Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pes cavus (ayak deformitesi) ameliyatı olan var mı?

redkit

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
Benim her iki ayaktada pes cavus var sol ayak daha belirgin. 5-6 yıl önce sol ayağımdan bir operasyon geçirdim. Bana ayağın bükülmesini durdurduklarını söylediler. Ameliyattan gözle görünür pek bir fayda sağlamağımı düşünüyorum mutlaka olmuştur ama. Yaklaşık 2 yldır yürürken çok sık burkulmalar olmaya başladı yürürken ciddi anlamda zorlanmaya başladım hele bir süre ayakta kalınca çok fazla sırt ağrısı çekiyorum.zaten mevcut bir skolyoz rahatsızlığım var ayakta durmada ve yürüme de çektiğim zorlukla bu bir kat daha problem oluyor. Bir kontrol esnasında doktorum ilerde gerekirse kemiklerle oynayıp ayağın şeklini düzeltebilir demişti ama pek de nasıl bir işlem olduğunu o zaman için açıklamadı. Neyse lafı uzatmadan esas mevzuya geleyim ben de bu sene yazın ayağımdan ameliyat olup ayağımdaki şekil bozukluğunu giderip daha rahat yürüme imkanına sahip olmak istiyorum tabi mümkünse. Sizlerden ricam böyle veya buna benzer sıkıntılar çekenleriniz varsa ameliyat olup durumunda farklılık olan varsa tecrübelerini paylaşmak isterim... Allah'ım herkese şifalar versin.

Merhaba,

Benim sağ ayağımda pes-cavus deformitesi var, bana da ameliyat önerildi fakat olmadım. Bende ayağın ön kısmında metatrs bölgesinde nasırlara sebep oluyor ve canımı acıtıyor.

Ayaklarımda aynı zamanda pesikonovarus var, her ikisinde de ( içe doğru yamulma). Bununla iligli sol ayağımdan 3 , sağ ayağımdan 2 kez ameliyat gecirdim, ilkleri sinirler uzatıldı, ikincileri ve sol ayağın üçüncüsü kemik/eklem ameliyatı.
Evet içe yamulma durdu, şekli normale yaklaştı ancak yan etkileri oldu. Sol ayağım düz taban gibi iç kısmına basıyorum, öyle ki bilekten daha yamuluyor. Sağ ayak ise pes-cavus oldu yani iç kısımda fazla oyuk var. Her ikisi de aynı şekilde bambaşka şekillere döndü.. bunda ameliyatlarımı farklı doktorların yapması etken oldu.

Burdan çıkardığım sonuç: DOKTORUNU ÇOK İYİ SEÇMELİSİN!!

Bu mesajı yazdıktan 14 ay sonra ben oldum ameliyatı... :)

her ikisinde de pes cavus tanısı var ancak solda ileri derecedeydi. Son zamanlar aşırı derecede burkulmalar yaşıyordum 5-10 adımda bir sürekli burkuluyordu çok fazla denge kaybı yaşıyordum. Ilk yazıda dediğim gibi daha önce bir ameliyat geçirdim ondan uzun soluklu bir fayda göremedim bunda kas rahatsızlığımın da olması etkili olmuştur muhakkak. "landısh" arkadasın dediği gibi doktorunu çok ama çok iyi seçmelisin iyi araştırmalısın. Yoksa telafısı çok zor olur belki de olmaz allah korusun... Ama elhamdülillah ben doktorumu buldum çok da memnunum allah ondan razı olsun mesleğinin hakkını veren nadir hekimlerden.

Ameliyatımla ilgili bir bilgi vereyim belki olmak isteyen arkadaşlara faydam olur. 3 bölgeden açılarak yapıldı ve 3 küçük u şeklinde platin konularak sabitlendi. Sabitlenmeden kastım tamamen dondurulma değil ayak öne ve arkaya rahat şekilde oynuyor yani yürüme herhangi bir problem vermiyor. Sadece burkulma hareketi olan içe dönme bilekten sağa sola dönme hareketi olmuyor başlarda çok sıkıntısını çekerim diye düşünmüştüm ama çok çok gerekli bir durum olmadı o kısıtlılığıma ihtiyaç duyacak. Normal yürümemde çok rahatladım artık ayağım istesem de burkulamaz. Ve gerçekten çok ama çok profesyonelce bir operasyon oldu.

