Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofrenim, Evlenmezsem yaşlanınca ne yapacağım?

Micro123

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
80
Suan 33 yaşindayim tek çocuğum
Akrabalarım uzak, babam öldü annemle yaşıyorum
Annem de vefat ederse ilerkii yaşlarım yalnız napıcam
Kız arkadaşım vardı ondan da ayrıldım yeni bi ilişki ve evlilik hayalim yok artık evlenmek istemiyorum fakat yalniz başima yaşlaninca tek kalırsam napıcam ???

@Micro123,

Selam,

Bruce lee'den alıntılıyorum:

Kolay bir hayat dilemeyin; zor olana dayanabilecek güç isteyin.
İster kabullenin ister kabullenmeyin, içinde bulunduğunuz şartlar tamamen size bağlı.
Siz kabullenmedikçe asla yenilgi diye bir şey yoktur.
Her zaman kendin ol, kendini ifade et,
kendine inan, başarılı bir kişilik için kendi
dışına çıkma ve kopyalama.
Sonuçta başarılı veya başarısız olmak değildir önemli olan, bunların insanın kalbinde yarattığı etkilerdir.
İnsan cesaretini kaybetmediği sürece yenilmiş sayılmaz.

BRUCE-LEE

Durumum tek yaşamakla birlikte aynı Anladım ki her erkek evlenemiyormus güçlü olmak için kendimi spora verdim diz dirsek biraz hareket bereket kendime bir salon yaptım. Ararsan bulur muyum aslında şekil semal var bı araba biraz sağlık eksik ama tamamlanabilir bulurum uğraşıyor muyum hayır. Tamamen bıraktım uğraşmayı senin son durumunun aynısını yaşadıktan sonra bir de sağlık çok önemli bence ruh sağlığı fiziksel sağlık kadar problem ama problem de değil ölü sinirleri fizikseli yerine koyamiyorsun induklenmis kök hücre belki o da daha ülkede yok.ama ruh sağlığını bir şekilde yerine koyarsın elbet

Son düzenleme:
@Micro123,
Sabit bir gelirin var mı
Bakima muhtaç mısın
Boş ver tek yaşamak kötü bir şey değil. Bence yersiz gelecek kaygısına giriorsun. Oluruna bırak her şey olacağına varır.

Son düzenleme:
ben de bunu sıklıkla düşünüyorum yaşım 24 ve erkeğim. Bu zamana kadar hiç sevgilim olmadı olması için çok uğraştım fakat bu saatten sonra da olmazsa olmasın moduna girdim. artık tamamiyle kendimle ilgileniyorum kendimi geliştirmek kendime bir şeyler katmak ileride yalnız kalırsam gelirim bana yeter mi 2 kedi bir köpek alır keyfime bakarım diye bir moda girdim.

Hem çocuğum olmasa bu ülke için çok daha iyi olur gibime geliyor görüyoruz neler yaşanıyor ülkede devamlı birini kollamak zorunda kalacağız.

Bilemiyorum yani tek sıkıntı yaşlanınca ilaca veya yatağa bağlı bir konuma düşersek kim bize el atar orası meçhul ama bir şekilde kendimizi çevirebilirsek yalnızlık çok da kötü bir şey değil gibi.

Boş ver tek yaşamak kötü bir şey değil. Bence yersiz gelecek kaygısına giriorsun. Oluruna bırak her şey olacağına varır.
Katılmıyorum, tek yaşayan insanlar çift olsalar ülkede belki de dünyada ekonomik kriz diye birşey kalmazdı, diğer sosyal sıkıntılar da bonus olarak kendiliğinden düzelirdi.

Çayımı tütünü mü aldım bu konuya yazılanları okuyorum. Bakalım ne olacak. :))

@çirkin1, bana da ilkin garip gelmişti. Konu ile yorumları bagdaştırmaya çalışıyordum. Sonraları alıştım.

@Grogu,
Çok sığ bakış açısı olmuş sanki. Tek yaşayan insanları nasıl ve neye göre bir araya getireceksiniz?

