Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sıvı diyeti ile kilo vermek istiyorum..?

Konular
52
Reaksiyonlar
95
88-89 kilo bandında iken bi baktım ki 96 kilo olmuşum. 6 kilo vermem lazım. En az 10 gün boyunca sıvı ile beslenmek istiyorum.

Çorba, ayran, şalgam suyu, meyvesuyu, kefir, süt ve sütlü kahve tarzı şeyler ile besleneceğim. Kilo verebilir miyim sizce

Sıvı iyidir ama vücuttan atamazsan ödeme yol açar ve şişkinliği yağlanma ile karıştırabilirsin.
Su hacmi de sonuçta gereksiz ağırlıktır. Hatta yağlanmadan daha tehlikelidir.
Su takviyesine ek olarak gün içi hareket gerekiyor. 89 dan 68 e ortalama 5 ayda geldim.

Meyve suyundan uzak dur! maden suyu önerirdim ama onu içmeden önce katı yemek yemen gerekir.

Göz tansiyonu için kullandığım bi hap var diazomid diye. O ödem ilacı olarakta kullanılıyor. Zaten kışın çok fazla idrar çıkışı oluyor bende. Vücutta sıvı tutulumu olmaz diye tahmin ediyorum

Sadece sıvı tüketip kilo da alabilirsiniz. Mesela meyve suyu demişsiniz, et yerseniz daha az kilo alırsınız meyve suyuna göre.

Yapmanız gereken karbonhidrattan uzak durmak. Ekmek, makarna, şeker, pirinç ve en önemlisi abur cubur ile ambalajlı besinlerden uzak durmak. Vücutta yağa dönüşen, kilo yapan karbonhidrattır.

Et ürünleri (işlenmiş sucuk vs değil), süt ürünleri ve sebzeleri doyana kadar tüketip karbonhidrat almadan beslenirseniz kilo verirsiniz. Yapacağınız diyet hayat tarzınız olmalı, bir müddet sonra bırakılacak bir şey olmamalı. Eski halinize dönerseniz daha fazla kilo alırsınız.

Hayat tarzı yapabileceğiniz bir diyete başlamanızı tavsiye ederim. Ani kilo almak ve vermek de çok tavsiye edilmez. Doğru beslenme ile zamanla zayıflamak daha iyi...

Can bogazdan gelir a a bogazdan cikar
Siviyla karnin doymaz hep aclik hissedersin
Tavuk balik salata kilo verdirir ekmek seker yag yenmezse
Seninki kilo degil odem olmali sagligindan olma

Metabolizma iyiyse olur.
Yalnız kışın yapmayı düşünme. Yağsız ve karbon/proteinsiz kış geçmez. Geçse de yorgun hissedersin kasların zayıflar.
bol şans

Mesela ekmeği bırakmak zor mu geldi, kepekli ekmek yenebilir. Lif oranı fazla olduğu için tok tutar ve beyaz ekmeğe göre karbonhidrat oranı daha az.

Canın şeker mi istedi; kek, bisküvi yerine pekmezi yoğurda veya tahine karıştırabilirsin. Şeker ilave edilmemiş hurma yiyebilirsin. Evet bu da karbonhidrat, bu da şeker ama en azından doğal şeker. Kimyasal yok ve beraberinde birçok mineral, vitamin vs de alınmış olunuyor. Böylece vücutta daha iyi işleniyor. Yani diyet bozulacaksa da daha doğru şekilde, krizi atlatacak kadar bozulmalı sadece.

Benim tanidigim biri at gibi yulaf ezmesiyle kilo verecegini dusunup yerdi😂

Hayatta ihtiyac duymadim
Sagir o,unca tabanvayicok kullanir yerimduramam tig gibiyimdir😊

Bobreklerini büyük oranda fazla çalıştırmış olursun....ayrıca sıvı diyeti sonrası daha fazla kilo alman olası...cevremde ki birçok kişi Karatay diyeti uyguladı valla kilolu kişilerdi birde gayet sağlıklı şekilde kilo verdiler...hatta biri şeker ilacını bıraktı ...spor olmadan kilo verilmez buarada

Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek yiyin 1 dilimi bile tok tutuyor

Mide balonu duydun mu bilmiyorum, hap gibi bir şey, yut az yersin. Diyete karşıyım aslında. Ölünce kurtlar bayram etmeli.

Bugün başladım diyete.
Sabah bir kase mercimek çorbası içtim. Yanında 1 galeta. Öğlen bir kase puding yedim. 4 te çay demledim. Bir demlik çay içtim. Akşam bir kase isotlu tuzlu yoğurt yedim. Yine bir galeta ile günü kapadim. Gece ilerleyen saatlerde film izlerken filtre kahve demler içerim sonrada yatarım.

