Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elimle baston tutuyorum. Orta parmağımda uyuşma başladı!?

nuray_34

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar sağ bacağımda ortez var bu yüzden sol elimle baston kulanıyorum yaklaşık 10 yıldır bu şekilde yürüdüm bir yıldan beri sol orta ve işaret parmağımda uyuşma yanma ve ağrı var . pandemiden dolayı doktora gitmeyede çekiniyorum benimle aynı sorunu yaşayan varmı ve tedavisi nasıl oluyor bilgi verebilirmisiniz ???

Nuray hanım
uyuşma herşeyden olabilir
size tavsiyem önce beyin cerrahına gitmeniz

nuray_34 Merhaba :) El parmaklarındaki uyuşmanın bir nedeni "Karpal Tünel Sendromu" olabilir. Ele giden sinirler, bilekte Karpal Tünel denilen ve yüzüğe benzer bir noktadan geçerek, parmaklara ulaşır. Bileğimizi çok büktüğümüz(Mesela gün boyu kanedyen veya klavye kullanmak vb.) işlerde/uğraşlarda/durumlarda o tünel sıkışır ve sinlrlere bası yapar. Böylece parmaklar uyuşur vs.

Bu arada uyuşmanın tek nedeni KTS olmayabilir. Aşağıdaki videoda gösterilen egzersizleri, günde 2-3 kez yaptıktan sonra, uyuşma vs. hala geçmiyorsa; başka bir sıkıntı var demektir. Umarım sadece KTS'dir. Çok geçmiş olsun :) ^^

çok teşekkür ederim bütün işretler karpal tünel sendromunu gösteriyor.

Baston dışında el hareketlerinizi güçlendirecek egzersizler yapabilirsiniz. geçmezse uygun zamanınızda Nörolojik muayene olabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Üst Alt