Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kurulu raporum %86’da kaldı. İtiraz etmeli miyim?

NurettinBey

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Merhaba sizlere benim hakkımda verilen %86 raporum doğrumudur bu oran artırılabilirmi zira kardiyoloji kalp yetmezliği var dedi sağlık kurulu gaale almamış,ayrıca dişlerim de üst tamammen takıp çıkartmalı protez alt yine yarım takıp çıkartmalı protez rapora itiraz etsem bu oranlar yükselebilirmi?

rxuo69k.jpg

akqaemi.jpg

Sağlık kurulu dikkate almadı gibi bir şey söz konusu değil.. kardiyoloji görüşü istenmiş..kardiyoloji Ef 48 olarak not düşüp %50 puan vermiş zaten.

Puanlarda bir sıkıntı yok..itiraz edip tekrar bir demeyelim diyorsanız..orası size kalmış.

@NurettinBey,

@OğuzHan112 Arkadaşımız dişlerinide hesaba katıp yüzde 90 a tekabül etmesini istiyor
Dişlere oran yok maalesef çoğu insanın dişi yok puan verseler ülkemiz hepten engelli sayılırdı

boyun fıtığı,bel fıtığı var,prostat tedavisi oluyorum ayrıca kardiyoloji kalp yetmezliği var dedi,sağlık kurulundaki dahiliye doktoru buna itiraz edip beni yeniden kardiyolojiye gönderdi kardiyoloji doktoruna gittiğimde sinilendi benim verdiğim ropor üzerinyim dedi kalp yetmezliği var dedi üstüne basa basa ama dahiliyeci ile kardiyoloji görüşmesinde bu oranlar değiştirildi,sağlık kurulunda da kalp yetmezliği öngörülmeden sadece bypass olduğumdan verildi oranlar..sürekli şekerim düşüyor ben hisetmiyorum kaç kere komaya girdim hemde oturduğum yerde ailem görmese girmiştik,ona keza yolda yürürkende oldu kaç kez ambulans çağrıldı sayısını unuttum,3 basanmak merdiven çıkamıyorum nefes nefese kalıyorum

Diyabet komlike.. verilecek en iyi puan verilmiş %40 ..evet kalp yetmezliği var Ef 48 50 puan verilmiş..Ef 40 ve altı olsaydı daha yüksek puan gelirdi.

Siz bilirsiniz itiraz edin isterseniz.

@NurettinBey,

arttırma amacınız ÖTV muafiyeti için midir ? öyle ise engel durumunuz zaten ortopedik sınıfı işaretli görünüyor !!!

@MadResister,
Evet Ankara dayım.

@16Caner16,
Evet o hakkı kazanmak tı. zira yalnız olarak sokağa çıkmam bir yere gidebilmem çok riskli oluyor bu durumumu doktorlara bile anlatamadım zira bunun bir belgesi yok. derdimi anlatıyorum ama onlar sanki rapor yüzdemi çoğaltmak amaçlı zannediyorlar.

bel ve boyun fıtığı ile prostat,kolestrol için engelli puanı verilirmi?
mevcut kronik rahatsızlıklarımdan ötürü %86 engelli raporum var ancak konu başlığında olan rahatsızlıklarımı doktorlara söylememeiştim şimdi bunlar içinde itiraz edip rapor yenileme yapabilirmiyim.

Mevcut raporda dahiliye Hiperlipidemi(kolesterol) 10 puan vermiş zaten.

Bel boyun fıtıklarına puan veriliyor ancak tatminkar değil.. nörolojik muayene ve mr raporundaki bulgulara göre değerlendiriliyor.

Prostat bir organ.. iyi huylu büyümesinden söz ediyorsunuz sanırım? Puan geleceğini zannetmiyorum.

@NurettinBey,

Bazı arkadaşlar alabileceği en iyi puanı almış hala itiraz etmek istiyorsunuz olabiliyorsanız emekli olun ÖTV için yakmayın kendinizi

Siz raporu tam olarak neden yükseltmek istiyorsunuz?

Raporda zaten engel grubu olarak ortopedik işaretli.

Ayrıca fıtık için 5 puan verilmiş.

