Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ diz MR sonucu anlayabilecek var mı?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Meraba herkesin bayrami mubarek olsun
SAĞ DİZ MR İNCELEMESİ İNCELEME SEKANSLARI : SE T1A sagittal ve koronal, PDA sagittal ve GRE T2A aksial ve koronal. Eklemi oluşturan kemik yapıların kortikal ve medüller sinyal intensiteleri ve artiküler yüzeyler normaldir. Medial menisküs ön boynuzu normal , arka boynuzunda grade 1 dejenerasyon mevcuttur. Lateral menisküs normal şekil, boyut ve sinyal özelliği göstermekte olup, patolojik sinyal izlenmemiştir. Patellada grade 2 kondromalazi izlenmiştir. Tibiafibular eklem aralığı düzeyinde anteriorda lobüle konturlu septasyonlar gösteren yaklaşık 3.5x1.5x2.5 cm boyutlarında ganglion kistine ait olabilecek kistik lezyon saptanmıştır. ön ve arka çapraz bağlar, medial ve lateral kollateral ligamentler ile patellar ve quadriceps tendonlar normaldir. Patellofemoral eklem, periartiküler bursal yapılar ve popliteal fossa oluşumları normaldir. Eklem içi sıvı miktarı normaldir. İnceleme alanına giren yumuşak dokular normaldir. SONUÇ BİLGİ

Yumusak doku kanseri

Benim sag dizimde tumor kanser cikti 25 yasindayim doktor her gittimde kireclenme kikirdak hasari meniskus diyip beni gonderiyodu en son dun gittim ayaginda tumor var dedi ve ben bu ayagi 10 dakkadan fazla kullanamiyom bana dediki daha gencsin bunun tek cagresi kesmek dedi bidahada gelme ayagin icin dedi kestirmek istersen sen istedin zaman keseriz dedi bence boyle kullan kullanabiliyosan dedi doktor doktorda gezme kendine eziyet etme dedi beni gonderdi ben napim simdi bilemedim bana akil verin varmi bunun bi caresi ayiyetten sizofreni hastasim bittim yani agliyom hep gozumde yas kalmadi

Nasilsiniyim

Yok yok, böyle hemen karamsar olma. Başka bir doktora daha gidip sor. Tümör kötü huylu olsa seni öyle salmazdı zaten. Bence ısrarcı davrandıysan başından savmış olabilir aklınca!

Dogru soyluyon abi zaten bugun 2 de baska hastane randevum var haftaya salida ozele gitcez hayirlisi bakalim

Nasilsiniyim

Gecmis olsun
Baska doktorlara mutlaka kontrol ettir.Ozellikle Onkolojik ortopedi doktoru olsun

Peroneal zayiflik fibular daralmasi intraneural ganglion

Gunaydin hayirli sabahlar herkese acil sifalar dilerim benim sizlere bi sorum olucakti

dizimde nadir cikanbi kist cikti 5 yildir bununla ugrasiyorum (Peroneal zayiflik fibular daralmasi intraneural ganglion)
2.5 ay once ozelde ameliyat oldum devlet hastaneleri etmedi anlamadiklarindan bide riskli oldugundan bu kist tekrar cikmis
tanimda peroneal zayiflik fibular daralmasi intraneural ganglion yaziyo

ganglion kanser değildir - ameliyatla alınır gerekirse alçılanır ve sonrasında fizik tedavi olursun. aynen benim doktorum da daha doğrusu el bilekte idi 3-4 doktora gittim boşa olma yeniden çıkar dediler.oldum çünkü çok ağrıyordu özellikle mouse kullanırken. bakalım yeniden çıkana kadar idare edeceğim.ama bileğimi tam kullanamıyorum sol bilek gibi açıları yapamıyorum bükme sorunlu ..az yoğun kullansam acı çekiyorum şişiyor....

hanifeaydin

geçmiş olsun bende şişkinlik felan yok acıda yok iyi huylu kiste cıktıgı yer riskliymiş ankarada gezmedigim gitmedim hastane kalmadı anlamadılar bitek onkoloji hastanesindeki doktor acık acık konustu riskli dedi biz ameliyat edemeyiz dedi ozelde oldum iyi bi doktor bulduk normalde biz bu kist hic işlem bile yapmıyoruz dedi ben hic yurumek istemiyom sag ayagımı surukleyerek yuruyorum bide ayakta durdumda hep bi yerlere dayanmak istiyom arada bi ayagım yanıyormus gibi oluyo sıkılıyomus gibi oluyo sanki silahla tek tek 5 10 saniye aralıklarla mermi sıkıyolarmıs gibi oluyo degişik bi agrısı war boyle canımı cok yakmıyo ama derinden gelen bi agrı yani ne olacak bilmiyom walla

Allah kolaylık versin benim el bileğindeki yer ameliyat sonrası hala ağrı var , şiş , çatal kaşık tutunca sızlıyır sıkamıyorum yumruk yapmak bile zor.kaslar zayıf moralim bozuluyor ama elden birşey gelmez.

