Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okb, beden dismorfik bozukluğu ve yineleyici depresyon tanısı ile engelli raporu..?

Aslann89

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba doktorum bana Okb, beden dismorfik bozukluğu ve yineleyici depresyon tanısı koydu 1.5 yıl oldu tedavim başlayalı engelli raporuna başvurmayı düşünüyorum sorum şu okb tedavi ile kısmen düzelen %40, beden dismorfik bozukluğu tedavi ile kısmen düzelen %20, yineleyici depresyon tedavi ile kısmen düzelen %20 olarak gözüküyor oran verilirken bunların toplamımı veriliyor yoksa en yüksek hangisi ise o mu veriliyor oran ?

Beden dismorfik bozukluk ayrışmış bir tanı olsa da obsesif kompulsif bozukluk ile ilişkilidir..Dismorfofobi de denilebilir.
Bu durumda okb üzerinden değerlendirilirsiniz.

Belki okb + yineleyici depresyon olarak puan verebilirler..fikrimi almak istersen bana göre sadece okb %40 olarak heyetten çıkar.

@Aslann89,

Çok teşekkür ederim Hocam bazıları okb ye puan verilmez deniyor ama yönetmelikte okb tedavi ile kısmen düzelen %40 yazıyor doktorum bana tedavi ile kısmen düzelen okb tanısı yazdı,benim korkum şu heyet kendi kafasına göremi oran verir yoksa doktorumun yazdığı tanıya göremi ? çünkü doktorum özellikle tedavi ile kısmen düzelen yazdı okb

Çok teşekkür ederim Hocam ya valla yüreğime su serptin aslında %40 verirlermi vermezlermi çekincem dediğim gibi tedavim 1 yıldır devam ediyor ondan dolayı korkuyorum hani diyorlar ya oran almak için uzun yıllar tedavi görmek gerekiyor onun için korkuyorum biraz %40 vermezler diye

Okb psikiyatri de inatçı olarak bilinir, kısmen veya tam düzelen nadir olmakla beraber tedavi uzun hatta ömür boyu sürebilir.

O yüzden eğer Heyete girecekseniz ve doktor ön muayene de okb kısmen düzelen yazmışsa kısmen düzelen %40 olarak heyetten onaylanır.

@Aslann89,

Tamam Hocam çok saolun teşekkür ederim ilginiz için yardımınız için

Rapor alıp ne edeceksiniz kardeşim. Eğer ekkps içinse almanı öneririm. Yoksa hiç bulaşma. Emeklilik vs için de bir işe yaramıyor.

Üst Alt