Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otistik olduğumu diğer insanlara söylemeli miyim?

berke26

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
113
Atipik otizm rahatsızlığına sahibim ama dışarıdan bakınca rahatsızlığım belli olmuyor. Rahatsızlığımı diğer insanlara söylesem olumsuz bir ön yargı oluşur mu? Yıllarca hep otistiklerle ilgili haberleri gördüğümde bana iyi bir izlenim veriyordu. "Otistik yarışmada birinci oldu." gibi haberleri gördükçe sanki bir hastalık değil de özel yetenekmiş gibi düşünüyordum.

@berke26, Bence söyleme size otistik olmak özel yetenek gibi gelebilir ama diğer insanlara öyle gelmeyebilir.

Bin türlü insan var ve insanların bazıları çok acımasız, halden anlamaz olabiliyor durumu anlayanlarda aşırı bir acımayla sizi yetersiz hissettirebilir.

Boşverin kendi içinizde kalsın canınız sıkılır sonra.

Ben atipik psikoz teşhisimi yurt arkadaşlarım dahil kimseye söylemedim. İlacı sorduklarında sakinleştirici diyip geçtim. Kimsenin arkamdan "bu kız ruh hastası" demesini istemiyorum.

Sevmediğim insan vücuduna bürünmüş kolpacı zihniyetlere söylerken şahsen ben zevk alıyorum. Otistik Bipolar'ım deyip. Dalga geçerlerse de derim. Tek Sebebi Erdoğan ve Bahçeli hazretleridir şeklinde.

%85 söylemiyorum fakat (engelli olduğumu söylemek zorunda kalmayınca)

Benim hastalığımı çevremin bilmeme oranı ise %95 ide bulabilir. İlaç kullandığımı bilmeyenlerde aynı orandadır.

2012 TEMMUZ dan beridir düzenli tedavim vardır.

İnsanlara ve Hayvanlara karşı tehlikeli ve tehdit değilsen söylemene gerek yok. Yapacağın bir işi engellemiyor ve tehlike oluşturmuyorsan söylemene gerek yok.

Üst Alt