Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Prim günü dolan engelli çalışan kıdem tazminatı alıp emekliliği bekleyebilir mi?

ibrahim1987

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
18 çalışma yılı ve 4400 prim gününe tabi engelli çalışan 4400 günü doldurduğunda istifa ederse kıdem tazminatı alabilir mi? Normal çalışanlarda emeklilik için sadece yaş şartı kalırsa kıdem alınabiliyor. Engellilerde yaş şartı olmadığı düşünülürse prim gününü dolduran engelli çalışan işten çıkarsa tazminat alabilmeli diye düşünüyorum.

SGK dan emeklilik evragını alıp isyerinize verdiğinizde çıkışınızı yapıp tabiki de hakkınız olan hakedislerinizi alacaksınız.
Engelli emeklisi olmanız sizin kıdem ihbar tazminatlarınızı almanıza engel birşey değil.

@Hopee3466,

Cevabınız için teşekkür ederim.
Çalışma yılı dolmuyor yani emeklilik için 3 yıl var sadece prim süresi doldu. bakalım SGKya bi başvurur danışırız.

@ibrahim1987,
sgk dan EMEKLİ OLABİLİR kağıdını alıp firmanıza götürüyorsunuz 08 kod ( emeklilik ) çıkışınız yapılıyor ve kıdem tazminatınızı alabiliyorsunuz bazı firmalar ihbarıda ödüyor kıymetli bir çalışanı ise

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Yani şunu mu anlamalıyım sigorta süresi 16 yıl veya 18 yıl dolmasa bile prim gün sayısı dolduğunda kendimiz istifa etsek bile tazminat alabiliyor muyuz sgk dan yazı alıp

@neverbackdown, Sigortalılık süresi ve prim gün sayısını tamamlamadan emekliliği haketmiş olamazsınız ve bu sebepten dolayı SGK'dan emekli olur yazısını alamazsınız. Bu yazıyı almadan prim günüm zaten doldu diye istifa ederseniz yıllardır emeğiniz olan haketmiş olduğunuz tazminatınızı kaybedebilirsiniz.

Emeklilik ile istifanın bir ilgisi yoktur.
İstifa önemli bir konudur. İstifa ederek, bir anlamda kıdem tazminatı, ihbar, fazla mesai, izin ücreti gibi alacaklarınızdan feragat etmiş oluyorsunuz.

Burada yada başka sitelerde okuduğunuz yorumlardan bir anlam çıkarıp böyle bir işe girişmeyin. En doğru bilgi için mümkünse SGK'ya gidip durumunuzu sorun.

Son düzenleme:
@neverbackdown,

NO emeklilik kağıdı demek artık emekliliği hak etmişsiniz demek yani emekli adayı SGK dan alıp firmanıza götürüp çıkış alabilirsiniz harici firmanız çıkış yapıp tazminat ödemez

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

anladım ancak arkadaşın sorduğu soru benim anladığım gibi sanırım yaş şartı aranmadığı için 18 veya 16 yıl hizmet süresi her neyse o süre dolmasa bile primi doldursam işten cıksam tazminat alabilir miyim diye algıladım soruyu . bilgi için teşekkür ederim.

İŞ YERİ SGK DAN EMEKLİ OLUR EVRAĞINI ALMADAN ÇIKIŞ YAPMAZ VE TAZMİNAT ÖDEMEZ , he arkadaş primi doldurur sonra süre için beklesem derse iş yeri ile ilişkisi iyi ise firma kabul eder ise çıkış verip tazminat ödeyebilir çok düşük ihtimal ama normal şartlarda olamaz

Adam prim ve gün sayım dolunca diye yazıyor. Tüm haklarını alir.

@ibrahim1987,
18 yıl çalışma süreni ve istenilen 4400 gün prim sayın dolar dolmaz tüm haklarını alırsın.

