Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nörojen mesanede tedavi yöntemleri nelerdir?

black343

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar herkese forumda yeniyim...

21 yaşındayım 18 yaşımdan beri nörojenik mesane sebebiyle tek kullanımlık sonda kullanıyorum. benim öğrenmek istediğim bazı şeyler var.. ortalama 3 yıldır kullanıyorum bunu... ama hiç araştırma yapmadan.. doktor dedi senin bu şekilde rahatsızlığın var sonda kullanıcaksın ben de başladım kullanmaya..
ilk zamanlar kontrole falan gıdıyordum ama uzun süredir gitmiyorum sadece sondalarımı alıp geçiyorum medikalden... bu iş ilk çıktığında doktorum bunun tedavisi yok ömür boyu kullanmak zorundasın çok riskli ameliyatlar gibi söylüyordu daha sonra internette mesane pili ve botoks tedavisi gibi şeylerin olduğunu görmüştüm. Hiç üstüne düşmedim ama sadece merak ediyorum mesane pilinin özelliği nedir maliyeti riskleri neler. Türkiye'de yapılan bir uygulama mı? Yaptıran veya tanıdığı olan var mı?

Bu işten kurtulmanın bir yolu yok mu acaba.. forumda biraz araştırdım ama pek konu bulamadım.Bu sinirsel bir hastalık mıdır? bu ameliyatlar hakkında bilgisi olan var mı acaba.. evdeyken kullanmakta sıkıntı yok ama dışarı çıkınca çok sıkıntı oluyor sabahtan akşama dışardaysam mesela hiç sonda kullanmıyorum tuvalet hissimde gelmiyor bazen gelirse sondasız girip yapıyorum bi miktar çünkü yanımda taşımak sıkıntı sırt çantası alışkanlığım yok pek, yanımdaki herhangi bi arkadaşım konuya hakim degilse gel de çık işin içinden.. ''o ne? ne yapıyorsun onu?'' gibi sorular... bir de benim mesane hacmim çok büyük diye düşünüyorum ki bazen 1.200-1.300 idrar yaptıgımı bilirim..
2015 de Kby tanısı konuldu bana 1-2 ilaç kullanıyordum sonra 2018 de sonda kullanmaya başladım. 2019 ekim ayı gibi böbreğim tamamen iflas etti ve diyalize girmeye başladım 3-4 ay hemodiyalizden sonra 2020 OCAK ayında annem böbreğini verdi ve nakil oldum
1 sene oldu böbrek nakli olalı olurken falanda hiç baktırmadık mesaneye..

bu yola girdim sağa sola bakmadan gidiyorum anlayacağınız. tavsiyelerinize ve bilgilerinize ihtiyacım var

black343

Nörojen mesane için mesane iç basıncını azaltıcı ilaç kullanıyor musun?
Sağlıklı mesane 400-600 cc kapasitededir. Bunun üzeri hem böbreklerine zarar verir (ki zaten nakil olmuşsun) hem de mesana yapısını bozar. Onun için asla asla asla asla 500-600 cc'yi aşma ve mutlaka mutlaka mutlaka 4-5 saatte bir TAK yap. Bu yaşamsal bir şey.

anladım hocam mesane iç basıncı için ilaç kullanmıyorum.. ben ürolojinin önünden bile geçmiyorum malesef çok uzun zamandır :D ama 10 gün sonraya randevu aldım galiba baştan uğraşıcam herşey için herşeyi net öğrenicem. Tedavi için araştırmalarınız nelerdir? Sizce razı olup devam mı etmeli tedavi aranmalı mı?

black343

Hastalığın bildiğim bir tedavisi yok ama semtopları azaltıcı uygulamalar var. Çok canını sıkmadan duruma alışıp gündelik yaşamını aksatmadan devam etmen gerek. Yukarıdaki önerilerimi sakın ihmal etme, aman.

OturanBoğa Bülent bey Mesane pili hakkında bilginiz varmı.Yaklaşık 14 yıldır tak yapıyorum T12 kırığı var ama yürüyebiliyorum son zamanlarda bu mesane pilini araştırıyorum sizden ve bu ameliyatı olup deneyimlerini paylaşan olursa sevinirim.

Üst Alt