Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rivotril ilacı ve nöroloji doktorları!

Bayan32

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben 31 yaşındayım ve ihtiyaçlarını karşılayan bir spastigim, bundan yaklaşık 6 ay önce kollarımdaki kasılmalar artmaya başlamıştı. Ben de uzun araştırmalar sonucunda botoks olmaya karar verdim. Doktora gittiğimde bana botoksa gerek olmadığını söyledi ve bana Rivotril ile Lioresal verdi. 2 ay sonra randevuya gittim, doktor bacaklarıma botoks yapacağını söyledi ve bir tane daha ilaç ekledi.

Velhasıl, Rivotrili 4 ay kullandım(günde 1). 1 ay önce rivotril bitmeye yakın doktoru aradık, o da dedi ki '10 gün sonra randevu var, o zaman yazarım. Kullanmasa da olur 10 gün.' Ilacı bıraktıktan 2 gün sonra kasılmalar arttı, bağımsız yemek yiyemez oldum, titremeye başladım. 5 gün sonra uyku uyumamaya başladım, uykusuzluğun 2. günü aklıma ilaç geldi ve netten ilacı araştırdım. Rivotril eroin tedavisinde kullanılan ilaçmis! Ve aniden bırakılmaz eğer bırakılırsa tehlikeliymis. Bırakanlarin yorumlarını okudum, korkunç! Kasılmalar, titreme, iç sıkıntısı, terleme, nöbetler... hepsi bende mevcuttu! Zaten spten dolayı kasılmalar var çarpı 2 yaşadım hepsini. Zaten 8 gün kullanmadım bırakmaya karar verdim. Doktor gitmedim. Ama uykusuzluğun 3. günü uyumak için başka bir doktora gittim, bana anında rivotril yazmaya kalktı, karşı çıktım ve bana "tüm spler bunu kullanıyor, ömür boyu kullanacaksın" dedi! Red ettim.

Bana uyku hapı ve düşük antidepresan yazdı, iğne yapıp eve yolladı. Fakat ben 2 gün daha iğne, hap ,serum aldığım halde uyumadim. 5. gün beni özel nöroloji doktoruna götürdüler. Herşeyi anlattım özel hayatımla ilgili şeyleri de anlattım. Bana dedi ki 'travma geçiriyorsun. Beynin uyumaktan korkuyor. Kendini kapatmıyor'. O da antidepresan yazdı. O gece uyumuşum ve 2 gün sadece ihtiyaçlarım için kalktım.
Şuan titreme, kasılma ve iç sıkıntısı minimum da olsa var ama kalıcı değil. Yeni yeni hayata adapte oluyorum. Psikolojik Destek de alıyorum.
Velhasıl

Ilac hele ki yeşil reçeteli ilaçlardan sakının. Nöroloji doktorundan ziyade psikolojik destek alın eğer uygun görülürse psikiyatri destek alın. Nöroloji doktorları bizi uyuşturuyor arkadaşlar. Oysa bizim konuşup anlatmaya ihtiyacımız var. Vücudumuz tepki veriyorsa bu spnin ilerlemesi değil psikolojik sorunların içinden çıkamadıgimiz için.

Sabırla okuduğunuz için eyvallah :)

Ne ki bu rivotril benim yeni Doğan çocuğma da hiperekpleksia dendi ve bu ilacı kullanıyoruz

Geçmiş olsun, üzücü bir deneyim olmuş.
Nöroloji doktorlarının ağrı ve spastite için yazdıkları ilaçların çok ciddi yan etkileri var, insanı sersemletip uyuşturuyorlar.

Banada lioresal ve bir ilaç daha yazmışlardı kısa süre kullanıp yan etkilerinden dolayı bıraktım. Tüm gün kendimde olamdan uyku halimde birşey yapamadan geçirmektense ağrı çekip hayatıma devam etmeyi tercih ettim.

