Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon real 3 mü yoksa widex moment 220 mi?

aydd

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Cevap veren arkadaşlara şimdiddn teşekkürler

1- en cok arıza yapan oticonmu widex mi sizce
2-oticon real 3 mü real 2 mi yada widex 220 mi şu yüzden bu daha iyi özelliği var dediğiniz cihaz varsa sebebini yazın lütfen
3- beyinde ufak bi tümör var kulak çınlamasına sebeb oluyor odyolog dediki kulağa kalıp takarsak çınlaması artar gibi bir şey söyledi bu doğrumu ?
4 işitme merkezlerinde odyolog olmayan kişiler var genelde rapordaki eğime bakıp tiz kız seslerini algayamıyor erkek jkalın sesini anlıyor bu galiba atmasyon bir cümldie odyolog dediğine göre o düşük çizgiler anlama zorluğu çektiğini tiz yada jalın sesle alakasının olmadığını söyledi ?
5 dış ortamda araba seslerinde konuşma yaparken cihaz dış sesleri otomatik olarak azaltıp konuima olanağı sunan model varmı ?? Oticon realde dışarı çıkınca telefon uygulamasından dış mekan secip ses ayarlıyormussun widex moment bundada aynımı illa elle manualmi ayarlancak.

6 oticon 48 kanal cihaz 46 kanal verebiliyormuş widex 48 kanal tam verşyormuş teknik olarak doğrumu ?

miniRITE_R_H1-2023_Left_C090ChromaBeige_LEDgreen_Speaker60_OpenBassDome_900x900px_Original%20file.png
Oticon_Real_miniBTE_R_Left_C090ChromaBeige_LEDgreen_Hook_900x900px_Original%20file.png

1. sorunuza istinaden hangi marka alırsanız alın sağ tarafdaki gibi hoparlörü cihazın içinde olan modelleri tercih edin ve aldığınız model sesi sonuna kadar yükseltip kullanmak zorunda kalacağınız sınırda bir cihaz olmasın. İleri seviye işitme kaybınız varsa ileri seviye alın.
2. cihazları en iyi deneyerek anlayabilirsiniz. özellik olarak bazı şeyler kağıt üstünde kalıyor maalesef. Örneğin 48 kanalla, 480 kanal arasındaki farkı anlamak mümkün olmaz. Hoparlör, amfi ve mikrofonu çok daha kaliteli olan 16 kanal başka bir cihaz az önce yazdığım cihazlardan daha iyi ses verebilir. Rakamları örnek olarak yazdım tabi bu arada. Ne 48 kanal yaygın kullanılıyor ne de 480 kanal gibi bir cihaz var. Kanal sayısı elbette önemli ama tek başına bir kriter değil.
3. normal çınlamaya etkisi olmaması lazım ama tümör dediğiniz için bilmiyorum.
4. size yapılan testte soldan sağa sanırım 250den başlayıp 8000e kadar giden bir frekans bölümü var. Düşük frekanslar bas yani erkek diyebileceğimiz, yüksek frekanslar ise tiz sestir. Erkeği anlar kadını duyar/anlamaz gibi bir ifade yada örnek doğru değil aslında. Müzik setlerinde, bilgisayarda kullandığınız ekolayzırı düşünün. Orada artırıp indirdiğiniz şeyler yine frekans ve tam olarak bu konuyu ifade ediyor. Zaten cihazlarda yapılan ayarda bir nevi orada yapılan ayar gibi. Eğer siz Örneğin belirli frekanslarda 40-50 desibelde duyarken yine bazı frekanslarda 95 desibelde duyuyorsanız, onu ne kadar yükseltseler de normal bir insan kadar duyamazsınız ve bu tür kayıplar fazla ise işitme cihazınızdan alacağınız verim düşer. Sesleri duysanız da anlamada güçlük çekebilirsiniz. Cihazı ayarlan kişi de siz duymuyorum dedikçe sesi yükseltirse hiç anlamazsınız. Yani sadece cihazı seçmekle bitmiyor, ayarlayan kişi ve bu kişiyi sizin doğru yönlendirmeniz de önemli. Bu nedenle cihazları denemeye gittiğinizde de yanınızda birisi olsun. İşitme cihazı satan yerlerde tane tane ve yüksek sesle konuşulduğunda duyuyor olsanız bile eve geldiğinizde tablo bambaşka olabilir.

