Merhabalar. Yaşım 28. Tecilim bitti. Aktif şekilde Lisans öğrencisiyim. Tecil için tekrar şubeye gideceğim. Ancak Yaş 28 olduğu için tecil etmeyebilirlermiş. Bu duruma karşılık muafiyet durumunu öğrenmem lazım. Yaklaşık 10 yıl önce ve halen süregelen neredeyse her yıl nükseden böbrek taşlarım var. Şuan sol böbreğimin alt polde 6-7mm bir böbrek taşım var. Doktorum, böbrek taşı böbreğin içinde olduğu için düşmesi imkansız ve 10mm altında olduğu için ameliyat olamam gerektiğini söyledi. Sürekli sancı çekiyorum ve çoğu zaman idrara zor çıkıyorum. Bu durum ne olur?
Bir diğer problemim ise Paroksismal taşikardi. 2020 yılında, küçüklükten beri var olan kalp çarpıntısı şikayetiyle kardiyolojiye gittim ve doktor bana kalp kapakçığın geniş ritim bozukluğu var dedi. İlaç olarak dideral verip çarpıntın olduğunda kullan dedi o günden beri elimden geldiğince kullanıyorum. Herhangi bir raporum vs. yok. Son bir yıldır artan çabuk yorulma ve kalp ağrısı için de yakın zamanda tekrar görünmem gerek. Bu iki durum için askerlikten muaf sayılırsın dediler. Şubeye gitmeden önce nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?
Bir diğer problemim ise Paroksismal taşikardi. 2020 yılında, küçüklükten beri var olan kalp çarpıntısı şikayetiyle kardiyolojiye gittim ve doktor bana kalp kapakçığın geniş ritim bozukluğu var dedi. İlaç olarak dideral verip çarpıntın olduğunda kullan dedi o günden beri elimden geldiğince kullanıyorum. Herhangi bir raporum vs. yok. Son bir yıldır artan çabuk yorulma ve kalp ağrısı için de yakın zamanda tekrar görünmem gerek. Bu iki durum için askerlikten muaf sayılırsın dediler. Şubeye gitmeden önce nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?