Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım %38'de kaldı! Ne yapabilirim?

Vuslatvakti

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar çok acil yardım istiyorum. 33 yaşındayım 13 yaşımda ateşli silah yaralanması ile engelli vatandaş oldum. 2010 yılında %32 ortapedik engelli raporu aldim sinir damarım kesik ameliyat oldum ve tabi sinirlerin iyileşme şansı yok. Sağ ayağım his ve hareket yok. Bir kaç yıl sonra tekrar rapor aldim beyin cerrahiden o da %38. Hamileyim eşim ıssiz ise girmek istediğimde engellisin dediler devlette %40 dan aşağıyı engelli saymıyor. Lütfen yardım edin %38 rapor beren 40 neden vermez bunu anlayamıyorum. Başka rahatsızlığım yok raporumu nasıl 40 a çıkarabilirim.

aldıgınız raporu il sağlık müdürlüğüne gidin itiraz edin onlar sizi ikinci bir hastaneye yonledirecek oradan rapor alıcaksınız eger orası % 40 verirse bu sefer sizi il sağlık üçüncü olarak bir hakem hastaneye yonlendirecek orasıda % 40 verirse işiniz oldu demektir. eger il sağlıga itiraz sonrasında alacagınız raporda % 38 de kalırsa malesef yukseltemessiniz.
siz ilk aşamada bulundugunuz ilin sağlık müdürlüğüne gidip raorunuza itiraz etmek

Raporum 38 de kalıyor 3 defa aldım hep aynı oranı veriyorlar bunu nasıl 40 yapabilirim sağ ayak sinirler öldüğü için düşük ayak var kas kaybı bacakta da. Başka bir hastalığım yok bildiğim.

@Vuslatvakti, pisikolojin bozulduysa pisikiyatriye git muayene ol altı ay sonra buradan olacagın en az %20 oranla %40 ın üzerine çıkarsın.tabiki mevcut hastalıklarında psikiyatri tanısı yoksa. Senin durumunda kim olsa psikolojik olarak etkiler insan.Mevcut hastalığın illaki ic gücü kaybına sebebiyet verir. Ve aldıgın %38 oranla engelli sayılmıyorsun.Yada yasaların sunduğu haklardan yararlanamıyor sun

Bu ülkede normal psikolojide insan var mı ki doktorlar önemsemiyor kalp ritmimde bozukluk var çarpıntı hissediyorum diyorum koridorda senin gibi yüzlercesi var diyor adam. Sanki ceplerinden çıkıyor rapor

Öyle olmuyor malesef.

"Kalp ritmimde bozukluk var çarpıntı hissediyorum"

Bunu kardiyoloji söylüyormu?
Hissetmek ayrı şey, kardiyoloji aritmi ritim bozukluğu var diyormu?

Kimsenin cebinden çıkmıyor ama verdiği raporda hekim sorumlu tutuluyor,bunu biliyormusunuz acaba?

@Vuslatvakti,

@Vuslatvakti,
Kalbimde carpıntı var dersen doktora heyette oran vermez sana heyete girmeden bir psikiyatri doktoruna gidib muayene olacaksın.onada kalbimde çarpıntı var deme de.uyuyamıyorum duvarlar üstüme geliyor diye bilirsin ki ,benim dediklerimi de yaşıyorsundur muhtemelen cünkü iki sefer heyete giripte %38 de kalan birisinin bunları yaşamasıda normal.Tıp da anksiyete bozukluğu denir.%20 oran ,hastalık listesine göre puanlama yapılmadı gerekir bazen hastanelerde psikiyatri bölümü doktorları senin ilac geçmişin olsada tanı yazarlar raporda ama oran vermezler.böyle bir durumda raporu alınca direk il saglık müdürlüğüne gidib rapora itiraz Edib ikinci kez farklı hastaneye sevk verirler tekrar heyete gireceksin.Burada sa aynı şeyle karşılaşmasında böyle durumda psikiyatri doktoruna durumu özetleyeceksin benim hastalık tanım var ilac geçmişim var oran hakkım diyeceksin hakkın olanı alırsın.

İlk gittiğimde doktor kalbinde tekleme var dedi EKG de çıktı antideprasan etkili bir ilaç yazdı kullandım geçirmedi ama hafifletgi biraz. o doktor deprem bölgesinde diye tayinini istemiş gitmiş yerine gelen doktor da ilgilenmedi o ilacı da bıraktırdı ama benim çarpıntım hala devam ediyor kaygı bozukluğu olduğunu düşünüyorum psikiyatriye gitmedim ilaç kullanınca da çok kötü oluyorum ilk kullandığım ilaç afedersin mal gibi yapmıştı.

