Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Reflü hastalıgı için neler yapıyorsunuz?

zeynep71

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar reflü için ilaçtan başka ne yaparak azaltıyorsunuz? Agrı oldugu zaman bogazda birşey hissediyormusunuz?

Evet ben 3 ay önce ameliyat oldum ama zırlu bir süreç şuanda sadece yutkunma sorunum var. Boğazsa yanma geçti

reflü bendede var diğeradı gastrit pantech diye bi ilaç kullanıyom 40mglik iyi geliyo

zeynep71 yaşadığın tüm şeyleri tahmin edebiliyorum.Su bile içmenin dokunduğu zamanlarımı bilirim.Gitmediğim doktor,içmediğim mide ilacı kalmamıştı.Rennie,gaviscon,nexium,aklına gelebilecek bilumum proton pompası inhibitörü ilaçlarını denedim.İki kere de endoskopi oldum.Hangi doktora gitsem bir aylık ilaç kullanımıyla geçebileceğini söylüyordu,ama tam tamına üç yıl sürdü benim iyileşmem.En son gittiğim doktor, hani şu metpamid diye araçlarda mide bulantısı yapmasın diye kullanılan bir ilaç var ya,reçetesiz de satılan hani :) Ondan vermişti,beş altı senedir hiç bir şikayetim yok.Tabi dikkat ediyorum,asitli içecekler ve yağlı yiyeceklerden, stres ve aşırı yorgunluktan uzak durarak.Bazen şifa da mutluluk da en basit,ummadığın bir şey de olabiliyor.Ben reçetede metpamid'i görünce biraz alay etmiştim.Okadar ilaç kullandım geçmedi de bununla mı geçecek diye.Reflü bana hayatta hiç bir şeyi basite almamak gerektiğini ve şifanın gerçekten Allah'tan olduğunu ve o ne zaman isterse o zaman geleceğinin hediyesini bırakıp gitti.Hiç bir şey sebepsiz değil.Çok geçmiş olsun,acil iz bırakmayan şifalar diliyorum.

İlaç nexium ve gaviscon kullanıyorum. ilaçta kullansamda geçmiyor. Bazen agrı olmuyor . Bu yıl daha fazla oluyor. hepinize teşekkür ederim. Söyledikleriniz için

meryemce
Evet kana kana şu içemiyom gatrist var ağrı var
Su içmesekde diyaliz olacaz diye korkarık

Su içmekte işe yarıyormuş. Bazen agrıdan su içilemiyor maalesef

Ben rennie kullanıyorum. çok yağlı yemek yemememizi tavsiye ederim.

Ben kavanoz içinde zeytinyağı ve kudret narı kullandım yaklaşık 1 ay sabah akşam aç karnına 1 çorba kaşığı gibi,araştırın midenin en iyi ilaçlarından birisi bitkisel olark tabikide,kudret narı.
tavsiye ederim,aktarcılarda var fakat ben kendinizin hazırlamasını tavsiye ediyorum ,1 yada 2 kudret narını cam kavanoza koyup alabildiğince gerçek zeytin yağıyla doldurup 6 ay kadar bekletin ( nekadar çok beklerse okadar iyi ) sabah aç karnına 1 kaşık akşamda yatmadan önce aç karnına bir kaşık , 1 ay kadar deneyin iyi geliyor.

bende geçmek bilmeyen öksürüğü bile geçirdi ,biliyorsunuzdur reflü öksürüğede sebep oluyor

Üst Alt