Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü olamaz kararına itiraz sonucu normal sürücü olur raporu verilmesi!?

pazuzu1000

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar herkese merhaba

benim %41 ortopedik engelim mevcut , doğuştan genetik bir rahatsızlığım var kollarımı tam kaldıramıyorum ,her iki ayak ve el bileğimde hareket kısıtlılığım var. engelli raporumda her iki alt ve üst ekstremite de kırık olarak yazıyor ( burası ayrı bir saçmalık buna girmeyeceğim ) süresiz engelli raporum var.

Normal B sınıfı ehliyetim var yaklaşık 20 yıldır(H sınıfı değil normal B ) yaklaşık 2 ay önce ehliyet yenileme için gittiğim sağlık ocağı hastaneye sevk verdi hastanede kurula sevk etti. Kurula girdim 10 saniye bakıp A.S. hastalığı yazıp SÜRÜCÜ OLAMAZ raporu verdiler.
Aynı gün arabamla il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz ettim. komşu şehire sevk ettiler, buradaki rapor A.S. olmadığım için sürücü olur sadece otomatik vites ( 64 - 10.02 - 47 - 78 - 102 ) bu kodları vermiş.
hakem heyet olarak başka bir hastaneye sevk ettiler
bugun oranın da sonucu açıklandı ( 47 - 102 -103.04 ) kodlarını verip 1. sınıf sürücü olur vermişler :) .

Sormak istediğim birşey var 1.si bu kodların hepsi ehliyetime işliyecekmi yoksa sadece son karardakilermi işleyecek ? 2.si engelli raporumda sadece hareket ettirici aksamda araç kullanır yazarken ben nasıl 1.sınıf sürücü olabiliyorum anlamadım . Ehliyet de 47 - 102 -103.04 kodları varken raporumda ''sadece hareket ettirici aksamda araç kullanır'' yazması ötv muafiyetinden yararlanmam için yeterlimidir?

Gittiğim her hastane her kurul her heyet başka birşey diyor farklı bir tanı koyuyor gerçekten çıldırmamak elde değil . Bilgisi olan böyle bir olayla karşılaşan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

47. İki tekerlekli araç kullanamaz
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
103.04 Üç yılda bir sağlık kontrolü
kodlar bunlar kardeş ötv muafiyeti olmaz gibi ama emin olmak için git Bulunduğun ilin vergi dairesine sor
bu kodlar ehliyetinde görünecek
yani tekrar dan ehliyet çıkaracaksın

kodların açılımlarını biliyorum da ehliyet çıkartmadım bile daha rapor bugun açıklandı , 3 farklı heyet 3 farklı sonuç ve 3 farklı kod grubu var yani bu nasıl olabiliyor anlamıyorum herkes birşeyler yazıp yolluyor ortak bir karar yok .Biri ağır engellisin sürücü olamazsın diyor biri sadece otomatik sürersin diyor diğeri sende birşey yok her arabayı sürersin , gerçekten ne yapacağımı şaşmış vaziyetteyim , resmen bile isteye engellinin ehliyet işlerini çok zorlaştırıyorlar vermemek için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Tekrar bütün o süreci psikolojik olarak kaldıramacağım sanırım . Son rapordaki kodlar mı geçerli kesin eminmisiniz ?

Hocam adamların iyi günlerine gelmişsin dua et, Ben tekrar girecektim komisyona komisyondaki görevli şimdi girersen sürücü olamaz diyebilirler diye beni uyardığı için girmedim.
Şansına yaşıyoruz ruh hallerine göre karar veriyorlar.
Hanım efendinin bana söylediğine göre sürücü olabilir diyen komisyon kararını değiştirebilirmiş o yüzden komisyona tekrar girmedim.

@pazuzu1000

kardeş evet son rapordaki kodlar geçerli ehliyete başvuruyorsun aynı süreci bende yaşadım 2019 yılında komisyonlar sıkıntılı buna bir çözüm bulunması lazım birinin dediğini diğerinkini tutmuyor. anlayacağınız şöfürlüğümüz iki dudak arasında?????