Dahası, bu tip ilaçları üreten ilaç firmalarının ilaçların satışını arttırmak için başka kullanım alanları icat ettiklerini, tıp dünyasını yanıltacak şekilde verileri değiştirdiklerini okudum.

Mesela nörontin ilacı sara hastaları için geliştirilmiş bir ilaç ama ek olarak nöropatik ağrılar için de yazılıyor. BU sebeple üretici firma hakkında Amerika'da çok büyük bir dava açılmış. Buradan okuyabilirsniz:
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta :: Biri bizi aldatıyor /

Rivotril çok ağır bir ilaç, insanın beynini yok ediyor. Lütfen evladinizi bir kaç doktora daha gösterin. Ve ilacı araştırın.

Bayan32

Beyni yok ediyor derken?

Tavsiyen nedir? Mecburen kullanıyoruz

Adı geçen ilaç ve birçok yeşil reçeteli ilaç uzun kullanımdan sonra bağımlılık yapar. Bu yüzden doktorlar uzun süreli yazmaz ama bazı nedenlerden dolayı bazı hastalara ömür boyu kullanmak için yazabilir başka çare olmadığından dolayı herhalde. İlacı kullanırken bir şey anlamazsınız ama uzun süreli kullanımdan sonra kendi kendinize bırakmaya kalktığınızda ne kadar ağır bir ilaç olduğunu anlarsınız. Ve yavaş yavaş çekilme sendromu meydana gelir.

Sıkıntı, bulantı, kusma, tireme, deliryum, delirecek miş gibi olma hissi, aşırı terleme, yemek yiyememe, uyku uyumamak, hayatın anlamsız gelmesi ve daha sayamayacağım kişiden kişiye değişen durumlar. Ama doktor kontrolünde bırakmak sabrederseniz mümkün. Bunun için aniden bırakmak yerine daha az zararlı kısa süreliğine o krizleri hafif atlamak yerine başka yeşil reçeteli ilaç yazar durumuna göre ve krizi yumuşak şekilde atlatırsınız. Sonrası ise sabretmenize bağlı ve hiç o etkiler geçmeyecek gibi gelir size ama gün be gün azaldığını ve tamamen normale döndüğünüzü göreceksiniz. yani en az 1 ay dayanmanız lazım. Sonra her şey güzel olacak. Ve durumunuz ne olursa olsun, tireme, kasılma olursa olsun insan içine çıkın ve kalabalık ortamda bulundukta tedaviniz daha kolay olacak.

Sizlere tavsiyem doktor reçete ederse kullanın ama birçok doktor bu ilacın bir aydan fazla kullanılması için reçete etmeyeceği aşikardır. Bu yüzden bir aydan sonra insan krize girebiliyor ve gerekirse doktorunuza söyleyin ve kullanmak istemiyorum diyin. Bunları nereden biliyorum? Ben herhangi bir rahatsızlığım yokken kullandım ama uyku sorunum vardı uykuma az birşey iyi geldi. bende uzun süreli kullandım ama bağımlı olmuşum. kullanırken herhangi etkisi yok diyordum bir geziye çıkıtım ama ilacı almadım ve orada krize girdim ilk krizin nasıl olduğunu bilmediğimden çok zor geçti az daha delirecek gibi oldum. ve ilacın ne kadar ağır olduğunu anladım. Ve bırakmaya karar verdim. doktor kontrolünde yukarıda dediiğim gibi bıraktım ve bir ay içinde bütün kötü durumlar ortadan kalktı ve hafif atlattım.

Size demem o ki bu ilaç uzun süreli kullanımda insan beynine zarar verir. Bıraktığınız zaman konuşmayı bile unutursunuz çok şükür ki Allah'a bende bu durumlar olmadı yani beynime zarar vermemişim doktor öyle dedi ama konuşma da kısa süreliğine aksaklık oldu krizden dolayı şimdi geçti. Herkese geçmiş olsun. ve sizlere sorum olacak. Bıraktıktan sonra ayda veya ayda bir kaç kere bunu uyumak için içmek tekrar krize sokar mı insanı.

