Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker yükselmesi sonrası istifra etmek olağan mıdır?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
171
Reaksiyonlar
101
İnsülin direncim var. Ve direnci kıramıyorum. Sorum şu; Şeker yükselmesi sonrası istifrahdan sonrası rahatlama psikolojik midir yoksa bir açıklaması var mıdır?

Rahatlama psikolojik değil. Vücudun verdiği tepkime. istifradan sonra rahatlama hissi psikolojik olarak sizi rahatlatıyor o yüzden.

dreamfail...yükselme derken ne kadar bir değer den bahsediyoruz...açlık tokluk?...merakımı mazur görürseniz?

Tokluk şekerim yükseliyor. Tüm belirtileri fazlasıyla yaşadığım için yükseldiğini anlıyorum. Doktorum cihaz yazmadığı ve benimde ölçme imkanım olmadığı için değer söyleyemem. 3-4 hafta sonra kontrolüm var ancak o zaman öğreneceğim
deathless

Son düzenleme:
dreamfail...anladım hocam..bana tip 2 teşhisi kondu şu an açlık 80-95 tokluk 140 180 arası ilaç da kullanıyorum,ama senin bahsettiğin kusma etkisi pek olmadı ben de,sadece geçen sene ki ilacım glifor çok kaşıntı mide de şişlik yapmıştı ben de yan etki olarak onu da bıraktım şu an diamicron kullanıyorum...

@dreamfail Merhaba.20 senelik Tip 1 diyabetli olarak şekerin doğrudan mide bulantısı ve kusma yapmadığını söyleyebilirim.
Şekerinizin kaç yıllık olduğunu ve yaşınızı bilmiyorum ama böbreklerinizle ilgili bir problem varmı diye bakmaları lazım.Yüksek şeker ve tansiyon vücuttaki diğer organlara hasarlar veriyor ve maalesef bu hasarların geri dönüşü yok.Geçmiş olsun.

@gül_se Tip2 diyabete %20 oran verilir.Tip 1 yani insülün kullanan hastalara ise %30 veriliyor.
Yani sadece şeker hastalığından gerekli olan %40 lık oran verilmiyor.

Hatta tansiyon +Tip 1 diyabet %31 yapıyor.

Sugaremro
Cevabınız için teşekkür ederim Emrah bey doğrudan kusma olmuyor. Tokluk şekeri aşırı yükseldiğini hissettiğimde oluyor. Ayrıca yediklerime çok dikkat etmezsem yani şekeri hamur işini ve meyvayı az fazla kaçırsam karnımın yanında ağrı oluşuyor. acı ve ekşi yediğimde olmuyor. aile hekimi pankreas olabilir dedi. kontrole gittiğimde söyleyeceğim endokrinoloji uzmanına

Sugaremro teşekkür ederim. Sadece glikofen kullanıyorum. Açlık 122-141 arasında değişiyor. Oran veriyorlar mı bilmiyorum.

Sugaremro acaba teşhis konulurken tip1 i tip2 den ayırt ederlerken hangi farklar dikkate alınıyor?

gül_se...değerlerin hafif sınırın üstü ama çok da değil bence...ama 1 yıl a yakın ilaç kullanımı çok etkili oluyor oran almada,Emrah arkadaşımızın dediği gibi şeker hastalığından anca diğer organları etkileme bariz ise 40 ı geçersiniz ama etki yoksa en fazla tansiyon ile beraber 30 alırsınız bence...ben bu arada beyin kanamasından dolayı erken emekliyim ,eğer kontrole çağırırlarsa 1 yıldan fazla ilaç kullandığım(diamicron ve delix kullanıyorum) için ekletebilirim tansiyon şekeri...geçmiş olsun..

@@deathless teşekkür ederim sizede geçmiş olsun.

Sugaremro...emrah senin emeklilik işleri ne oldu kontrol de düşmüştü galiba en son yanılmıyorsam??

deathless
2 ay sonra tekrar bağlandı maaşm.Düşme olmadı oranlarda.Şeker +Tansiyon %31 ,böbrek nakli+Böbrek bozuuklukları da eklenince şu an %87 raporum.2 senelik verdiler ricamla.

@dreamfail
Ben bunu rahatsızlıklar için ayrıca gittim ,Endoskopi neticesinde kronik Gastrit teşhisi koydular fakat herhangi bir ila. kullanmıyorum.

@gül_se
@deathless arkadaşımızın da belirttiği üzere nu oranlarla Tip2 diyabet hastasısınız. Oranınız %20 olacaktır.Tansiyonunuz varsa toplam oranınız %21 olur.

Umarım şekeriniz hep böyle kalır ve rapor falan almazsınız.Sağlığımız her şeyden önemli.

Şeker dikkat edilmez ise yaklaşık 15 sene sonra bütün organları bitiriyor.Önce göz ve böbrek.Sonrasında sinirler

Lütfen şeker hastalığı olanlar bunu ciddiye alsınlar.20 senede beni mahvetti.38 yaşında böbrek nakli oldum.Gözlerimde kanamalar oluyor ve her yıl lazer oluyorum.

Kendinize iyi davranın.

Sugaremro...emrah bu arada şeker ölçümlerinin zamanı çok farkediyor herhalde...sence de öylemi??...sabah açlık 84 tokluk 148 akşam yemeğinden sonra ölçtüm dün 261 çıktı..akşamları bu kadar çok çıkması normalmi??...ama emin olduğum bir şey var tabii ki ,vücudumun şekere toleransı hiç yok azıcık pilav makarna tatlı yiyeyim hemen yükseliyor..

Sağolun arkadaşlar hepinize sağlıklı günler dilerim.

18 yıllık diyabetliyim kusma ketoasidoz sonucu oluşan bir durumdur rahatlatmaz daha kötü yapar vucudunuzun bikarbonat dengesini bozar acillik olursunuz kusunca direk acile gidin serum taksınlar

bütün günün yeme içmesinin birikiminden dolayı tatlı tuzlu,akşam saat 20:30 da ölçülen şeker in yüksek çıkması normalmidir sizce arkadaşlar ,konuyu iyi bilenler cevaplayabilirlermi??...teşekkürler.

deathless

yüksek derken kaç ? 200 felan çokta abartılacak bir şey değil tip1 diyabet için

druid..benimki 261 çıktı evvelki akşam saat 8 buçuk gibi ölçtüğümde,bu arada ilk defa o satte ölçtüm genelde kahvaltı öncesi ve sonrası ölçerim..tip 2 yim bu arada.

Üst Alt