Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Reflü, gaz sıkışması ile bayılma hissi yaşıyorum!?

zeynep71

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar başlıga ne yazacagımı bilemedim. Gece tuvalete gittim bayılma hissi gibi bişeyler oldu. Gözlerimi açamadım. Afedersiniz tuvalet yapınca geçti. Reflü var bende ilaç kullanıyorum. Ayaklarım ısınmıyor. Kışın sıkıntı yaşıyorum. Bi kaç yıl önce dr. Gitmiştim karın agrısı için dr. Karın da spazm oldugunu söyledi. O dönem suyu çok az içiyordum. Anlattıgım gibi sıkıntı yaşayan varmı? İlk kez yaşıyorum bayılma hissini yaşadıgım için tedirginim

Dr ilaç yazmıştı onu kullandım. Şuan reflü ilacı kullanıyorum

Ben omirilik felçliyim hissetmiyorum abdestimi
Bende ki etkileri büyük tuvaletim geldigi zaman sol kolumda pütürleşme uyuşukluk ta diyebiliriz.
Vücutta ısınma hafif başağrısı ve yüzümde kızarıklık oluyor.
Sizdeki etkileri yasa belirtileri farklı olabilir bilmiyorum

Merhaba, bende de reflü var. Yakın zamanda oluştu. Gaz sıkışması durumu bende bahsettiğiniz gib değil de reflüye bağlı olarak göğüste sanki kalp krizi geçiriyor gibi ağrı oluyor. Beslenmenize ve yaşam tarzınıza dikkat edince geçiyor. Bu arada sizde reflüye bağla şikayetler nedir ve hangi ilaçları kullanıyorsunuz?

@mufto27 söyledikleriniz bende yok. Kolda uyuşma başagrısı demişsiniz. Kolda uyuşma sebebi boyun fıtıgı vb.durumlar da olabilir. Yansıyan agrı türü de olabilir. Geçmiş olsun

@ nostaljik reflünüz yeni başladıysa ilaç kullanmadan geçirebilirsiniz. Bol su içerek beli sıkan vucudu sıkan kıyafetler giymeyin , yastıgınızı yükseltebilirsiniz. Yaglı baharatlı sogan sarımsak yemeyin. Gögüste sıkışma hissi reflü belirtileri arasında var. Derin nefes alarak , sol tarafa yattıgınızda mide agrınız azalır. İlaç olarak nexium kullanıyorum. Gegirme bogazda yanma çok arttıgı zaman yutma güçlügü yemeklerden sonra agıza acı su gelmesi çok fazla belirtileri var. Bunlar aklıma gelenler . Tabi gögüste sıkışma hissi anksiyete ve panik atak ta da oluyor. Reflüden oluyorsa. Derin nefes faydalı oluyor. Stres tetikliyor. Geçmiş olsun

zeynep71

Yaş kac bilmiyorum,bilsem ona göre yorum yapardık,

Yinede genel bir yorum yapalım,
Bayılma, yada bayılacak gibi olmak,hissetmek. reflüde görülen şeyler değil,
muhtemel tansiyon düştü,ama yinede siz uzm bir hekime görünün.

Karın ağrısı genelde sağlıklı insanlarda da görülebilir,sık sık ve devam ediyorsa bunu da araştırmak gerek.(kolonoskopi/Endoskopi)

Gaz şikayeti, düzensiz tuvalet ihtiyacı ve defekasyon sonrası rahatlama reflüde görülebilir ,

Uzun lafın kısası, önerimiz şu yönde,

Genel cerrahi,yada gastroenteroloji.
Veya dahiliye(iç hastalıkları)bunlardan birine muayene olabilirsin,

Bayılma hissi veya bayılma,tekrar ederse kardiyoloji'ye görünün,veye tekarar etmeden de olabilir,
Üşümeniz demir eksikliğinden olabilir,bunlara da bakarlar muhtemel....

@ oguzhan 112 dahiliyeye gitmiştim. Karın agrısı karında spazm var demişti. İlaç verdi kullandım. Reflü de karın agrısı olabilir. Tansiyonum sürekli düşük. Karın agrısınında hareketsizlikten dolayı oldugunu söylemişti. Yataktan çok hızlı kalkmıştım. Sıkıntılarımdan dolayı ani hareket etmemeliyim. Her yıl aynı mevsimde tekrar eden bi karın agrısı kış mevsimi çok soguk geçiyor ayaklarım çok soguk oldugunda oluyor genelde. Yazın olmuyor sürekli olan bir sıkıntı degil söyledikleriniz için teşekkür ederim

Tam olarak uyuşma denemez aslında karıncalanma gibi ve kol tüyleri dik dik oluyor
zeynep71

Üst Alt