Bu işin formülünü sormuştum bi doktora, vücuda giren ve çıkan eşit olacak demişti, zinde kalmanın formülü bu.
Biz eritemeyeceğimiz şeyleri yiyoruz, işte bunlar bize kilo olarak kalıyor maalesef.

@furkander33 bir diyetisyenden zayıflamak için yardım alın .su zayıflatır diye biliyorum tabi kişiden kişiye degişir. Sıvi diyeti yaparak zayıflayım diye düşünürken başka hastaliklıklarla ugraşmak zorunda kalmayın. Ne yaparsanızda dr. Kontrolünde yapın . Geçmiş olsun

@furkander33,

Vücudun enerji kaynağı şeker ve yağ dır. Şekeri komple kesersen vücut otomatik olarak yağ yakar bu da kilo verdirir. Ayrıca gece kahve içme uykunu kaçırır daha fazla açlık hisseder yemeye başlarsın. Sıvı ile beslenmek kilo verdirmez, versende kısa vadeli olur bıraktığın an daha hızlı eski haline dönersin. Şekerli şeyleri (zararlı karbonhidratlar; un ve şekerle yapılan herşey, makarna, pirinç, patates kızartması,abur cuburlar) kesip sebze, meyve,et,balık,tavuk, kuru baklagiller, kuruyemiş tarzı beslenirsen hem güçsüz düşmezsin hemde kilo verirsin. 3 hafta sürmez o 6 kilonun gitmesi.

Kilo nedir önce onu bilelim, kilo vücuda alınan gıdanın harcayamadıgımız enerji nin yağa dönüşmesidir. Yağı eritmek için ateşe ihtiyac var. Spor yaparsak bu ısıyı saglarız. Gün gelecek diyetisyen hastasının reçetesine onu yeme bunu yerine namaz kıl oruç tut yazacak.

Eşimin teyzesi yıllardır yemek yiyemiyor. Kaynar suya ekmek doğrar yerdi. Katı bir şey yemezdi bundan başka. Bu yıl boğazında yara çıktı. Biz yara sanıyoruz daha doğrusu. Şimdi hiç yiyemiyor. Midesini deldiler ordan besleniyor artık. Baya kilo verdi yanlız bir deri bir kemik kaldı.

@kuloglu 52,

Onların kilo ile derdi yok, dünyada ne kadar yer içerse karları. Kusma havuzu yapılmış yer içer buraya kusar tekrar tekrar yer içerlemiş. Onun için kuranda (yiyiiniz içiniz israf etmeyin) der

Seyhlerin sihlarin kustugu meleleri doyururmus fetonun sumuklu mendili bile onlarca mukaddesmis😂

Son düzenleme:
İkinci günüm
Sabah 1 adet haşlanmış yumurta 1 dilim peynir 1 galeta 1 demlik çay
Öğlen bisey yemedim kahve ictim iki kupa
Aksama air frey da iki tane patlıcan közledim yoğurt ile karıştırıp yedim. Gece film izlerken cay demlerim. Kapanış

@furkander33,

Diyetinde ne yiyip içtiğini yazman çok önemli. Bir ara diyetisyene gittiğimde zorlanmaya başladığımda tek tek yazdırmıştı bana. Bu ne yediğinin farkına varmanı ve yediğini kontrol etmeni kolaylaştıracak.
Spor yapayım mı dediğimde hayır demişti, bazı kişilerde spor açlık sendromu yaptığından daha çok yemeğe sebep oluyor.

dostum sıvıya falan gerek yok, 6 kiloyu basit bir diyetle ve aksamları 30 dakka yürüyüş ile 1 ayda sağlıklı şekilde verebilirsin. Aç kalmanda gerekmiyor, doğru besinleri tüketerek verilebiliyor

Üçüncü gün
Sabah iştahım yoktu 1 demlik cay icip dışarı çıktım.
Öğlen yoğurtlu tavuk tantuni yedim bir dilim ekmek yedim banmak icin kahve ictim
Aksam eve gelince air frey da 2 kabak dilimledim pişirdim üzerine 2 dilim kaşar eritip tuz ve karabiber esliginde yedim.

Günü kapadım
Gece laptoptan dizi izlerken ya cay ya da kahve demlerim.

Verdigin perhize budur gayratım,
Bundan başka uyamayong dohtor bey,
Üç sepet yımırta sabah kahvaltım,
Teker teker sayamayong dohtor bey!
Şiire bak

Üst Alt