Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren F20'yim. Bu kitabı okuyunca hastalığımı daha iyi tanımaya ve baş etmeye başladım

Descartes

Aktif Üye
Konular
98
Reaksiyonlar
298
Konu başlığında yazdığım gibi bu kitabı okuduktan sonra şizofreni ile alakalı farkındalığım zirve yaptı. Yaşadığım semptomların (((hezeyan, perseküsyon, grandiyöz vb))) çoğunun tıbbi karşılığını ve anlamlarını öğrenmiş oldum. Tabi ki size, bu kitabı okuyunca ilaç kullanmanıza gerek kalmaz gibi ütopik iddialarda bulunamam Yalnız, şizofreni yaşıyorsanız farkındalık ve içgörü gibi konularda büyük ilerleme yaşayacağınızı garanti edebilirim. Zaten uzun zamandır stabilim ve doktorum da "remisyon" evresine ulaştığımı söylüyor. Emin olun ki bu kitabı aldığınıza pişman olmazsınız. Yeter ki sabredin ve okuyun. Size çok şey katacak bir baş yapıt...

P2i697AMx1S.jpg

Allah daha çok şifa versin ben kitap okumayı sevmiyorum
kitabı bitirdiniz mi ?

@Ahmet T, sağolasın. Gruptaki şizofren kardeşlerimize bir katkım olsun diye paylaşmak istedim. Bu kitabı 2-3 defa okudum. Kitap okumayı sevmiyorsan da tavsiye ederim. Zaten konu akışına kendini kaptırınca bu sıkılma durumu geçer. Kendini zorla ; emin ol ki sana çok şey kazandıracak. İnternette PDF formatında da bulabilirsin.

@Ahmet T, evet ben de ömür boyu ilaç kullanacağım. Bu gerçekten rahatsız değilim. Ölene kadar hastalığın sürecek. O zaman bu kalan zamanı daha mutlu ve verimli geçirmenin yollarını araştır. Bunun yolu da farkındalığın ve işlevselliğin artmasından geçer. Şizofrenide iyileşme sadece ilaçlarla olmaz. Bir meslek edinip çalışmak lazım. Mental durumun buna engelse bile evde zaman geçirecek, beynini çalıştıracak hobiler vs. edinmen lazım.

psikolojim bozuk annemi 1 yaşımda kaybettim bir kadın var halü müdür ney vay gavurun bebeği diyip duruyor bana inanır mısın o dedikçe midemde yanma oluşuyor

@Ahmet T, :( kardeşim, anne sevgisinden mahrum büyümene çok üzüldüm. Bunu samimi olarak yazıyorum. Çünkü annem yanımda ve ona çok düşkünümdür. """bir kadın var halü müdür ney vay gavurun bebeği diyip duruyor""" diye yazmışsın. Burasını tam anlayamadım. Biraz daha açıklamalı yazar mısın ?

ben bu kadını ilk gördüğümde vay gavurun bebeği dedi ikinci kez mahallede ufo geçti gene o kadın senin annen benim dedi ahmet sen çok hasta olacaksın seni yanıma alacam kabul et dedi bu kadını artık nerdeyse hergün görüyorum vay gavurun bebeği diyor bu kadın ya uzaylı ya da 3 harfli

Üst Alt