Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Salgın devam ederken diş tedavisi yaptıranlar var mı?

zeynep71

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar covid devam ederken diş tedavisi yaptıran varmı? Şuan diş hekimine gitmek dogrumu bilemedim. Dolgu kırıldı . Hem dişci korkum var. Hem korona bulaşmasından tedirginim. Özel 'e yoksa diş hastanesine mi gitmek mantıklı bilmiyorum. Hastane de öğrenci yaptıgı için sürekli sıkıntı oldu. Kırılma düşme gibi sıkıntılar. dişlerini tedavi ettirenler bilgilendirmenizi rica ediyorum

Covidin diş tedavisine hiç bir engeli yok istediğiniz hemen 182 mhrs randevusu alıp gidebilirsiniz. Isleminiz hemen hallolur 🙂

valla arkadaşım ben bir kaç hafta önce gittim diş hastahanesine eskiye göre tedbirler gayet iyi
ama bu tabiki senin tercihin olacak hem salğın ve bulaşma riski çok arttı hemde ne kadar burundan bulaşma riski var isede ağızdan bulaşma riskide bir o kadar fazla

Ben oldum devlet hastanesinde kaplama yaptırdım 3 defa gittim 3 hafta önce bitti 2 doz aşım vardı bir sıkıntı çıkmadı. Para sıkıntın yoksa özele git tabi ama dişçi fiyatları aşırı arttı ona göre git, devlete gidersen 2-3 defa gitmek zorunda kalırsın devlet hastanesinde doktorlar dikkat ediyorlar hijyen e ama halk bildiğin gibi yarı maskeli yarı maskesiz. Korkunun ecele faydası yok bir an önce git kurtul o kırık dişler öteki dişleri ve diş etinide çok etkiliyor.

karar senin bende gecen hafta diş hastanesine gittim ağrı vardı 2 dişe kanal tedavisi yaptı bu hafta tekrar gidicem karar senin otobüste markette de bulaşabilir en azından orda hes kodu soruyorlar girerken

zeynep71 zeynep hanım hangi ilde yaşıyorsunuz?

1. eğer şehir dolmuşuyla gidekseniz hes kodu istenir. Oradan kolay kolay bulaşmaz
2. Hastanelerde de hes konu sorulur oradan da korumanız gerekmez
3. Diş hastanesinde çalışan biri olarak söyleyebilirim ki sizin düşünceniz bir korkudan başka birşey değil yanlış anlamayın sizde haklı olarak düşünüyorsunuz ama hiç korkacağın gibi bir durum yok ve biz hes kodu sormuyoruz ama sistemimizde covid sorgu sistemi var gelen hasta covid olmayı bırak temaslı ise bile muayene etmeden geri ceviriyoruz 🙂umarım sizi rahatlamıştır bu bilgiler .
Ve ayriyetten bir sürü gelen hastamız var diş tedavisi için 😌🙂

Merhaba arkadaşlar anlattıklarınız beni rahatlattı çok teşekkür ederim. Salgın oldugundan bu tarafa diş dr. Hiç gitmemiştim. Hastaneler kalabalık ortamlar oldugu için. 2 doz aşılıyım. Tabi ki heryerde bulaşma riski var. Ama engelli olunca biraz daha dikkatli yada endişeli oluyor. Çünkü kendi hastalıgı yın getirdigi sıkıntılar var. Örnek vereyim. Bedensel sıkıntılı oldugum için uzun süreli aynı pozisyonda kalamama gibi vb. Son dönemde bedensel sıkıntılarım oldugu için erteliyordum. Diş doktoruna diş sıkıntınızın dışında uzun süreli aynı pozisyonda kalmakta sıkıntı yaşayabildigimi hiç bir zaman anlatamadım. En son ögrenci yapmıştı dişimi o zaman aynı pozisyonda daha uzun süreli kalabiliyordum. Benim gibi uzun süreli aynı pozisyonda kalamayan varmı bilmiyorum. Uzun yazmışım kusura bakmayın

Bedensel hastalıgımın üzerine covid eklenirse benim için fazlaca zor olacagını düşündügüm için bu kadar endişeli ve dikkatliyim. Keşke saglıklı olan insanlarda biraz dikkatli olsa bu kadar artmazdı diye düşünüyorum. Yukarı yazdıgım gibi sadece engelli oldugum ve üzerine covid olmayayım diye belli şeyleri yapmamam diger insanlar tarafından tanıdıklarım tarafından olumsuz eleştiriler almıştım.biraz konu dışına çıkmış olabilirim kusura bakmayın

zeynep71

Bizde öyleyiz mecbur kalmadıkça evden çıkmıyoruz, bizim derdimizde hastanelik olursak bize orada kim bakacak öyle bir durumda refakatçi de almazlar yanına anca hastanelerdeki hasta bakıcıların eline kalırız. Bende bu yüzden hiç gitmedim covid çıktıktan sonra aşı gelince 2 doz olup gittim sıkıntı olmadı. 3. Doz vaktin geldiyse onuda ol git , bu covid daha 3-5 yıl böyle gider ertelemenin anlamı yok artık yakalansan bile aşı olduğu için hafif atlatılıyor. Geçmiş olsun

Üst Alt