Merhaba arkadaşlar, çok önemli bir konuya değinmek istiyorum. 2020 yılında koronavirüs salgını yüzünden pandemi dönemi geçirdik. O dönemlerde işyerleri kapandı, çalışanlar ya ücretsiz izne çıkarıldı, ya da İşkur üzerinden kısa çalışma ücretinden yararlandı. Böyle olunca SGK primler de yatmadı. İşte bu primler yatmayınca da emekli olanların, özellikle prim tamamlamak isteyenlerin emeklilikleri uzamış oldu. Bunlardan birisi de ne yazık ki benim başıma geldi. Pandemi döneminde kısa çalışmaya dahil olduğum için yaklaşık 360 gün prim yatmadı. Böyle olunca da emekli olmam neredeyse zorlaştı. Şimdi bir işyerinde halen 4A statüsünde çalışıyorum. Emekli olmam için eksik olan primlerimi tamamlamam gerek. Bunun için geriye sadece 200 gün prim eksik kaldı. Şimdi asıl sormak istediğim şudur. Pandemi döneminde yatmayan primler bir şekilde karşılanarak, prim eksikliğini kapatarak emekli olmak mümkün müdür? Çok araştırdım ama tam sonuç bulamadım. Böyle bir yasanın en azından engelliler için çıkması lazımdı. Başka bir çarem de kalmadı primleri tamamlayarak emekli olmak.