Sagolun sizede sizin patoloji sonucu kagidinda tanida ne yaziyor acaba

Dizimin arkasında çıkan kist nedeniyle çok büyük acılar çekiyorum, yürüyemiyorum..?

Hayirli ramazanlar dilerim herkese benim dizimde kist cikti bana rapor cikarmi bu dizim icin acaba 4 5 yildir cekiyom cok nadir cikan bi kist cikti dizimde o nadir cikaninda en pisi cikmis doktorlar yapilcak bisey yok diyo terste cikmis oraya ulasipta tamamen kisti kazimak zor diyolar dewlet hastaneleri bakmiyor ozeldeki doktorlar agrilarimi hic bi ilac gecirmez diyo gecen hafta turkiyenin en iyi doktoruna gittim bu hastaliklarla ilgilenen o beni baska bi doktora gonderdi ayagima akupuntur yaptilar buda agrimi geciriyo ama tekrar basliyo 4 5 gun sonra giydigim esortman bile ayagimiz sizlariyo bi anda farkli bolgelerini en cok dizimi dizimin asaasina kadar ayak bilegime kadar yuruyemiyorum hic evin icinde yuruyom tek o agrim olunca iste 3 4 gun kendime gelemiyom uyku uyuyamiyom yatiyom sikinti oturuyom sikinti hep sikinti bana bu hastaligimdan rapor werilirmi doktorlar tanilarimda soyle yazmis
Intraneural ganglion peroneal zayiflik tibular darlik S84.1 - BALDIR DÜZEYİNDE PERONEAL SİNİR YARALANMASI
M79.2 - NÖRALJİ VE NÖRİT, TANIMLANMAMIŞ
C49.2 - ALT EKSTREMİTE BAĞ VE YUMUŞAK DOKUSU MALİGN NEOPLAZMI, KALÇA DAHİL
Beni goren doktor bana bidaha gelme diyo bu hastalin icin hastanenin onunden bile gecme diyo soyle soyle yap felan diyende yok rapor verirlermi sizce bana ortopedi doktoru vermezler tamemen bi bacagin olmamasi bile yuzde 40 weriyolar dedi onun cok bi oran yok dedi ama sizinde goruslerinizi almak istedim tskler

merhaba yazan bu tanı için sizi başka doktora yönlendirmedi mi? eğer yönlendirme yapmadı ise en acilinden başka doktora gidip elinizdeki her evrak sonucu da götürün .Bu durum ve tanı çok önemli , kısa sürede aksiyon almak gerekir.kumaş bile canınızı yakıyorsa bu nöropati zaten EEG çekilirse ilaç verilir belki rahatlatır ve bunun da puanı var engellilik tablosunda ama asıl önemli olan ve üstüne gidilmesi gereken bu aşağıdaki tanı .

sizden biyopsi patoloji için alındı mı? gideceğniz doktordan bunu da isteyin ısrar edin peşini bırakmayın.
C49.2 - ALT EKSTREMİTE BAĞ VE YUMUŞAK DOKUSU MALİGN NEOPLAZMI, KALÇA DAHİL

Biyopsi yapildi ameliyat oldum onun sonucu temiz cikmis kotu huylu degilmis doktorlar cok korkuyor bide ilac yazmaktan bence ben lyrica bana iyi gelmezmi diye sormustum onceden bana ilk basta iyi gelebilir diyodu sonrada gelmez demeye basladi zaldier kullandim fayda etmedi hic 100 un uzerindede hastaneye gittim ama hic adam akilli bisey diyen eden yok zamanla gececek diyolar sadece bi krem war onu yazip gonderiyolar oyle iste yani

allah acınızı hafifletsin inşallah zzor duurmlar ...polinöropati ilaçları bağımlılık yapıyor zatne kullanmayın ...

Amin insallah sagolun teşekkür ederim oyle bagimli yapiyoda aslinda hic bi ilac iyi degilde mecbur kaliyoz simdi gene akupunktur gidiyom iste benim hayatimda boyle bu hafta baya hastanelere gitcem gene ne diyecekler bilmiyom sonucu yazarim buraya cok tesekkur ederim size de

Meraba nasilsiniz ben baska bi doktora gittimde cimere yazi yazmistim hacettepe hastanesi aradi orada sonuclarimi felan gosterdim eklem sinir iltihabi dediler kaslarda sorun warmis tekrar emar istediler o emarin sonucuna gore bakalim dedi iste ayin 15 de cekilcem mecbur dayancam gene bi ay bence bana bu hastaligimdan iyibi rapor werirler galiba

Üst Alt