Bazı arkadaşlara reklammış gibi gelmesin cidden çok memnun kaldığım için söylüyorum çektiğim sıkıntılara değdi. 3 ay alçıda kaldı 1-2 ayda ödem, kireçlenme derken ortalama 5-6 ayda rahat hareket eder hale geldim çok şükür. O yüzden diyorum bu sıkıntı çekilecekse bir kere çekilsin olmadı diyerek defalarca arkadaş tekrar tekrar aynı sıkıntıları çekmek zorunda kalıyor şifa allahtan elbet ama "işi ehline yaptırın" hadisini de hatırlatmak isterim. para için düşünmeden ameliyat eden doktorların arttığı bu zamanda hem işinin ehli hemde dürüst doktor bulmak pek kolay değil.

Varsa bu rahatsızlıktan dolayı operasyon geçirmeyi düşünen arkadaşlarım sorularına yardımcı olmaya çalışırım. Doktorumu öğrenmek isteyenler olursa özelden yazayım. Rabbim tüm hastalarımıza şifa versin...
Selametle...

Çok geçmiş olsun.

Doktor isimlerini de paylaşmalısınız bence

Teşekkürler bülent abi.

Prof.dr. Hüseyin hakan kınık :)

bende de aynı problem var boyum cok uzun ve kilomda fazla dayanılmaz acılar cekiyorum ayaklarımdan sırtımdan sırtımda skolyoz her iki ayağımda pes cavus sağ ayagımda asırı derecede var sag dizim ve bileğime inanılmaz ağrı yapıyo eskiden doktora birçokkez gittim hepsi tabanlık önerip yolladılar gittikçe ilerledi ve artık 30 dakkadan fazla yuruyemez hale geldim eve gelince yorgunlukdan kalkamıyorum siz bu ameliyatı oldukdan sonra sadece burkulma sorununuzmu giderildi yoksa ayakda duramama sırt agrısı yapma ayakda nasır su toplama gibi probleminiz varmıydı bunlar geçdimi normal biri gibi gezebilme sansım varmı sizce bu hastalığı yasayan biri ve ameliyatını olan olarak.
tüm bu cekdilerime belki ötv rapor alirım dedim önce doktora gittim sorim diye tek aldığım şey terslemeyle heyetteyim rapor alamassın vermem oldu

ben sağ polio sekeliyim.bende 2005 yılında sağ pes cavus ameliyatı oldum,sağ ayak içeri dönüktü,şimdi 10 numra oldu...istanbulda doktor tuğrul berkel in üzerine hoca tanımam..eğer yaşıyorsa allah uzun ömür versin..ortopedi de dahi bir doktor..eski lütfi kırdar eğitim araştırma hastanesi başhekimiydi..şimdi kadıköyde özel bir hastanede devam ediyor olması lazım.profösörlere şapka çıkartır.

Bende de pes cavus var sağ ayakda sola göre daha fazla. Amaliyat olmak istiyorum yalnız süreç nasıl işliyor hangi doktorları önerirsiniz ? Bilgilendirme yaparsanız teşekkür ederim

arkadaşlar bendede pescavus var bu hastalık gerçekten adamı mahvediyor ama alıştım artık en az 20 tane ayrı orobedi doktoruna gittim kimse ameliyat önermedi ankarada ayak fonksiyon merkezi varmış burda tabanlık yaptırmayı düşünüyorum bu yeri bilen varmı veya tabanlık kullanıpta bir faydasını gören varmı şimdisen teşekkürler

