Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik platinin çıkarılması sakıncalı mı?

ALİ.İHSAN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba 2015 de yamaç paraşütü esnasında yüksekten pilotaj hatasından dolayı düştüm ve L3 kırdım sol ayağımda his % 5 bile yokdu akabinde yüksel nevruz hocam tarafından mükenmel bir özenle 6 vidalama yaptı 3 gün sonra taburcu oldum 4 .gün tüm ihtiyaçlarımı kemdim sağlar hale geldim son 1 senedir uzun mesefe (1 km) yürüdüğümde veya sabit ayakta durdugumda belimde aşırı ağrılarım olmaya başladı eğilip doğrulduğumda platinden katur kutur sesde gelmeye başladı dr sordum oda ben sana bırakıyorum çıkar dersen çıkarırım platıni, ağrım olurmu yada çökme olurmu diye sorduğumda azda olsa böyle bir ihtimal var % 10 gibi --- bu tarz olayları yaşamış geçirmiş doslarım sizlerin düşüncelerini yaşanmışlıklarınızı merak ediyorım

ilginize çok tşk edrrim :)

his ve hareket kaybı gozlenmedikçe boyle ameliyatlar yapılmaz.eğilip kalkarken ani hareketler yapmamaya calışın.

ilginize tşk ederim platinin takıldığı 5 sene oldu artık bir yetkinliği kaldımı acaba hocama bir taşıyıcılığı varmı hala kemik kaynamış olabilirmi ve gecen seneye kadar uzun mesafe yuruyebiliyorken hiç ağrım yokken son 15 aydır ağrılarım oluyor belimde biranönce oturma isteği veya belimı sırtımı bir yere dayama hissi oluşuyor insandada çıkar kurtul piskolojisi varya hep cıkarınca rahatlıyıcakmışım gıbı gelıyor hocamda beni bana birakıyor çok ikilemde kalıyorum daha kötu olursam ya :(

ALİ.İHSAN

Başka uzman doktora gitmende fayda var.tektar emar çektirip başka dokturdanda tavsiye almalısın pilatinı şöyle düşünmekte fayda var binalardaki taşıyıcı kolon gibi

Çıkarmanız için Dr. bir takım tetkikler yapması gerekir sana bırakmaktan ziyade tetkiklerle bu sonuca varılabilir.

emar cektirdim sonucu çokta anlamamakla birlikte sizinle paylaşmak isterim SONUÇ : LOMBER MRG İNCELEMESİ

Teknik: FSE T1A T2A sagittal
FSE T2A aksiyal

Bulgular: Lomber lordoz düzleşmiştir.
Spinal kord L1 düzeyinde sonlanmaktadır.
L3 vertebra korpusunda kompresyon fraktürüne bağlı yükseklik kaybı mevcuttur. L1,L2,L4 vertebra korpusları ve posterior elemanlarında, metal artefaktına bağlı distorsiyon mevcuttur.
Lumbal spinal kanal boyutları, distal spinal kord normaldir.
L3-L4 intervertebral diskinde sağ mediolateral, L4-L5 intervertebral diskinde santroposterior protrüzyon mevcut olup anterior epidural yağ mesafesi obliteredir. Tekal saka bası mevcuttur. Bilateral nöral foramenler olağandır.
L5-S1 intervertebral diskinde bulging mevcut olup anterior epidural yağ mesafesi açıktır. Tekal saka bası izlenmemektedir. Bilateral nöral foramenler olağandır.
Lig. flavumlar ve paraspinal yumuşak dokular normaldir.

Sonuç: L3 vertebra korpusunda kompresyon fraktürüne bağlı yükseklik kaybı, L3-L4 intervertebral diskinde sağ mediolateral, L4-L5 intervertebral diskinde santroposterior protrüzyon, L5-S1 intervertebral diskinde bulging

Üst Alt