sorun sadece karın doyurma sorunu deyil arkadaşlar. insanlar barınağı olmadığından abd de ab de karton kulubelerde de, afrikada çadırlarda tahta evlerde ölebiliyor. salgın hastalıklarından, yetersiz ilaçtan, ücretli sağlık hizmetinden dolayı insanlar ölebiliyor. dünya sağlık örgütü ve birleşmiş milletler gıda komüsyonu yıllardır onyıllardır yardım ediyor fakat bu sorunu çözemiyor.
eşit gelir dağılımının olmadığı ülkelerde yoksul halklar bu gibi sorunlarla hep karşılaşıyor. tabi bu sorunu en şiddetli olarak yoksullaştırılan afrika ülkeleri yaşıyor. bizim ülkemizde kısmi olarak olduğugibi, afrika ülkelerindede yeraltı kaynakları özel tekel şirketlerine peşkeş çekiliyor yöneticiler tarafından. oysa yeraltı ve yer üstü kaynakları devlet eliyle üretilip işletilip dış pazarda satılıp gelirin bir kısmı kamu hizmet alanına bir kısmıda halka gelir dağılımıyla pay edilir ve yoksulluk açlık önlenir. yani bireysel paylaşımla kurumsal paylaşımla halkların beslenme, barınma sağlık, eğitim, öğretim, ulaşım gibi sorunları çözümlenmez. bu sorunlar devlet eliyle çözülebilir.
suç birazda bizde bizim ülkemizdede yoksulluk işsizlik ölümler mevcut. seçimlerde partilere oy verirken sorgulamıyoruz. örnek ben bizi yönetecek bir partiye sorarım sizin kaynakların gelir paylaşımında programınız varmı. alt yapı kaldrım kanalizasyon mimari programınız varmı. bütçeden hazineden ayrılacak paylardan hangi alanlara yoğunluk verilecek. vs.... tüzüklerini okurum. bizi yönetecek partiye inançsal yakınlıktan ve ya bireysel grupsal çıkarlardan dolayı oy vermem. yoksul halkın çıkarına göre parti seçerim.