Merhabalar,
Sağ kolumda hafif bir titreme (tremor) mevcut, bu sebeple geçen hafta sağlık kurulu raporu aldım. Kurulun verdiği kararlar şu şekilde:
- 103.03 Yılda bir sağlık kontrolü
- 10.02 Otomatik vites
- 10.04 Uyarlanmış vites kolu
- 20.09 Uyarlanmış park freni
- 35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
- 40.11 Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
- 47. İki tekerlekli araç kullanamaz
- 78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
- 102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
Günlük hayatımda sağ kolumu kullanabiliyorum. 35.03 ve 40.11 kodları, tedbir amaçlı sağ elimi kullanmadan direksiyon hâkimiyetim için önemli. Ancak 10.04 (uyarlanmış vites kolu) ve 20.09 (uyarlanmış park freni) kodlarına gerek duymadan da araç kullanabilirim. Hafif bir titreme olduğu için vites değiştirme ya da el frenini kullanmam konusunda herhangi bir engel yok.
Daha önce bu durumu yaşamış olanlar varsa, bu karara itiraz etmeli miyim? Yoksa, bu tertibatları (10.04 ve 20.09) yaptırmadan araç kullanmak yasal olarak bir sorun oluşturur mu?
Teşekkürler.
Sağ kolumda hafif bir titreme (tremor) mevcut, bu sebeple geçen hafta sağlık kurulu raporu aldım. Kurulun verdiği kararlar şu şekilde:
- 103.03 Yılda bir sağlık kontrolü
- 10.02 Otomatik vites
- 10.04 Uyarlanmış vites kolu
- 20.09 Uyarlanmış park freni
- 35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
- 40.11 Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
- 47. İki tekerlekli araç kullanamaz
- 78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
- 102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
Günlük hayatımda sağ kolumu kullanabiliyorum. 35.03 ve 40.11 kodları, tedbir amaçlı sağ elimi kullanmadan direksiyon hâkimiyetim için önemli. Ancak 10.04 (uyarlanmış vites kolu) ve 20.09 (uyarlanmış park freni) kodlarına gerek duymadan da araç kullanabilirim. Hafif bir titreme olduğu için vites değiştirme ya da el frenini kullanmam konusunda herhangi bir engel yok.
Daha önce bu durumu yaşamış olanlar varsa, bu karara itiraz etmeli miyim? Yoksa, bu tertibatları (10.04 ve 20.09) yaptırmadan araç kullanmak yasal olarak bir sorun oluşturur mu?
Teşekkürler.