@NurettinBey,

@OğuzHan112,

Amaç yalnız başıma kaldığımda pek çok defa şeker düşüklüğünü hissetmediğimden bu evdede olsa komaya giriyorum o nedenlede bir yere giderken yanımdaki gelecek kişinin refekatçı olması beni dilediğim yere götürebilmesi için ötv siz araç alabilmek ortopedik olarak belirtilmiş ama rapor bağımsız olarak çıkmış bu durumu doktorlara bile izah edemedim,dahası kalp yetmezliği nedeni ile 3 basamak merdiven çıkmakta dahi zorlanıyorum

@NurettinBey,
Anladım.
Anlattıklarına göre durumun bayağı sıkıntılı.. itiraz süreniz geçmeden isterseniz itiraz edin.

Burada net bir sonuca varamazsınız.. kesin ve net sonucu bulabilmek için tekrar heyete girmeniz gerekiyor..

Raporun bağımsız çıkmış evet.. tam bağımlı biraz zor.. itiraz sonrası alacağınız rapor kısmi bağımlı olarak çıkabilir.

Burada sadece olası durumlarla ilgili yorum yapabiliriz.. olası aksilikler nedeniyle kesin konuşmak zor...netice için heyete girmeniz gerekiyor.

Son düzenleme:
@OğuzHan112,

Oğuzhan bey iyi akşamlar az önce gezinirken sizin cevaplarınızla karşılaştım. Bu konuda bilginize ve tecrubenize dayanarak size birsey danışmak isterim. Biz geçen hafta yenileme amaçlı heyete girdik şimdi edevlet E baktım rapor sisteme düşmüş ve %86 verilmiş. Fakat bir önce ki rapor 85 idi. Dahiliye ve onkoloji toplam 71 yazılmış yeni raporda. Yani dahiliye ve onkoloji ayrı değil bana yardımcı olurmusunuz? Nasıl bir yol izlemeliyim? Yanlışlık mı yaptılar acaba?

Bir önceki raporumuz şu şekildeydi onun oranı %85 idi

Son düzenleme:
Dahiliye onkoloji raporunu görmüş ve puan olarak %60 verildiğine dair not düşmüş..

Dahiliye tip 2 dm %20 vermiş fakat heyette %10 olarak değerlendirilmiş..
Dahiliye ve onkoloji puanları hesaplayalım.

60+10+10+10=%70,84
%71
olarak yuvarlanmış herhangi bir sıkıntı yok.

Şimdi bütün puanları genel olarak bir hesaplayalım.
%71+28+12+8+5+4=%85,66 ediyor,%86 olarak yuvarlanmış,ki yuvarlanmak zorunda herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Sadece dahiliyenin vermiş olduğu tip 2 dm %20 olarak değil %10 olarak hesaplanmış.. O da çok önemli bir şey ifade etmiyor @Mercansys,

Yani biz 90 a tamamlayip ötv den yararlanmak istiyorduk itiraz etmemizin bir anlamı yok ozaman... Ağustosta 65 yaşına giriyor ve anjiyo olacak bugün ki doktorumuz öyle söyledi ondan sonra tekrar rapora girmemiz daha uygun gibi gözüküyor sizin düşünceniz nedir?

Bana göre şu an itiraz etseniz değişen bir şey olmaz gibi görünüyor.. tabii ki takdir sizin bunu size bırakıyorum.

Kendi kanaatim; Anjiyo yapıldıktan sonra çıkan sonuca göre belki kardiyolojiden biraz daha yüksek puan gelebilir..takdir sizin sağlıklı günler diliyorum.

@Mercansys,

öpde başına koy neyin itirazı bu hey Allahım sen yardım et ben 3 kere girdim sağşık kuruluna yüzde 40 ı geçemedim ben ne yapim peki ??

@ozmuşlu, beyefendi keşke böyle rahatsızlıklar olmasa da böyle matematik hesaplarina girmesek... Allah daha beterinden saklasın fakat, hem bakan hem yatan olarak çokça bedeller ödeniyor tabiki konfor gibi gözükebilir size araç alma isteğimiz ama inanın bir ihtiyaç bu bizim için. bilemezsiniz ne sıkıntılarla gidip geliyoruz. Size tavsiyem bizim orana İmrenmeyin iyi akşamlar. Dediğim gibi Allah beterinden saklasın sağlıklı günler...

@OğuzHan112, ilgilenip cevap verdiniz. iyi akşamlar teşekkür ederim...

Üst Alt