Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nüfus cüzdanının resmini vermek kanunen ne kadar başımı belaya sokar?

osmangazi

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
187
Rahmetli annemin bir kaç parça yeri vardı onları satarken alıcı stopaj vergisi için nüfus cüzdanının ön kısmının telefonla resmini çekti. Neler yapabilir bunla?

Bir aydır bende bunu düşünüyorum.
Kimlik fotokopimi çektirdiğim yerden fotokopiyi aldım, kimliğim makinede kaldı. Yaklaşık bir ay oldu.

Hergün düşünüyorum acaba bugün başıma nasıl bir kazak örülebilir diye. İnş. kötü birinin eline geçmeden gidip bir gün alabilirim.

Fiziksel kartla üstüme şirket açacaklarını sanmıyorum, eskiden çok yapılırdı, önlemi alınmıştır diye umuyorum.
telefon hattı alınabilir belki satıcının çok dikkat edeceğini düşünmüyorum.
bankaya gidip kredi çekebileceklerini de düşünmüyorum, kredi notum düşük. bankacılar anasının gözü kredi, kredi kartını bankadan vermezler.

en kötü ihtimalle, kötüye bir şey olmaz diye avutuyorum kendimi.

Antalya ve İzmir Aliağa'daki otellerde iki kere nüfus kağıdımın fotokopisini verdim resepsiyona da daha sonra günlerce uyku uyuyamadım.
Ondan sonra ne zaman bir otele gitsem kimlik fotokopisini vermek yerine giriş belgesi doldurmaya başladım.
Karşınızdaki kişi iyi niyetli ise sıkıntı olmaz da, Allah korusun kötü niyetli birisine denk gelinirse sıkıntı olabilir diye düşünüyorum.
Umarım siz ikiniz de iyi insanlara denk gelmişsinizdir.

- Her akşam yarın ilk iş kimliğimi almaya gidiyorum kararı alırken, her sabah ilk iş evden çıkmamak için geçerli bir bahane bulmakla geçiyor.

- 14 yıl önce ilk psikiyatri bölümüne gitme sebebim de aylarca evden çıkmama ya da çıkamama şikayeti nedeniyle idi.

Konunun özüne dönecek olursak, elinizde bir başkasının kimliği olsa ne yapabilirsiniz ki ?
Bana göre hiç bir şey, sizce ne yapılabilir ki ?

Adamlar sadece TC.kimlik numarasından hareket ederek kişinin tumbilgilerine giriyorlar. Şirket açıyorlar kredi çekiyorlar şahsın banka hesabını bosaltiyorlar.hirsizlik gasp yapıp kimliligi bırakıyorlar daha sayayimmi.

@Mustafa 1972,

Hayır, bunların hiç birisini sadece kimlik fotografı ile yapamazlar. YA PA MAZ LAR.

Bu arada zaten yukarıda da yazdım, defalarca ülkede yaşayan her tc vatandaşının tüm kimlik bilgileri çalındı. Resmi gazetede yayınlandı hatta bi ara tüüüüüüüüüüm tc kimlik numaraları dosyası :)

Yani, bi esnaf kimlik resmi çekmiş, boş iş.

@OturanBoğa,
Kısacası Bülent bey herşeyin önlemini almak lazım.imkan ve fırsat varken. Örnek veriyorum bir yerden duman çıkıyor illaki yangın cikmasinimi beklemek lazım git bak ne oluyor diye.demek istediğim madem makinada kaldı kimlik insan gider , fotokopice kimliğim kalmıştı der alır.Haksizmiyim

E devletten şirket olmaya olunması diye arattır ayarlarını oradan kapa kimse adına şirket acamaz

@Ahmet T,

Bugün küçücük çocuklar bile çok cüzi miktar para ile satın aldıkları "panel" adı verilen internet sitelerinde sadece ad-soy ad gibi temel bilgi ile bütün kişisel bilgilerinize ulaşabiliyor zaten.

Bülent abi doğruyu söylemiş, başınızı belaya sokacak bir durum oluşmaz.

Gelgelelim insanın içine kurt düşmüyor da değil, sizler de haklısınız.

İçinize kurt düşmesin arkadaşlar, kimliğiniz çalışınırsa, hemen kayıp başvurusu yapın, gerisi önemli değil. Kimlik fotografının olması tek başına hiç hiç hiç bir sorun teşkil etmez.

Ama tabii ki ortalık dolandırıcı dolu. Özellikle telefonla dolandırıcılık... Bunlara çok çok dikkat etmek lazım.

@ucuncubahar,
Allahallah kafa kagitsiz nasil is gorecekmissiniz😃
Bir aydir senin nufuscuzdanini saklarda gidince verir diye dusunmek baya zor is
kim
Kim ki dir sari cizmeli memedaga der cikar
Hastaneye jgitmen gerekebilir
Banka isi yok dersen olmadik yerde karsina cikar
Sokakta her zaman sorulma durumu olan belgeyi cikarip nufus cuzdanini eline alamadigin dusunulunce

Üst Alt