Kardeş kardeş üslubuna dikkat et bu bir senin yaşının tam 2 katıyım ikincisi senin iş hayatın kadar benim yıılık izin kullanmışlığım var kardeş. nerde yazıyor kardeş söyle bana

Yani şunu mu anlamalıyım sigorta süresi 16 yıl veya 18 yıl dolmasa bile prim gün sayısı dolduğunda kendimiz istifa etsek bile tazminat alabiliyor muyuz sgk dan yazı alıp @Reborn nerde yazıyor kardeş

Benim yaşımı ve çalışma hayatımı nereden biliyorsun? Benim ile birlikte mi bot bağladın?

Sana sadece gülüyorum kardeş ayrıca sorunun muhattabı sen değilsin bana cevap yazmaya mecbur değilsin, yazacaksan üslübuna göre yazacaksın ,yaşın daha küçük sen yoluna git ben yoluma gideyim kardeş üzmeyelim birbirmizi

Yaşımı nereden biliyorsun? Sen mi doğurdun beni hayret ya bak kardeş adam 18 yıl ve 4400 prim gün sayısı diye zaten en başta yazmış. Yani gerizekali değil ne zaman emekli olacağını biliyor ve tazminatı alabilir miyim? Diye bir onay yorumu beklemiş bazen insanlar bu onayi ister. Yani rahatlamak ister belli ki stress yapmış. Ya tazminatı şirket ödemezse diye...

Neyse uzatmaya gerek yok!

profilinde yazıyor :) ben doğurmadın inşallah geleceği parlak bir avukat olursun :) evet 18 yıl 4400 prim günü demiş ; 18 çalışma yılı ve 4400 prim gününe tabi engelli çalışan 4400 günü doldurduğunda istifa ederse kıdem tazminatı alabilir mi prim ve yıl sayısı tutarsa sgk dan emekli olur kağıdı alır ise alabilir onun haricinde işverene gitse adam çıkartmaz ama evrak olursa o zaman eyvallah.Normal çalışanlarda emeklilik için sadece yaş şartı kalırsa kıdem alınabiliyor mu No alamazssın yanlız söyle bir durum var benim girişim 1999 yılı benden normal emeklilik şartları için 3600 gün 60 yaş yada 7000 gün 60 yaş aranıyor idi bu arkadaşın girişi 1999 sonrası olacağından 5400 gün 60 ve 7200 60 isteyecek 5400 günü tamamlarsa sgk gidip 5400 günden çıkış isteyebilir,işyeri tazminat öder ve işten ayrılırsın .Engellilerde yaş şartı olmadığı düşünülürse prim gününü dolduran engelli çalışan işten çıkarsa tazminat alabilmeli diye düşünüyorum. Prim gününü doldurursan sadece tazminat ödemez firman ,ancak prim ve yılını (sgk lı süre) tamamlanmış ise o zaman sgk dan emeklilik için evrak alıp firmana götüreceksin sonra 08 kodla emeklilik çıkışın yapılacak

Valla emeki olmasa çalışmaya devam etse daha iyi ama sağlık sorunları çalışmasına izin veriyor mu? Bugün emekli olsa 3 kuruş emekli maaşı ile hayatını idame ettiremez yani tekrar çalışma hayatına ya da pazarlarda limon satmaya çalışacak. Neyse herkes için hayırlısı olsun.

Kusuruma bakma yanlış anlaşılma oldu.

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
Engellilerde yaş şartı olmadığı düşünülürse prim gününü dolduran engelli çalışan işten çıkarsa tazminat alabilmeli diye düşünüyorum. bnde aynı fikirdeyim bu sebeple bu konuda fikir alışverişinde bulunmak istedim tüm cevap verenlere teşekkür ediyorum.

@OturanBoğa,

ben eşim için yazmıştım. 02.05.2011 hizmet başlangıcı 18 yıl artı 4400 prim gerekli diye gözüküyor tabloda.
4400 günü doldurdu. istifa etmek durumundayz tazminat için yıl dolsa alır ama yıl dolmadanda alınabilir mi diye fikir alışverişinde bulunmak istedim.
normal emeklilikte sadece yaş şartı kaldığında tazminat alınabiliyorsa engellilerde yıl kaldığında istifa durumunda kıdem tazminatı alabilmeli ama olmuyor sanırım.

Üst Alt