Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Neden sürekli uyumak istiyorum..?

Karaca~)

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Uykum geliyor sürekli uyumak istiyorum sebebi nedir hiç ilaç kullanmıyorum sorarsanız

bol bol spor hareket et
tansıyon dusuklugunde tembellık yapıp uyusursam benımde uykum gelıyor
napıcan bazı yerlede ne kadar hareklı bırı olsanda oturmak zorundasın ıste bunu hıc sevmem
tansıyonum dusuk zaten geneldede hareketsızlık uyusarak uykusuzmus gıbı yapıyor ınsanı tansıyon dahada dusuyor

Diabet belirtilerinden biri de uykudur.
Dahiliye veya nefroloji bölümüne gidip kan tahlili yaptırmanı tavsiye ederim.
Gemiş olsun.

Depresyon belirtisi olabilir. Beraberinde aşağıdaki şikayetler de eşlik ediyorsa bir uzmandan yardım almanızı öneririm.

-Sürekli üzgün hissetme veya depresif bir ruh hali içinde olma

-Bir zamanlar zevk alınan etkinliklere karşı ilgi duymama ya da eskisi kadar zevk almama

-Diyetle ilgisi olmayan kilo kaybı veya kilo artışı

-Çok fazla uyuma veya uyku problemi yaşama

-Enerji kaybı

-Karamsarlık veya çaresizlik hissi

-Mutsuzluk

-Hareketsiz oturamama, el sıkma gibi amaçsız fiziksel aktivitede artış veya yavaş hareketler veya konuşma

-Değersizlik hissi

-Hemen hemen her konuda kendini suçlu hissetme

-Düşünmede, konsantre olmada ve karar vermede zorluk yaşama

-Tekrarlayan ölüm veya intihar düşünceleri

-Cinsel isteksizlik

-Azalmış benlik saygısı

-Gelecek beklentilerinin olmaması

Zannedersem hiçbir aktiviteniz yok hayatınızda hiçbir hareketlilik yok bu yüzdendir. Hayatınızda bira hareket olsun gezin dolaşın bir şeylerle zaman geçirin.

Aynı sorun bende de var. Uykumu alsam dahi yine uykum geliyor ve uyuklamaya başlıyorum.
Çok nadiren de olsa işten eve 6’da geldiğim zaman direk uyuyup sabaha kadar deliksiz uyuyup sabah uyandığım bile oluyor.

Bu durumu tetikleyen şey;
Depresyon
Tükenmişlik sendromu yaşıyorsanız
Yoğun stres ve kaygı altınsanız
Vitamin eksikliği özellikle d vitamini eksikliği uyku yapabiliyor.

Ben de yoğun karbonhidratlı beslenme buna yola açıyor diye öğrenmiştim. Tabi vücudu yoğun karbonhidratlı beslenmeye alıştırmışsanız hemen düzelmeyebilir. 1 hafta gibi düşük karbonhidrat ile beslenip (yeteri kadar protein alarak) ile durumun değişip değişmediğine bakın derim

Üst Alt