Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolda titreme mevcut, verilen kodlar ile ehliyet ve ÖTV'siz araç alımı?

Alp34343434

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Sağ kolumda hafif bir titreme (tremor) mevcut, bu sebeple geçen hafta sağlık kurulu raporu aldım. Kurulun verdiği kararlar şu şekilde:

- 103.03 Yılda bir sağlık kontrolü
- 10.02 Otomatik vites
- 10.04 Uyarlanmış vites kolu
- 20.09 Uyarlanmış park freni
- 35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
- 40.11 Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
- 47. İki tekerlekli araç kullanamaz
- 78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
- 102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz

Günlük hayatımda sağ kolumu kullanabiliyorum. 35.03 ve 40.11 kodları, tedbir amaçlı sağ elimi kullanmadan direksiyon hâkimiyetim için önemli. Ancak 10.04 (uyarlanmış vites kolu) ve 20.09 (uyarlanmış park freni) kodlarına gerek duymadan da araç kullanabilirim. Hafif bir titreme olduğu için vites değiştirme ya da el frenini kullanmam konusunda herhangi bir engel yok.

Daha önce bu durumu yaşamış olanlar varsa, bu karara itiraz etmeli miyim? Yoksa, bu tertibatları (10.04 ve 20.09) yaptırmadan araç kullanmak yasal olarak bir sorun oluşturur mu?

Teşekkürler.

Hocam merhabalar;
İlk önce aile hekimine sürücü belgesi raporu için gittim fakat sağ elimde Tremor (titreme) olduğu için beni nörolojiye yönlendirdi.Nöroloji doktoru ise tertibatlı araç sağlık kurulundan randevu verdi.Geçen hafta kurula çıktım .Kurul sonucunda bir takım tertibatlarla araç kullanabilir sonucunu ve engelli b sınıfı ehliyet alabileceğimi öğrendim .Kafama takılan nokta şu ben daha önce hiç engelli belgesi vs almadım engelim % kaç vs hiç bir bilgim yok .Elimde sadece engelli b sürücü ehliyeti alabileceğime dair belge var.Araç sınavını geçtikten sonra bana verilen engelli b ehliyetiyle ÖTVsiz araç alabilir miyim ?
Yardımcı olursanız çok sevinirim . İyi çalışmalar dilerim...

ÖTV'siz araç alabilmen için engelli raporun olması lazım. Sendeki hastalığına bağlı kullanabileceğin araç ehliyet raporu (sağlık kurulu raporu), karıştırmamak lazım.

Ötv siz araç alabilmen için engelli raporu olması gerekmiyor lütfen yanlıyönlendirme olmasın ötv siz araç alabilmesi için ötv siz araç alabilir raporu olması yeterlidir çünki aracı kendi kullanacak aracı kullanamayacak Ehliyet i olmayanlarda yüzde 90 engelli şartı raporu raporun açıklamasında ötvsiz araç alınabilir yazması gereklidir

@bilgeadam,
B ehliyetim halihazırda var zaten, bana "ÖTV'siz araç alabilir raporu"nun nereden ve nasıl alınacağını kısaca anlatabilir misin?

Raporum yoksa neye göre veriyorlar daha önce duymadım.

B kodlu engelli ehliyetiniz varsa hastaneden sağlık kurulundan ötv siz otomatik vitesli araç alabilir raporu çıkarmanız gerekiyor her engel durumuna göre ötv siz araç alabilirsiniz diye bir şey yoktur onu heyet karar verebiliyor.
Bu arada ötv siz rapor alırken yüzdeli raporda talep edebilirsiniz yüzde 40 alırsanız bütün engelli haklarından yararlanırsınız

Son düzenleme:
Merhabalar;
İlk önce aile hekimine sürücü belgesi raporu için gittim fakat sağ elimde Tremor (titreme) olduğu için beni nörolojiye yönlendirdi.Nöroloji doktoru ise tertibatlı araç sağlık kurulundan randevu verdi.Geçen hafta kurula çıktım .Kurul sonucunda bir takım tertibatlarla araç kullanabilir sonucunu ve engelli b sınıfı ehliyet alabileceğimi öğrendim .Kafama takılan nokta şu ben daha önce hiç engelli belgesi vs almadım engelim % kaç vs hiç bir bilgim yok .Elimde sadece engelli b sürücü ehliyeti alabileceğime dair belge var.Araç sınavını geçtikten sonra bana verilen engelli b ehliyetiyle ÖTVsiz araç alabilir miyim ? Başka bir belge almam lazım mı ?

Benzer bir olay yaşayan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim . İyi çalışmalar dilerim...

Üst Alt