelerine,eylemlerine yaşam tarzına müdahale.ahlakına ,mahremiyetine,seçimlerimize kısıtlama.bireyselliğimize sürekli tecavüz edildiğini düşünüyorum.kafesleri ta çocukken tanıyoruz.aile yasaları,örfler adetler,devlet yasaları.ÖZGÜRMÜYÜZ BİZ.