3 komisyon 3 il harcadığım parayı kimseden tahsil edemedim, maddiyatı geçtim bir o kadar manevi sıkıntı çektim o süreçte, cimere şikayet etmeme karşı hiç bir şey çıkmadı. ENGELİLERİN ORTAK KARAR ALMASI LAZIM BİR SENDİKA GİBİ BİR ŞEY OLUR, SÖZ HAKKIMIZ YOK, sürücü olur komisyonları kalkmalı yada adam gibi boş alanda uygulamalı yapmalılar, bilmiyorum ne yaparlar ama BİR ŞEY YAPILMALI.

@okidokiaga,

Hocam dün sürücü kursunda araca bindim, Ayaklarım pedallara tam geliyor olması gerektiği gibi sadece koltuk yükseltme yapılması yeterli olurken Komisyon sadece uyarlanabilir Gaz ve Fren kodu eklemiş. Şimdi 30 günlük itiraz süresi geçti böyle sap gibi kaldım.

Polmiks

Allah yardımcın olsun kardeş kurumlar üzerinden dilekçe versen senin adına kurumlar itiraz etse mesela TSE yi gibi

@okidokiaga,
Aynı durumları yaşadık muhtemelen. Arkadaşlar birşeyler yapmamız lazım gerçekten bu iş bürokrasi filan değil , hayatımda böyle bir saçmalık görmedim herkes kafasına göre birşeyler yazıyor . İl sağlık müdürlükleri özellikle bu işin içinde Ekonomi kötü olduğu ve geçen yıl satılan sıfır araçların neredeyse 3 te 1ini ÖTVsiz araçlar oluşturduğu için , vermemek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar . Yahu bu bizim yasal hakkımız böyle eften püften işlerle zaten zor olan hayatımızı çok çok daha zor hatta bazılarımız için yaşanamaz bir hale getiriyorlar. Komisyonların herbiri birbirinden ak ve kara kadar farklı kararları nasıl veriyor inanılır gibi değil, girdiğim ilk heyette muayne bile etmediler beni 10 saniyede GATA nın 30 yıldır koyamadığı koydular . Komisyonlar hem yapısı hem süresi açısından bizler için tanı koymak açısından yeterli değil , ben en azından ehliyeti kurtardığıma seviniyorum ama yanımdaki bu vesileyle tanıştığım insanlardan şöfor olup alamayan hüngür hüngür ağlayan insanları düşündükçe canım sıkılıyor , Böyle olmamalı ya olmamalı ! Özellikle ortopedik engellerde görüntü çoğu zaman yanıltıyor bizler zaten normal olduğumuzu iddia etmiyoruzki engelimize uygun donanımla hem teoride hem pratikte araç sürüp süremediğimize bakılmalı.

hocam peki o zaman 2. komisyonun kararının hiçbir önemi kalmıyor, yani bu çok saçma 2. komisyon neden kod veriyor o halde sürücü olur diyip hakem hastaneye yönlendirip, kodları nihai karar vericiye bırakması gerekmiyormu? Gerçekten tekrar gözüm kesmiyor tüm bu süreci baştan yaşamaya , pskolojik olarak tükenmek üzereydim . Amaçları da tam olarak bu muhtemelen zaten , Zaten 20 yıldır olan normal B ehliyetime sürücü olamaz deyip sonrada sende birşey yokmuş hepsini sürersin diyip , ölümü gösterip sıtmaya sevindirdiler.

@okidokiaga,

Hocam anladığım kadarı ile il sağlık kendi isterse komisyona sokabiliyor insiyatif kullanarak ama bana ne yapacakları belli değil. Bu sefer de sürücü olamaz da diyebilirler 3 ay önce verdikleri hakkı geri almalarından çekindiğim için arabayı bile ötv ödeyerek alacağım yoksa hakkımı elimden alabilirler.

Üst Alt