Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti ile aldığım aracı nasıl satabilirim?

YOLCU33

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Ben ötv muafiyeti ile aldığım aracın 5 senesi doldu ve satmaya karar verdim..satış işlemi için resmi bir işlem yapmak gerekiyor mu.

5 sene doldu ise direk satış yapabilirsiniz.

kardeşim araçta tertibat var ise ilk önce araçtaki tertibatı söktürmek için proje çiziyorlar, sonra TSE Yİ Belgeyi Veriyor. TSE NİN Verdiği belge ile notere gidiyorsun arabayı boşa düşürüyorsun o sırada satışta yaparsan fazla ücret ödemezsin bende yaklaşık 7.500 tl harcadım

@YOLCU33 BENİM 93 ORANINDA RAPORUMLA KARDEŞİM BENİM ADIMA KENDİNE ARAÇ ALMIŞTI 5 SENESİ DOLDUKTAN SONRA NOTERDEN DİREK SATIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK

@YOLCU33,
Ay olarak da mı 5 yılı tam doldurmak gerekli bilginiz var mıdır

@Fero006,
5 yılın tam dolması için ayı da mı beklememiz gerekıyor atıyorum Eylül ayında almışım aracı mesela 5 yıl sonra Eylül ayı mı beklemem lazım

@Esma098
5 yılı doldurmak için hatta günü dahi beklemek gerekiyor. 30 Eylül de tescil olduysa 30 Eylül ü beklemek gerek.

5 yılı beklemeden de satabilirsiniz, ÖTV sini ödemek şartıyla. Geçtiğimiz 5 yıl çok enflasyonist bir dönem olduğu için ödeyeceğiniz ÖTV tutarı çok cüzi bir miktar olacaktır.
Yani acil paraya ihtiyacınız varsa ÖTV sini ödeyerek araç satışını yapmanız mümkün.

Noterde doğrudan satış yapabilirsiniz. Noter vergi dairesine bir yazı gönderiyor cevap gelmesi vs normal işlemlerden ekstra olarak 10-15 dk uzuyor hepsi bu. Hayırlı olsun

Üst Alt