Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el bilek agenizist mevcut. ÖTV'siz araç alabilir miyiz?

Konular
10
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar öncelikle günaydın sol el bilekten itibaren rahatsızım 0 araç alımı için bugün maliyeye gittim orada benim alıp alamayacağım konusunda memurlar hem fikir olamadığı için Ankara'ya yazı göndermem gerektiğini söylediler ya da ÖZELGE mi ne dediler yani sol el bilekten rahatsız olup ÖTVsiz araç alan varsa onu örnek olarak dosyama koyacaklarmış burda daha önce okumuştum sanırım alanlar vardı bana ulaşmanızı yardımcı olmanızı istiyorum lütfen

Sol el bilekten engelliyim ehliyeti yenilemek için İstanbul Göztepe şehir hastahanesinde başvuru yaptım. Bugün komisyona girdim ve
10.02 otomatik vites
47 iki tekerlekli arac
78 sadece otomatik vitesli arac
102 ticari arac kullanamaz kodları verildi.

01.06 gözlük veya lens
35.04 sağ eli direksiyondan çekmeden kullanabilen kontrol cihazları
40.11 direksiyon simidinde topuz
Kodlarının olmaması ÖTV indirimi başvurusunu etkiler mi itiraz etmeli miyim?
Sitede benzer engele sahip arkadaşlarda 2. Grupta yazdığım kodlar da yazılı o sebepten sormak danışmak istedim.

Duruma göre ehliyetimi bu raporla yenileyip ÖTV için başvuru yapabilir miyim

BU KODLAR VERİLDİ
- 10.02 OTOMATİK VİTES
-35.04 DİREKSİYONDAN SAĞ ELİ ÇEKMEDEN KULLANILABİLEN KONTROL CİHAZLARI
-40.11 -DİREKSİYON SİMİDİNDE YARDIMCI CİHAZ ( TOPUZ,DİREKSİYON ÇATALI)
-47 İKİ TEKERLEKLİ ARAÇ KULLANAMAZ
-78.SADECE OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANABİLİR
-102 TİCARİ ARAÇ, RESMİ ARAÇ ,AMBULANS KULLANAMAZ.

Bana bu kodlar verildi nacizane tavsiyem vergi dairesine gidip sorun ama bence 35.04 ile 40.11 yazılmalı idi ama dediğim gibi vergi dairesine gidip ÖTV servisine danışın en garantisi orası

ÖTV indirimi için tekrar başvuru yapacağım değil mi hocam? Bu sadece ehliyet kodu diye biliyorum. Yoksa bu kodlar da ÖTV indirimi için önemli mi

@MUHAMMED YAKIN,
bu kodlar ehliyet için engelli raporunuzun tarihi önemli yeni tarihli 2019 dan sonra Alinmis rapor ise açıklama kısmında SADECE HARAKET ETTİRİCİ AKSAMLİ TERTİBATLİ ARAC KULlANABİLİR yazması gerekli ,2019 dan önceki sürekli raporlarda hastalıkla ilgili detaylı bilgi yazdığı için gerekmiyor ama 2019 dan sonra ise muhakkak o ibare yazacak

2010 tarihli engelli raporum onda sadece oran yazılı. Ben bu kodlarla ÖTV indirimi içim rapora tekrar başvuru yapacağım bahsettiğiniz ibare bulunduğu taktirde. 35.04 ve 40.11 ibarelerinin olmasa da olur mu yani?

Açıkcası soru şu ÖTV indirimi için başvuru yapmadan önce bu kodlara itiraz etmeli miyim yoksa ÖTV farklı ehliyet farklı ehliyetmi yenileyip ÖTV başvurusunu yapmalı mıyım

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Benim sol el bilekten aganezi yüzde 54 engel oranı var hocam 2010 da aldığım raporda ama ÖTV başvurusu değil bahsettiğim 2010daki sadece engel durumu raporu

@MUHAMMED YAKIN, geçmiş olsun bazıları normal raporlada alinabildiğini söylüyorlar.ama öyle olsa başvuru yaparken ne için istiyorsunuz raporu diye soruyorlar ötv için dediğinizde hastaneden hastaneye farklı olarak 1.200 ile 2.000tl civarında para istiyorlar

@MUHAMMED YAKIN,

2010 daki raporunuzun açıklama kısmında engeliniz ile ilgili detaylar yazılıdır sitede eski tarihli bu şekilde rapor ile yakın tarihte araç alanlar var size tavsiyem engelli raporunuz ve ehliyet kodlu raporunuz ile maliyeye gidin bir görüşün size şunu soyliyeyim naçizane düşüncem kodlar eksik ama rapor olur gibime geliyor tabi kararı maliye verecek saygılar

Üst Alt