Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli tatlı krizine girmek şeker hastalığı belirtisi midir?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
171
Reaksiyonlar
102
5 aylık insülin direnci tedavim sürmekte. Ama hap pek işe yaramıyor. Sürekli tatlı krizine giriyorum. Bu şeker hastalığı belirtisimidir?

Hayır değildir ama olabilmeye doğru giden adımlardan biridir. İnsülin direncinin bozulduğunu gösterir. Bu kişi muhtemelen artık göbeklidir, zayıflaması ve zayıf kalması için çabalaması gereken birisidir.

Uyuşturucu alındığında, sigara içildiğinde ve şeker alındığında beynin aynı bölgesi çalışır ve dopamin salgılar. Bağımlılık yapan bu durumlar sürekli daha fazlası ister. Sürekli daha fazlası, daha fazlası... Sürekli şeker krizi demek, şekere bağımlılık demektir. Bu da diyabete ve devamında birçok hastalığa neden olabilir.

Atalarımız rafine şekeri hiç tüketmedi, doğal şekeri de mevsiminde bulabildiği kadar tüketebildi. Üstelik bu gün doğal meyve de kalmadı, hepsi kültüre alınmış haldedir, ilkel hali yoktur. Şeker olayı son yüz yıllarda hatta son yüz yılda hayatımızda fazla yer almaktadır. Vücut alışık değil, ihtiyacı da yoktur. Kalorisi çoktur ve bu nedenle yağ olarak fazla depolanır. Bu yağları eritmek zordur vs.

Diyabetten ölenlerin oranı sigara ve alkolden ölenlerin oranından çok daha fazladır. İşlenmiş şeker bu yüz yılın vebasıdır. Şuan yasak olmasa da bence ileride yasaklanacak bir durumdur.

Şunun da bilinmesi gerekiyor; vücutta ne kadar kötü hücre varsa hepsi şeker ile besleniyor. Şeker aldığınız zaman o kötü huylu hücreye besin göndermiş oluyorsunuz. Onu yaşatıyor, büyütüyorsunuz. Eskiden insanlar virüslerden ölürmüş. Günümüzdeki birçok hastalık yokmuş. Bunun nedeni şeker... Eskiler kötü hücreleri beslememişler ya da günde bir kere yemiştir veya belli bir mevsimde fazla şeker alabilmiştir. Bizse günde 3 öğün bazen de ek ara öğünlerle kötü hücrelere besin (karbonhidrat\şeker) gönderip besliyoruz 365 gün.

Şekere yatkınlık olabilir başlangıcı olabilir.

Tip 2 diyabetin ilk aşamasıdır, beslenmenizi doğru düzenleyerek insülin direncinden kurtulabilirsiniz.
Güne Canan Karatay kahvaltısı ile başlayın, açlık krizi olmuyor.

Ben olsam önce rafine şekerden kurtulurum. Ekmek, makarna, pirinç vsyi de azaltırdım. İmkan olsa insan bol bol kuru yemiş alabilse abur cubur yerine, tatlı yerine vs onları tükekse sağlıklı da olur.

Karnınızı yeşillik ile tıka basa doldurmanızda hiç sakınca yok mesela. Marul, salata, domates vsyi yiyebildiğiniz kadar yiyin. Ne yağından ne de besin değerinden hiç korkmanıza gerek yok. Aksine katabolizmanız iyi çalışır, sağlığınız için faydalı olur.

Kevok21 ben ekmeği azaltmayı pek beceremedim. Söylediginiz gibi abur cuburlar yerine kuruyemiş et tavuk balık yeşil yapraklı sebzeler yemeliyim. Tabi benim ki. Demir eksikliği için diyet yapıyorum. dreamfail şeker hastalığı konusunda bilgim yok ama. Kendinize tatlı yerine başka birşey yiyeceğim diyerek tatlı yeme isteğinizi saglıgınız için bastırabilirsiniz. Yukarda yazdıklarımı çok az yiyen çok sevmeyen birisi olarak yiyorum. Saglık herşeyden önce gelir diye düşünüyorum. 21 gün kuralını uygulayabilirsiniz isterseniz geçmiş olsun

Zeyno71 21 günden kastınız alışkanlıksa çok haklısınız.

İnsan bir şeye "alıştı mı" yokluğunda bedeni tepki verir. Yeme alışkanlığımızı değiştirince beden tepki verir, başta zor sanırız ama aslında tüm mesele alışmaktır. Günde 3 öğün yemek yiyen biri, bir öğün eksik yerse bedeni halsiz olur, yorgun olur hatta bazısının başı ağrır, karnı ağrır. Kişi sanır ki aç kaldığı için böyle oluyor. Aslında kısmen doğru, bedeni 3 öğüne alıştığı için bu tepkiyi veriyor, "ihtiyacı" olduğu için değil. Bizse alıştığı için değil, ihtiyacı olduğu için bu tepkiyi veriyor sanıyoruz. Bedenin çok fazla bir karbonhidrat ihtiyacı yok, bizse karbonhidrat ağırlıklı besleniyoruz. 0stüne bir de şeker seviyoruz. Yemekte karbonhidratı fazla aldığımız yetmemiş gibi bir de yemekten sonra tatlı, kek, hazır gıdalar (abur cubur) tüketiyoruz.

Kevok21 evet 21 günden kasettigim alışkanlık yemek yemek spor yapmak olumlu düşünmek vb şeyler 21 günde oluşuyor diye düşünüyorum İnsan isterse herşeyi yapabilir. Şekerli gıdalar cazip geldiği için yediğimizde kendimizi daha iyi hissettiğimiz için çok güzel göründükleri için vazgeçmek zor zaman alıcı olabilir

Üst Alt