Hocam sizin araştırmış olduğunuz site sanırım bura Roche ( Roj ) Nedir - Zararları | ibrahimfirat.net | KişiseL Görüş Evrensel Bilgi evet genel olarak bilgiler doğru madde kullanımı tedavisinde bu tip ilaçlar kullanılır genelde daha hafif reçeteli ilaçlar kullanılır titremeleri önlemek için eskiden eroin, sara hastalıklarında, kaygı endişe gibi durumlarda duruma göre reçete edilirdi ama şu zamanda daha değişik ilaçlar çıktığından ne için reçete ediliyor bilmiyoruz.

10 yıldır anksiyeteden dolayı kullanıyorum bir zararını görmedim. Aksine çok saklı yeteneklerimi keşfetmemi sağladı.

Rivotril sabah ögle akşam 3 damla kullan demişti doktor geçen sene. 3 damla 5 damla falan en ufak değişıklik hissetmiyordum. Sonra mi ne oldu? Çöpe attım.
Bagimlilik yapiyor diyorlar birde.bende Bi boka yaradigı yok

Vurdukdibine

Ben kullaniyorum hayata yeni dogmus gibi oluyorum ilacin tesiri gittimi geri kotu oluyorum

Uyuyamıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

Eğer bana sorduysanız ben doktor değilim. Uyku sorunun varsa doktora git ancak sana uyku ilacı verecek zaman sonra uyku ilacı içmeden uyuyamıcaksın. Uyuman için sabah namazından önce kalkman ve kendini yoracak bir iş yapman o zaman uyursun. Doktor eğer yeşil reçeteli ilaç verirse doktorun dediği gibi kullanırsın ancak geçici çözüm bağımlılık riski olduğundan 2. ay yazmaz zaten yeşil reçeteli olmayan ama uıyku ilacı olan bağımlılık yapmayan yarım saatte uyutan ilaçlar var. yeşil reçeteliler genelde anksiyete , kaygı durumlarında reçete edilir kısa süreli bağımlılığı çok kötü içerken anlamazsın ama bıraktığında ne kadar ağır olduğunu anlarsın. yatağa düşersin : ) burada bazı ilacı kullanan kişi yıllardan beri kullandığını söylüyor durumuna göre ömür boyu kullanacak ama bir bırakmasını tavsiye ederim 10 gün içmeden dursun sonra buraya gelsin kriz yaşamadım desin elini öperim. Dostum sana önerim ilaç yerine kitap oku kendini yor sabah erken kalk uyku düzenini bul.

Bu ilaçlara kac mg başladınız bende çünkü kullaniyorumda

kardeşim başlama birinci gün 2 mg alırsın sonra ertesi gün yetmez 4 mg alman gerekir sonra böylece bir ayda günde 5 - 6 tane içer hale gelirsen zaten bağımlı olmuştursun bağımlılığı çok kötü tedavisiz çok zor kurtulursun vücut istiyor canın istemese bile. İlaç ağır ancak bırakınca ağır olduğunu anlarsın kullanırken değil.

Normalde 1 mg ile başlanır yani bir tableti yarıya bölersin 3 - 5 gün aralıklarla artırırsın ama sınırı yok bağımlılık olunca bir kaç kutu içenler var günde ağır ilacın çekilmesi çok kötü olur aylar sürer.. azaltarak bırak ne kadar süre kullanıyorsun bilmiyorum ama azalştarak bıraksan bile kriz olacaktır ancak hafif şekilde.

Merhabalar ben 1 senedir rivotril kullanıyorum sabah yarım akşam yarım devlet hastanesine gittim ben bırakmak için yarima düştü ondan sonra ne olacak nasıl bırakacam bilgi verirmisiz

Üst Alt