Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sinüzit ağrısı nerelerde olur, nasıl anlaşılır?

zeynep71

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar sinüzitle ilgili net bilgiye ihtiyacım var. Sinüziti olan arkadaşlar bilgisi olanlar paylaşırsa iyi olur. Benim başımın yan tarafında agrı burun tıkanıklıgı şakakta agrım var. Sinüzit olabilirmi ? Salgından dolayı hastaneye gidemiyorum. Sorumu daha öncede sormuştum.

Burasi bir forum evet ama aramizda doktor yoksa ki doktor bile olsa uzaktan yaziyla teshis koyamaz, şahsen doktor olmadigim.icin net bir sekilde sizin durumunuz sinuzittir diyemem.
Sinuzitim yok ama belirtileri vardir bende, cok defa doktora sinuzit ihtimaliyle gitmisimdir ki doktorlar da olabilir diye bir sürü test yaptılar o yüzden ortalama belirtilerinden bahsedebilirim.
Göz cevresinde sinus bolgesi denen hava boşluklarının dolmasi/iltihaplanmasi sonucu agri olur. Benim hali hazirda bile var ama biraz alerjiden de kaynaklı benimkisi.
Daha çok göz cevresi yani goz altlarindaki kemikler ağrır, goz kapaginin ustu şiş gibi hissedilir. Benim de zaman zaman şakaklarim ağrıyor, aile hekimime de gecen gün söyledim bana vitamin eksikliğiniz olabilir dedi.
Goz pinarlarindan burun kemigine dogru inen kısım da dolar, iki kaşın ortasi kisaca alin bolgesinin altindan tamamen goz çevresini kapsayan ve bazen gözleri acmayi bile engelleyen derecede o bölgenin iltihapla dolmasidir sinuzit.
Bu tip ağrılar icin ben pandemi öncesi göz poliklinigine gittim önce, gözler sağlam çıktı:) o doktor beni kbbye gönderdi sinuzit icin, tomografi çekildi temiz çıktı. O doktor da migren olabilir dedi nörolojiye gönderdi, orada da bir sey cikmadi şükür. Nem dengesizliginden oldugunu farkettim ben yani kışın kalorifer yazın da klima nemsiz bıraktığı icin oluyor biraz da bende.
Kendinizi takip edin, hangi bölgelerde yoğun, ne kadar süre ile devam ediyor, sabah mi daha cok aksam mi ya da günün hangi saatlerinde?
Gida alerjileri bile etkiliyor. Mesela şekerli tuzlu şeyler vucutta ödem yapıyor o da agrilari tetikliyor, peynir/süt ürünleri vucuttaki histamin degerini arttiriyor o da iltihaplanmayi (inflamasyon/enflamasyon) arttiriyor. Yani ben gerek bilgim gerekse kendimdeki durumlardan sebep bu kadar anlatabildim, yine de ihmal etmeden bir hekime basvurursaniz daha doğru bir teshis alirsiniz. Gecmis olsun

Gül2011 zaman ayırıp ayrıntılı yazdıgınız için çok teşekkür ederim. Uzun zamandır ve ara ara olan bir agrı. Neyin tetikledigini bulamadım hala . Ayrıca nem dengesizligi ve gıda alerjisi aklıma gelmemişti. Baş agrıları tipleri çok hepsi birbirine benziyor. Aile hekimine gitmiştim. Sinüzit olabilir demişti. Ne yapmalıyım bilgi vermedi. Güzel bilgilendirmeydi. Saolun..

Zeynep hanım,
Yani ben kendi yaşadıklarımı yazdim ama hastaliklar baskalarina bakarak ya da baska insanlarla kiyaslama yaparak tespit edilebilecek seyler değil
Ayni belirtiler baska hastaliklarin da sebebi olabilir örneğin baş ağrısı susuzluktan da olabilir, tansiyondan da, stresten de, migrenden de beyin tümöründen de. Yani buna bakarak kendi kendinize sonuca varmayin ve lütfen ileri tetkik icin uzman bir hekime basvurun. Bende alerji var sizde olmayabilir, içtiğim ilaclar da yan etki yapıyordur bende ama siz ilac kullanmiyorsunuz belki strestendir/uykusuzluktandir vb.
Detayli kan tahlili, tomografi gibi tani koyucu tetkikler yaptırmadan net bilgiye sahip olunamaz diye düşünüyorum. Herkese söylediğimi burada da tekrar edeyim, lütfen internetten arastirarak kendinize hastalik teşhisi koymayıniz.

Gül hanım ben sizin yaşadıklarınızı anlattıgınızın , hastalıkların her insanda farklı olabilecegini biliyorum. Ben başkalarına bakarak kendime teşhis koymam dogru olmaz. Her zaman dr. Gitmek gerekir altta yatan sorunu bulup tedavi edebilmek için. Size de geçmiş olsun

Üst Alt