Ben gut hastasiyim ayni zamanda her iki ayagimda duz taban son zamanlarda yurudukce artan agrilarim oldu ve bircok bolume bakildim ama neden agridigini bulamadilar en son ortopedi poliklinigine gittim ve agrilarimin gut unda tetiklemesiyle duz tabandan oldugunu soyledi doktor ve su an hastanede ilac tedavisi aliyorum benim durumumda olan varsa bana ne yapmam hususunda fikir verebilir mi ilacla gececegini sanmiyorum sonucda agri kesici dinlenince geciyor yurume surem azami 20 dk ameliyat olmalimiyim ve nereyi tavsiye edersiniz. Allah herkese hayirli şifalar versin.

merhaba benim iki ayagmda da pes cavus tanısı konuldu agrim yok cok sukur sekil bozuklugu, hzlı yuruyememe, cabuk yorulma, nasırlaşmalar,içe basma burkulmalar,ayakkabı uyumsuzlugu gbi sikayetlerim var amelyat olmami onerdi doktor ama yapılan yorumlara bakılırsa amelyat sonrasi rahatszlklari artan cok olmus ayrca suan universitedeym 1 1 yil gbi iyilesme sureci cok fazla yaz tatilinde bile yapmam soz konusu degil tabanlk yaptrdm denedim pek etkili olmadı bu konuda cok kararszm acaba ameliyat olmasam ilerde daha olumsuz sonuclar olabilir mi Doktorum aslnda cok basarli bir doktor Pr Dr Şeref Aktaş.Okul bitnce veya okulu dondurarak ameliyat olabilirim ancak.Gerçi doktorum genelde hastalarn ayaklarni farkli zamanlarda yaptgni soyledi Her iki ayagni kullanamamak hastalarn tercih ettigi bir durum değilmiş.Allah tum hastalara sifa versin

Ikisinide yaptırmak çok zor.
Kişiye göre değişebilir tedavi süresi ben de 3 ay alçı süresi oldu 1 ayda alıstırma 4 ayda yürümeye başladım 6.aya gelmedende değneksiz yürüyordum. Ertelememek en iyisi. Karar sizin tabi. Ne kadar erken o kadar iyi.

benim sağ ayakta pes cavus var giydiğim ayakkabılar yamuluyor kundura ayakkabı giyemiyorum ayağımın şekline giriyorlar ne yapıcağımı bilemiyorum

Mrh ben msj okudum ben sizin dr gitmek istiyorum fakat bendeki sıkıntı suzdede oldumu sormak istiyorum 5 yildir pes cavus var iki ayagimdada tabanlik kullaniyordum hic bir problemimde yoktu herturlu sporuda yapiyordum gunluk hayatimada devam ediyordum fakat son 3 aydir sol ayak ayamda ve bas parmagimda aci ve yanma basladi ve suan sayanilmaz halde gitmedigim dr kalmadi emg temiz cikti tabanlik yenilendi ama acim gecmedi uzerine basmaya korkuyorum suan modern tip bulamadi 3 aydir care artik alternetif tipa bakcamama sizdede bu sorun varmiydi sormak istedim ayagim ayakkabinin icine girince badliyo aci yanma cevap verirseniz sevinirim tsk

amin inşallah iyi olursun kardeşim benimde aynı şikayetim var ve şöyle bu konuda ameliyat olmuş ve iyidir olabirsiniz diyecek biri varmıdır bu konuda yardımcı olursanız siz yada üye olan başka arkaşlardan yardım isterim pescavus çukur taban ayağımda ciidi sorunlar var dengede olsun yürümede olsun ve ciddi yorgunluk ve ağrılar var.

sadece sağ ayağında olması enterasan ALLAH acil şifaa versin benim iki ayağımda bu hastalık var ve gün geçtikçe büyüyor bilgi verebilecek biri çıkarsa ulaşırsanız sevinirim

selamlar kardeşim senin durumun şu an nasıl ameliyat öneriyormusun benim şikayetim ağrılar gün geçtikçe artıyor bunun yanında ayakta çukurlaşma ayakta dengesizlik ayakta duramama sorunları çok arttı ve ameliyat düşünüyorum bana geniş bir bilgi paylaşırsan sevinirim