Eğer bu durumu bir sebep uğruna yaparsanız mantık evliliği denen kavram gibi bir kapıya çıkar.

Belki de ne demek istediğinizi tam anlayamadım kusura bakmayın.

Ben hayatta tek başıma yaşıyorum.52 yaşındayım bekarım yalnız yaşıyorum emekliyim ayrıca çalışıyorum.benimle ister hayat arkadaşı olsun ister dost olsun isterse kız arkadaşım olsun.bulamazsam ölünceye dek bekar ve yalnız yasayabilirim

şöyle ki; iki insan aile kurduğu vakit mucizeler gerçekleşmeye başlıyor, düğün hazırlıklar ev eşya araba vsvs ekonomiye bilmem kaç yüzbin kalem girdi sağlıyor, sonra devam çocuk olursa bezinden tut okul silgi kalemine kadar vsvs daha yazamıycam kb...
Çiftlerin eğitimli olması ön şartıyla evlenmeleri diğer sosyal sorunların da üstesinden gelmelerini sağlamakla toplum yapısını çekirdekten tohuma değiştirecek sağlıklı meyveler verecektir. diye düşünürüm

Tek yaşamak israftır kardeşim zaman, para, ömür, israfıdır.
Bu şarkı da size gelsin

Son düzenleme:
Ne yaparsanız yapın en sonunda yine yalnız kalacağız.

iki kere evlenmiş ayrılmış biri olarak yorumlarımı yazayım. 11 yaşında bir kızım var. Allah herkese nasip etsin
Evlilik engelli olun ya da olmayın tamamen kumar. Biri hayatınıza girer neden bu kadar geç girdi dersiniz biri girer ben bu işlere neden girdim dersiniz :)

Yaradan bize bir fıtraf vermiş. Herkes sevgi ve ilgi görmeyi hak eder. Bunu istemek hakkıdır. Herkesin de bir nasibi vardır. Bence bir şeyler olmuyorsa dert etmeden insan sevdiğini aramalı ama olmuyorsa da dünyanın sonu değil

dediğim gibi ben iki kere buldum dedi bulamamışım :)

"bu hayatta herkes bi dişi onu seçsin diye çalışıyor üretiyor bunun için hareket ediyor hayatın amacı" daha güzel söylemişti oytun erbaş hoca ama dün dinlerken aklımda kalanı aktarıyım dedim. Yani kısacası yapabilcek tek makul şey bu güzel birşeyler üretmek , yavaş yavaş bir şeyler yapmak sağa sola çok bakmadan. Kuşun yuva yapması gibi küçük küçük adımlarla hem madden hem manen güzel birşeyler inşa etmek. Ruhumuzu inşa etmek. Bi insanın da yapabilceği en büyük iyilik okumak

BEN KENDİMİ EVLENEMEYECEĞİME İNANDIRDIM. Bu 2 çarpı 2.

PARA HER KAPIYI AÇSA KEŞKE. RESMİN TAMAMINI GÖRÜRSEK BUNU İYİ ANLARIZ.

BİZLER SANIRIM BAŞKASININ BAKIMINA MUHTAÇ KALACAĞIZ. UFUKTA BAŞKA YOL GÖRÜNMÜYOR.

ÇOK KÖTÜ SAYILIR. HEMEN HEMEN %85 LER SEVİYESİNDE.
EVET AYNEN BİZİM SONUMUZDA OLACAĞI BU.

Aynı hissiyattayım. Daha önce 1 evlilik yaptım. Keşke bitmeseydi ama elde olmayan durumlardan ötürü noktaladık. Annem babam da 70 yaşına yaklaştılar. Allah'ın takdiri; geleceği bilemeyiz ama galiba beni ileride yalnız bir hayat bekliyor. Kabullenmesi de zor.

Tekrar düşündüm de doğru söylüyor yalnız kalınca bunalım gecirdigimi farkettim ve yaşlanıyoruz ölüm gibi birşey oluyor ama suanlık kimse ölmuyor aile sart

Bu kadar yalnızlık çeken insan varken yalnızlık çekmeleri çok absürt değil mi? 🥲

Üst Alt