Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Renk Körlüğü Lens deneyimlerim

iyilik melek

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Renk körlüğü için lens kullanıyordum daha öncesinde bir kaç tane lens deneyimim olmuştu ve yüksek oranda görüşüm iyileşti.
Bunları sizinle paylaşmak istedim, renk körlüğü için lens seçerken uzman doktorların tavsiyesi üzerine seçim yapılabiliyor.

Örneğin renk körü olan hastanın gözünün önüne hangi rengi görmede daha çok zorlandığı tespit edilerek uygun renkte mercek konuluyor ve karışık renklerden oluşan sayılar gösterilerek bunları tahmin etmesi isteniyor. Hasta mercek yardımıyla sayıları okuyor. Bu merceklerin mavi, pembe, sarı gibi pek çok renk alternatifi var. Hasta test kitabında yer alan sayılardan en çoğunu hangi mercekle seçebiliyorsa o merceğe uygun lensler sipariş ediliyor.

Benim sürecim bu şekilde ilerledi sorularınız var ise seve seve yardımcı olmaya çalışırım.

Bu arada lens alımlarımı https://www.lensoptik.com.tr/ sitesinden alıyorum hem diğerlerine göre daha ucuz ve diğerlerine oranla fazla seçenekleri mevcut, müşteri hizmetlerini bu konu için aradığımda çok yardımcı oldular lens seçimini kişiye özel olarak tasarlıyorlar.

iyilik melek
2 defa assubaylıktan
4 defa uzmanlıktan
renk körlügü yüzünden elenmiştim
mülakatta normalde renkleri görüyorum hiç sıkıntım yok
sadece o kitapta testte göremiyorum

Üst Alt