Meh sayin yamaha cukurlasma artmaz genelde aynidir cunku bu ayak sekli dogustan boyledir dedi doktor sadece biseylwr tetikler ve sorun cikarmaya baslar dedi yani gun gectikce agri artabikir ama ayaktaki cukurluk artmaz dedi bu bilgiyi paylasmak istedim

ameliyatla ilgili ne dersin kardeşim yorumun nedir olunmalımı

peki ameliyatı ile geniş bilgi verebilirmisin mesala kavis bölüm alınıp yapay ayak takılıyor peki ameliyattan sonra ne gibi iyileşme olur detaylı bilgi verin lütfen saygılarımla

Kardeşim allah yardımcın olsun benimde bana numarını atarsan seninle konuşmak istiyorum bende ameliyat olmaya karar verdim lütfen numarını yazarsan konuşmak istiyorum

selamlar sevgiler pescavus ameliyatı olan arkadaşlar sizdenricam nasıl görüşürüz rica etsem iletişim numara yazarmısınız konuşsam sizinle benimde durum bunu gösteriyor artk yardımcı olursanız sevinirim sevgi ve saygılarımla

aynı be kardeşim geçmiş şifaa olsun inşallah bir numaran vrsa konuşabilirmiyiz

Merhaba arkadaşlar, benimde sağ ayağımda pescavus vardı, ayağım dış tarafa doğru eğilmeye başladı gibi ayak başparmağımla tabanın iç tarafı birleşmeye başlamışdı, 1996 yılında Konya tıp fakültesinde amaliyat oldum doktorun ismini hatırlamıyorum ayagımı düzelttiler parmak aralarına platin koymuşlardı yaklaşık 6 ay gibi bir süre yattım ayak alçıda kaldı, alçıyı 6 ay sonra aldılar platini de 1,5 yıl sonra aldılar ameliyatımdan bu zamana kadar çok şükür ayağımla ilgili bir problem daha yaşamadım. ameliyat olması gereken arkadaşlara tavsiyem teknoloji çok ilerledi, araştırsınlar bu işin ehli doktora hiç çekinmeden ameliyat olsunlar inanın rahatlıyorsunuz.

kardeşim facebook ismin varsa atarmısın birebir konuşmak istiyorum rica etsem tlf numarada olur

Iyi gunler yamaha bey naptiniz bi dr ismi bulabildinizmi veya ameliyatla ilgili bilgi alabildinizmi acaba bu bizdeki cukur taban la cmt denilen hastalik ayni seymi tahir ogut var istanbulda iyi diye duydum@yamaha

Cmt hastası olabilirsiniz siz emg çektirmediyseniz tAvsiye ederim

Cmt hastaları pes cavus için ameliyat olabilirmi

Cmt haStaları büyük ihtimalle pes cavus olurlar

İyi günler bende de aynı sorun var hızlı koşamıyorum istediğim ayakkabıları giyemiyorum zaman zaman denge problemleri yaşıyorum. Ameliyat olmak istiyorum fakat sonucunun daha kötü olmasından korkuyorum. Tecrübelerine dayanarak bana yardımcı olabilecek birileri varsa rica etsem tarafıma mesaj gönderebilir mi ?

mrb redkit kardeşim benimde ayaklarımda pes kavus (çukur taban) problemi var sol ayağımda daha fazla sağ ayağım şimdilik iyi ağrı yok.sol ayağımdan ameliyat olmayı düşünüyorum çok ağrı oluyo yürüyünce sol ayakta ve yürümekten nefret eder hale geldim :(.şu an durumun nasıl bu ameliyattan sonra pes kavusun tekrarlama durumu var deniliyo eğer nörolojik bi durumsa. iletişim bilgilerini verirsen senin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. telefonum. 5065589361 ertuğrul adım

prof.tahir öğüt özel tabanlık verdi 400 tl ye almıştım geçen yıl.o tabanlık saysinde rahat yürüyorum.ancak son zamanlarda ağrılarım başladı topuk ve ön ayak tarafında.bazen iyi oluyo bazen dayanılmaz ağrılar oluyo.ne yapcağımı bilemiyorum.tabanlık iyi geldi ama her ayakkabıya olmuyor ayakkabı almak kabus oldu saatlerce ayakkabı deniyorum.

Üst Alt