Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parkinson için ne oran verilmektedir?

Misafir57

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar annem Parkinson hastası fizik için sık hastaneye gidiyoruz araç için engelli raporu almak istiyorum. Geçen yıl teşhis konuldu ama maalesef biz farkedemedik hastalik ilerledi. Ankara da en rahat nereden rapor alabilirim ve özür oranı yüzde kaç veriyorlar. Annem sol bacak ve sol kolu kullanamıyor. Yoğun kas katılığı var ve dışarı tek başına çıkamıyor yuruyemiyor. Yutkunma ve bazen de konuşma sorunları başladı. Evin içine tutunarak hareket ediyor. Kişisel bakımlarını , ev islerini ben yapıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. Annemi rapor için hastane hastane de koşturmak istemiyorum zaten gidebilecek hali de pek yok.

Engelli Raporu Muayenesi

Merhaba annem için Ankara Dışkapı Mevki Hastanesinden randevu alacağız. Parkinson için Nöroloji polikliniğine gideceğiz ancak özür oranını Nöroloji mi yoksa FTR mi verecek? Her iki bölüme de muayene mi olacak? Annemde mesane sorunları da var idrar tutamıyor. Parkinson dan dolayı sol ayak ve sol el işlevi az. Dışarı çıkamıyor öz bakımlarını ben yapıyorum ne kadar oran verirler?

Bu üyeye yardım edebilecek kimse yok mu ?

@Descartes,

ben parkınsondan %57 diyabetten %20 ürolojiden %5 aldım dr parkınsondan önce 40 yeterlimidir dedi hocam ban verebileceğiniz en yüksek neyse onu verebilirmisniz diye söyleyince 57 den fazla veremen dedi ve 57 verdi ama yine de dr a kalmış herşey ona baglı

Üst Alt