Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sintigrafi'ye giren var mı? Bilgi verir misiniz?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
218
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar sintigrafi renkli filim çektiren varmı anneme bel agrısı için sintigrafi çekimi yapılacak artık tamamen vücutmu sadece belmi tam bilmiyoruz bu filimi çektiren varmı nasıl birşey zormu..

Ben girdim. Zor değil sadece koldan bir ilaç veriyorlar, bu ilaç vücutta yayılırken sadece ilgili bölgenin filmi çekiliyor.5 dk sürüyor. Acı ağrı yok. Sadece verilen ilacın etkisi ile vücudu geçici bir sıcaklık kaplıyor. Zaten bu ilaç organları büyütüp sorunu doktorların daha iyi görmesini sağlıyormuş. Rahat ol çok basit bir çekim.

geçmiş olsun kardeşim 5 dakikamı anneme 4 saat duracan demişler o nasıl oluyo anlamadım komplemi çekilecek acaba..emar gibi makinenin içine giriliyormu yoksa tomografi gibi sadece yuvarlak bi makinemi..

ben kalp için birkaç defa çektirdim tam ne kadar sürdü hatırlamıyorum ama 5 dkdan çok sürdü,çekilen yerde başka sıra olmasa bile o kdar çabuk bitmez. mr gibi değil merak etme.

Demek farklı farklı çekiliyor bu flim :rolleyes:

Bende çektirdim ayağımdan,girmeye yakın damar yolu açılıyor ilaç veriliyor MR makinesi gibi makinesi var tak tak vuruyor belli zaman sonra teknisyen gelip damardan yine ilaç veriyor devam ediyor çekime 5 dk değil 1 saat felan sürüyor ama korkulacak kadar ağrı sızı olmuyor sadece yat yat sıkılıyor insan makinenin sesi insanın sinirlerini zıplatıyor birde.. :)

Geçmiş olsun şifalar dilerim Annenize...

Cevaplar için ben de teşekkür ederim. Ben de Haziranın 5'inde böbrekten dolayı çektireceğim. İşin açıkcası ben de bu soruların cevabını arıyordum.

arkadaşlar çok sagolun allah razı olsun hepinize çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin inşallah annemde çarşamba günü girecek,ama tuvalet ihtiyacı olursa ne yapılacak..

Arkadaşım korkmasın ben tüm vücut çektirdim sadece sıkıcı oluyor hareket etmeden yatıyor duruma göre hareketli bir sedye üzerinde damar yada ağızdan verilen ilaçla yapılıyor

Hiç bir zorluğu yok çokda uzun değil zaten en fazla yarım saat kaldıki oda tüm hazırlık dahil.

Hiç bir zorluğu yok çokda uzun değil zaten en fazla yarım saat kaldıki oda tüm hazırlık dahil. Geçmiş olsun annenize..

allah razı olsun anneme 4 saat demişler onu anlamadık acaba yanlış mı anlamışlar,annemin sorunu bel bölgesi çok agrıyor agrıdan duramıyor zor adım atıyor bi agrı girdimi adım dahi atamıyor igne vurulmadan duramıyor,sintigrafi dedim ama nükleer tıp die bi filime girecek dier adı sintigrafimi.?

Bana büyük şaşal su aldırdılar suyun bir kısmını döküp içine ilaç koydular ve toplam 1 saat içinde hepsini içtim kolumdan damar yolu açıldı ilk çekim 20 dakika sürdü ikinci çekim 15 dakika damardan ilaç vererek yapıldı ben sabit yattım sedye gibi bişey sedyeye paralel makinada hareket ediyor tünel gibi bişey acı falan yok sıkılıyorsunuz birde makinan sesi takıntılı iseniz rahatsız ediyor ben pek umusamam öyle şeyleri..

Arkadaşım evet diğer adı sintigrafi annenize verilecek radyosyonla tüm bedeni kamera ile görüntünecek bunun çok fazla bir tehlikesi yada acısı yok meraklanmayınız rahat olunuz

Nükler tıp derken kullanılan cihazların tümüne verile bir ad buna tomografi sintigrafi ve en sonda pet c eklendi hastalıkların teşhisinde gerekli kolaylıkları sağlıyor bu cihazlar

allah razı olsun çok sagolun gerçekten bi ailemde sizlersiniz rabbim sizlere hastalarınıza acil şifalar versin şuraya yazmanız bile duygulandırdı gözlerim doldu emeginizi esirgemeyen arkadaşlardan binlerce kez razı olsun acil şifalar versin..bizimkilerin anladıgı 4 saat araştırdım çekime girmeden önce 4 saat içinde birşey yenmiycekmiş..

sonbahar.44;

kıymetli kardeşim hiç endişe etme gerçekten fazla bir sıkıntı yok bol bol dua okursa zamanın nasıl geçtiğini bile hatırlamıyor insan tomografi yama mr daha sorunlu sedyede yatarken her taraf açık iki tane l harfini düşün farklı açılarla sedyenin üzerinden geçecek tabi arada bir sedyede hareket ediyor aslında eğlenceli bile denebilir için rahat olsun rabbim yar ve yardımcımız olsun tekrardan geçmiş olsun.. Evet burda büyük bir aile olduk..

allah razı olsun sizleri seviyorum rabbim kimselere dert verip derman aratmasın,ama imtihan dünyası herşeyin bir mükafatı var ama yürek sızısı can dayanmıyor ciger işte...:(

amin kardeşim biliyorum ne demek ve nasıl bir ciğer yanmasıdır tez zamanda iyileşir inşaallah sanada sabır ve metanet dilerim..

arkadaşlar dün annem sintigrafiye girdi sabah 8.30 damardan ilaç verildi saat 12.30 kadar bekle 1,5 litre su iç ilk önce kemik singtigrafisi çekildi 5 dk sürdü,10 dk sonra guatr sintigrafisi çekildi oda 5 dk sürdü,sonuçlar inşallah iyi çıkar ama bel bölgesinde kemikte METASTAZ şüphesi var inşallah rabbim kötü bişe çıkmaz...

arkadaşlar hepinizden allah razı olsun rabbim şu mübarek ayların içinde inşallah bütün hastalarımıza acil şifalar versin,annem sintigrafi sonucu çok şükür temiz çıktı sonuç:kemik dokuda tümoral proçes veya metastaz lehine bulgu izlenmeyen tüm vücut kemik sintigrafik incelemedir..bu arada burdaki bütün arkadaşlarımızın miraç kandiliniz mübarek olsun hayırlı kandiller..

Bende böbrek için çektirmişştim. BAna ekstradan süt ve çikolata verdiler yemem için. :) YAnlış hatırlamıyor isem karaciger in parlamasını önlüyor demişlerdi.

Merhaba vücut sindigrafisinde hiç ayaklarım ister istemez titriyor cekimi etkilermi

Merhaba sindigrafi çekiminde normalde vücudum hareket etmiyor ama ister istemez ayaklarım titriyor piskolojik olarak bu vücut sindikrafisini etkilermi

Üst Alt