5. kağıt üzerinde bunu 25 yıldır yapıyorlar sözde ama gerçekte işe yarıyor mu, ne kadar yarıyor onlar ayrı konu. cihazları denerken hem dışarıda hem içeride denemeniz daha iyi olur bu yüzden. otomatik ayarda bırakıldığında sözde ortama göre ayarlaması gerekiyor ama işe yararlılığı marka modele göre değişir. hepsini denemiş birini bulmanız ve bu kişinin deneyimli olması lazım size net şeyler söyleyebilmesi için. O da biraz zor çünkü cihazlar pahalı ve örneğin telefon gibi arkadaşımızın telefonunu alıp da inceleyip öğrenebileceğimiz bir şey değil.

Phonak markasını da ekleyin listeye ve alacağınız cihaz, kullandığınız telefonu yani android yada iphone destekliyor mu bunları da öğrenin ve yine rica edin size uygulamasını göstersinler. Telefon üzerinden ayrı ayrı seçme ve ayarlama seçenekleri sunulmadığı sürece o programlarda biraz göstermelik bana göre maalesef. Ben şahsen onların yaptığı ayarı telefonda görmek isterdim. Gürültü tutma seviyesini kendim duruma göre belirleyebilmek isterdim. Dış ortam ayarında bile bazen devre dışı bırakmak isteyebilirdim vs vs.

oticon paly px 2 kullanıyorum rüzgarlı ortamda çıkarıyorum çünkü çok rüzgar sesi alıyor genel anlamda cihazdan memnunum, duyar ama insanları anlamakta zorlanıyordum özellikle bayanları hatta bazı harfler içeren kelimeleri de algılayamıyordum j,ş,ç, gibi pediatrik bir cihaz önerdiler şuan gayet memnunum ama telefondan ayar yapılmıyor sadece ipone uyumlu ayrıca cok gürültülü ortamlarda ve fazla kişinin olduğu ortamda bütün sesler karışıyor insanları anlamakta zorluk yasabiliyorum

Allahimmm hikmetinden sual sorulmaz😊
Kimi 20 30 bin verip konusmayi anlamak ister kimi telefondan muzik dinyemiyom der
Oticonun 4 5 modelini kullanani olarak sorunlariniz iyi bir odyometrist tarafindan kolaylikla cozulecegine inaniyor cihazin isitme kaybiniza yetmiyorsa daha guclu cihaz ile degistirmenizi tavsiye edilecegini biliyorum

Ruzgar sesi kesme yeni nesil yani 5 10 yillik cihazlarda olur hemen hemen orta segmentte cihazlarda ama
Phonakin naida 3 diyeninde ruzgar sesi kesmedigi icin degistirerek para odemistim onda yokmus ruzgar sesi kesme
Oticonlarda genellikle olur ruzgar kesme
Odyocunuz o ayari yapmamissa yapsin

@GRAHAM BELL cihazım 2 yıl olmadı daha alalı iyide bir cihaz diye sattılar ama bilemedim bir sorayım kendisine bakalım rüzgarla alakalı bir çözüm sunacak mı

Gittiginiz zaman tiz sesleri iyi duymadiginizi burada soylediginiz harf ve duyamadiklarinizi soyleyin ruzgar sesi ile birlikte
Tizlerin caresine baksinlar
Eger isitme kaybiniza yetmiyorsa yeni cihaz yetiyorsa yukseltsinlsr

Peki bişey sorucam kulaklık takanlara konuşurjen yavaş ve tane tanemi konuşmak gerekiyor ? ?? Bu kulaklık ayarındanmı kaynaklı . Normal konuşmaları anlamazlarmj ?? Yada ilk kullanındamı bu böyledir zamanla oturacakmı ?. Yarın monent 220 alcaz inşallah

Isitme cihazi mucize duyuran degildir
Ehh isitma kaybiniz
Odyocunun isi bildigi
En altta olan cihazlardan degil orta segmentee cihaz alirsaniz
Isitme kaybiniz hafifceyse
Odyocunuz isini bilerek yapiyorsa
O zaman eh iste bir parca faydada kardir cihaz kullanmak

@aydd,
İşitme sorunu yaşayan kişilerle iletişim kurduklarını düşünürseniz kulağında cihaz olmayan ve iyi duyamayan kişilerle iletişim kurmak zorundalar. Tane tane daha düzgün ve yüksek sesle konuşmalarının öncelikli nedenlerinden biri bu. Normal insanlar bir birlerini nasıl duyuyorsa sizinde işitme cihazı ile buna yakın bir şekilde duymanız lazım. Yoksa cihaz almanın ne anlamı kalır. O yüzden zaten farklı cihazları deneyin diyorum. Birinden biri mutlaka istediğiniz performansı gösterecektir. Göstermiyorsa boşuna almayın, başka yerde başka marka / model cihazlar deneyin

Üst Alt