@fenerliyizz,
Tabi ki biliyorum ama bazı doktorları anlayamıyorum illa aynı şeyleri yaşamak mı gerekiyor anlaşılabilmek için. Ya anksiyete var ya aritmi var ama bişey var değil mi neden hafife alıp dalga geçiyor gini koridordan 10 kişiyi şuraya alsam 9 unda aynı şey bulurum diyor

@Vuslatvakti,
Kardeş koridordan 9 kişilere olur 100 kişilere olur bu sonuçta hastalık.Doktor böyle diyeceksin.Benim şikayetlerim şunlar şunlar diyeceksin tılda bunun karşılığı tanı nedir bana bunu söyle diyeceksin.Yok senin bişeyin diyorsa bunu yazıya dök diyeceksin.Sen daha önce psikiyatri doktoruna muayene olmaya gitdin sana hiçbir şeyin yok diyip ilac yada tanı yazmadan gönderdim peki? Senin şikayetlerini klavyeden sisteme işledimi yada

Haklılık payınız var, fakat günlük 300 ve 400 hastaya bakan veya bakmak zorunda kalan hekimler var, onlarda bir insan.

Hasta çok hekim az,şöyle yapın önce bir kardiyoloji'ye gidip önce eko, zaten hekim eko yapacaktır,şüphelendiği bir şey varsa holter isteyecektir,veye ileri tetkikler.

Bunlarda bir sorun yoksa psikolojiktir, psikiyatriye gitmeni isteyecektir.

@Vuslatvakti,

@Vuslatvakti,
Senin gideceğin yer psikiyatri kardeş.Carpıntı nefes alamamak gibi durumlar sadece kalp ritmi ile akakalı değildir. Bunlar anksiyete bozukluğundan da görüle bilen belirtilerdir.Doktordan doktora değişir tabiki ama geneli ilacı yazar gönderir fazla detaylı ilgilenmez yoğunlukta var tabiki. Özele gitsen belki yönlendirir seni ama dediğim gibi bazen kendi kendiyin doktorlunu yapacaksın.

Son düzenleme:
Kalbim bir durup iki vuruyor gibi yani önce duryor sonra hızlıca atıyor onu hissediyorum ve rahatsız oluyorum . Gerilim tipi baş ağrım vardı nörolojiye gittim tomografi çektilr bişey yok kalp için kardiyoloji ye gittim eko çekti tekleme var dedi belokzoc diye bir ilaç başladı ilaç ilk kullanımda kötü yapıyor ama alışıyorsun onunla biraz hafifler gibi oldu ama tamamen geçmedi. Tekrar kontrole gittiğim doktor ilacı bıraktırdı kalp ultrasonu da yapıyorlar yapısal bir bozukluk çıkmadı herşey normaldi sadece grafi de uyumsuz atım görüldü o kadar ben zaten engelli olduktan sonra iki adımda yorulan kalbi deli gibi atan biriyim nabzım çok yükseliyor. Esasında psikiyatriye de gitmem lazımdi ama küçük bebek var ilaç verir kullanamam diye erteledim hep

Anladım.

Psikolojik gibi görünüyor, fakat önce tamamen emin olmak gerekir,hangi il bilmiyorum?

Genelde böyle Ekg de düzensiz atımlar veya erken atım görülürse 24/48 saat holter takibi istenir?

Ekg de uyumsuz atım görülmüşse neden ileri tetkik istenmedi onuda anlayamadım?

Şöyle düşünüyorum.. tehlikeli bir durum olmuş olsaydı mutlaka ileri tetkikler istenir di,hekimler hem hastayı hem kendini riske atmaz.

Siz geçmişi unutup şöyle yapın,tekrar farklı bir kardiyoloji ye gidin,orda da önemli bir bulgu çıkmazsa psikiyatriye gidin.

Dip not: En temizi 24 saat holter ve BT anjiyografi.. imkanınız varsa bunları yaptırın..herşey gayet yolunda ise psikiyatri ye.

@Vuslatvakti,

@Vuslatvakti,

Kardeşim,
%38 lik raporu sana ortapedi vermiş, muhtemelen yürüme kısıtlığından dolayı vermiştir.
Ayağımda ayrıca his kaybı var diyorsun,bunun içinde nörolojiden randevu al ve oraya görün.
Senden EMG isterler ve bu durumuna enaz %5 oran verirler ki bu oran senin işini görür.

Üst Alt