Burasi bir forum evet ama aramizda doktor yoksa ki doktor bile olsa uzaktan yaziyla teshis koyamaz, şahsen doktor olmadigim.icin net bir sekilde sizin durumunuz sinuzittir diyemem.
Sinuzitim yok ama belirtileri vardir bende, cok defa doktora sinuzit ihtimaliyle gitmisimdir ki doktorlar da olabilir diye bir sürü test yaptılar o yüzden ortalama belirtilerinden bahsedebilirim.
Göz cevresinde sinus bolgesi denen hava boşluklarının dolmasi/iltihaplanmasi sonucu agri olur. Benim hali hazirda bile var ama biraz alerjiden de kaynaklı benimkisi.
Daha çok göz cevresi yani goz altlarindaki kemikler ağrır, goz kapaginin ustu şiş gibi hissedilir. Benim de zaman zaman şakaklarim ağrıyor, aile hekimime de gecen gün söyledim bana vitamin eksikliğiniz olabilir dedi.
Goz pinarlarindan burun kemigine dogru inen kısım da dolar, iki kaşın ortasi kisaca alin bolgesinin altindan tamamen goz çevresini kapsayan ve bazen gözleri acmayi bile engelleyen derecede o bölgenin iltihapla dolmasidir sinuzit.
Bu tip ağrılar icin ben pandemi öncesi göz poliklinigine gittim önce, gözler sağlam çıktı
o doktor beni kbbye gönderdi sinuzit icin, tomografi çekildi temiz çıktı. O doktor da migren olabilir dedi nörolojiye gönderdi, orada da bir sey cikmadi şükür. Nem dengesizliginden oldugunu farkettim ben yani kışın kalorifer yazın da klima nemsiz bıraktığı icin oluyor biraz da bende.
Kendinizi takip edin, hangi bölgelerde yoğun, ne kadar süre ile devam ediyor, sabah mi daha cok aksam mi ya da günün hangi saatlerinde?
Gida alerjileri bile etkiliyor. Mesela şekerli tuzlu şeyler vucutta ödem yapıyor o da agrilari tetikliyor, peynir/süt ürünleri vucuttaki histamin degerini arttiriyor o da iltihaplanmayi (inflamasyon/enflamasyon) arttiriyor. Yani ben gerek bilgim gerekse kendimdeki durumlardan sebep bu kadar anlatabildim, yine de ihmal etmeden bir hekime basvurursaniz daha doğru bir teshis alirsiniz. Gecmis olsun